kdo se spalil pri prodeji - podvodné jednání / inzeráty

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 04.10.2007 09:30

Jasně chápu. Ono je to o tom, že auto používám denně a jsem bez něj jak bez ruky. To znamená, že z mého pohledu bych chtěl auto opravit nejlépe ihned asi jako každý, což samozřejmě není reálné. Je mi jasné, že nevíš co dřív. Jen jsem čekal co odpovíš, protože jsem nechtěl domlouvat opravu jinde a pak ti říct, když by jsi mi napsal třeba "přijeď zítra", že už mám opravu domluvenou jinde. Už jsem tady v Ostravě našel machra na čerpadla, vstřikovače atd. Měl jsem podezření na vadné vstřikovače, ale dle testu na nějaké stolici (nerozumím tomu) jsou vstřikovače v naprostém pořádku.(to vím půl hodiny). Ještě si fofo nechal a uvidí ráno (zásadně blbne pouze se studeným motorem - ráno - pak vše v pohodě :roll: ). Ještě mám domluvenou WDS diagnostiku a pak uvidíme. Kdyby nic a nikdo nepomohl, tak se ozvu. Věřím, že by jsi na to určitě přišel.Zatím dík :wink:
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA
Obrázek

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 04.10.2007 21:56

to Opicak:
Zkusil jsi dat dalsi baterku paralelne k te sve a nastartovat? Pokud to pak nebude chcipat, tak to je baterkou.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 04.10.2007 23:18

Řešil jsem to na vlákně "studený motor". Baterku jsem testoval i zatížením 400A - kabely horké a baterka držela těsně pod 10V. V práci jsem zkoušel zapojit baterku (novou) 100Ah a volnoběh u studeného motoru taky trhaný. Jinak moje baterie startuje "na drc", motor běží třeba 20s (někdy víc, někdy míň) a zhasne. Někdy běží bez zhasnutí. Auto začne škubat až po rozjezdu.Ale zase - někdy ano, někdy ne.Stalo se mi, že jsem "trhanou" jízdou urazil kilometr, motor během toho 3x zhasl. Vůbec jsem ho ani nezahřál, měl jsem jednání asi 45minut a potom jsem nastartoval a odjel jako s novým autem - auto šlapalo jako hodiny. Je to záhada. :roll: Ale patří to do jiného tématu, tak tu nebudu mlžit.
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA
Obrázek

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 05.10.2007 07:34

opicak píše:Řešil jsem to na vlákně "studený motor". Baterku jsem testoval i zatížením 400A - kabely horké a baterka držela těsně pod 10V. V práci jsem zkoušel zapojit baterku (novou) 100Ah a volnoběh u studeného motoru taky trhaný. Jinak moje baterie startuje "na drc", motor běží třeba 20s (někdy víc, někdy míň) a zhasne. Někdy běží bez zhasnutí. Auto začne škubat až po rozjezdu.Ale zase - někdy ano, někdy ne.Stalo se mi, že jsem "trhanou" jízdou urazil kilometr, motor během toho 3x zhasl. Vůbec jsem ho ani nezahřál, měl jsem jednání asi 45minut a potom jsem nastartoval a odjel jako s novým autem - auto šlapalo jako hodiny. Je to záhada. :roll: Ale patří to do jiného tématu, tak tu nebudu mlžit.
na to by řekla moje žena: " to je divný, že s tím má problém, takovou pěknou barvu to má...." :D
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: kdo se spalil pri prodeji

Příspěvek od foki » 11.01.2009 20:22

tak jsem si rekl ze by to chtelo ozivit ,
premyslim nad jednanim nekterých lidi napisou ze koupi auto 2003 do 7000 euro dostane nabidku na jeste mladsi o 600euro draz poslu fotky , ze by to slo jak je to se znackama na prevoz , tak to zjistuju a pak rekne ze si radsi nasetri na nove ze tohle je drahe tak tam je 14dni mailovani
a dalsi priklad mesic komunikace , jednani ,pak napise ze ho bere ,ale ze by chtel slevit 5tis ze manzelka vic neodsohlasi , pak abych ho vyzvedl na nadrazi , ja zase ze jo , vsechno domlouvam aby to klaplo a v podstate 20h pred prijezdem je to vsechno jinak . vysvetleni je krize a rodice mu rekli ze ma radsi pockat .

tak kdyz si nekdo da inzerat tak to nevi ze na to nebude mit nebo proc si ho dává ? :roll: :?: :!:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

KUTY

Příspěvek od KUTY » 11.01.2009 20:56

niektori jednotlivci su asi fakt nepredvidatelni a nevyspytatelni...dufam, ze ja sa pri dalsej kupe nespalim 8)

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 11.01.2009 22:39

Ahoj v novém roce.

Foki,foki…..no nevím jestli se mám zase vzrušit a rozepisovat se….ale trochu asi jo.

Takže asi takto…..své auto si předělám na taxi a postavím se k nádru, protože si vydělám víc, než když tam stojím a čekám na špekulanty, kteří někdy ani nepřijedou. Na e-maily v 90 % už ani neodpovídám (venku je zima a lidi se nudí) a telefony ze skrytých čísel neberu.
Chcete na prohlídku do servisu, tak si ji zaplatíte, protože jsem si připadal, jako předváděcí automat, jak má vypadat Ford zespodu. Pokud si auto koupíte, bude cena za servis odečtena. Zálohy jsem nebral – už beru. Alespoň tak vím, jestli má někdo zájem, nebo se jenom nudí. Na dotazy s vývojem krize a jestli nebudou auta levnější už ani nereaguji.

SKLADOVÉ AUTA JSEM ZDRAŽIL - KOUPIL JSEM SI LYŽE A JEZDÍM PROŽÍVAT KRIZI NA SJEZDOVKU A KAŠLU NA TO. MUSEL BYCH SE ZBLÁZNIT.

Foki věř mi, že se ještě najdou slušní lidé a ti potom mají mou 100% péči.

Mějte se fajn. Michal :wink:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.01.2009 22:44

autotiptop píše:
Foki věř mi, že se ještě najdou slušní lidé a ti potom mají mou 100% péči.
i ja se takovým lidem venuju nekdy vic nez je zdravo a snazim se jim vyhovet a vazim si jich , ale takove jednani jako tady predvadipar jedincu , fakt by mely zvazit jestli si ten inzerat dat a pokud bude clovek reagovat tak to brat taky tak vazne , jako ze jim neco nabizi a ne jako srandu , tahat rozumy a pak to ukoncit tim ze se nekdy ozvou .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 08.02.2009 23:26

zacinam se opet bavit , resim auto za 200000kc 2005-2006 ale bohuzel nejnizsi cena v SRN je 7600 euro .

zcituju par zprav : cist odspoda

foki
Předmět zprávy: Re: koupě ojetého fofoIISložka: Odeslané
napsal:
Mne o to, jestli je to nekde skrabli nebo neco nelicuje, prece nejde z estetickyho hlediska, ale protoze to ukazuje na to, ze se s tim neco delo. Coz muze byt jen oprava laku nebo oprava po vaznejsi bouracce. Auto po 24tkm bych cekal, ze ma malou pravdepodobnost opravy laku, tak si myslim, ze sa da najit i nejake, ktere nebude mit pohli blatnik, a tedy mu budu moci vice verit.

prave kdyby to melo stat treba 10000euro (coz je s dopravou prihlasenim ke 300000kc ) tak muzes pocitat s tim ze to auto bude v superstavu bez opravy laku atd . ale diky tomu ze se stale snazis brat cenu jako nejnizsi moznou ktera v nemecku je , tak jsem vynechal jedinou nabidku kde rovnou napsal lackschaden , tzn pozkozeny lak . a jak jsem jiz nekolikrat psal , jsou firmy ktere vozi do nemecka a opravuji stejne jako to vozi jiní do CR akorat v nemecku si to pak koupi cesi opravene . a takova auta pak najdes v cechach v bazarech .

napsal:
Po tehle zprave, co jsi mi poslal, po pravde nevim, jestli jsi az tak duveryhodna osoba, jak tu o tobe vsichni pisi

hm oni si to asi vsichni vymyslely .

a dalsi vec ,kdyz tohle auto dam do autorizovaneho servisu tak nikdo nebude resit jestli tam neco sedi nebo nesedi .
----------------------------------------------------------------------------------
Odesláno: Ned Úno 08, 2009 10:58 pmZobrazit zprávu

Předmět zprávy: Re: koupě ojetého fofoIISložka: Příchozí
Mne o to, jestli je to nekde skrabli nebo neco nelicuje, prece nejde z estetickyho hlediska, ale protoze to ukazuje na to, ze se s tim neco delo. Coz muze byt jen oprava laku nebo oprava po vaznejsi bouracce. Auto po 24tkm bych cekal, ze ma malou pravdepodobnost opravy laku, tak si myslim, ze sa da najit i nejake, ktere nebude mit pohli blatnik, a tedy mu budu moci vice verit.

Po tehle zprave, co jsi mi poslal, po pravde nevim, jestli jsi az tak duveryhodna osoba, jak tu o tobe vsichni pisi.
----------------------------------------------------------------------------------------
Odesláno: Ned Úno 08, 2009 10:22 pmZobrazit zprávu | Odeslat odpověď

foki
tak uz je to v aukci . a k tomu blatniku , kdyz jsem to daval cist manzelce tak mi rekla jednu zajimavou vetu , zeptala se : a neni nahodou dulezitejsi aby byl po motoricke strance v poradku ? stejne to na parkovisti nekde odrou a tady resi ze neco nepasuje .

a po pravde kdyz jsem se dival na fotky tak nevim co nepasuje ale mozna je to jen na fotce . fakt jsem si niceho nevsiml
---------------------------------------------------------------------------------------
Odesláno: Ned Úno 08, 2009 9:41 pmZobrazit zprávu

foki
napsal:
Přijde mi, že na tom tvém nějak nelícuje blatník a nárazník u pravého předního světla.

kdyz jsem to privezl a poradne umyl tak jsem zjistil ze byly nektere dily lakovane , tak je mozne ze to je tim .
nicmene nechal jsem si delat geometrii a vse sedi jezdi to pekne , bylo to na letnich tak jsem na to koupil zimni a ted me ceka jeste to CD .

ale to s tim lakovanim jsem ja psal a daval sem fotky i autotip jak vypadaji auta ze spanelska , a oni v nemecku kdyz to prodavaji tak se snazi aby to vypadalo jako nove takze vsechno opravujou .
-------------------------------------------------------------------------------------
Odesláno: Ned Úno 08, 2009 9:05 amZobrazit zprávu

foki
napsal:
Autosalon si trefil, autoIN, charouz, ..
Myslíš, že se tomu dá věřit?

kamarad co ma v praze vrakoviste si vzdycky jasal kdyz dal nejakou bouracku do charouze protoze tam lidi chodili a hlavne ze to bylo od autorizovaneho prodejce , a s autoIN mam tu zkusenost , ze slibovali slibovali , pak jsem se dozvedel ze clovek ktery sliboval byl jen spravce site a nemel s firmou nic spolecneho , ale to bylo uz pozde .

napsal:
A v tom tvém je potřebna ještě něco brzo opravovat?

teoreticky ne , jen musim vymenit radio protoze to puvodni jsem nejak zblbnul a stale vyhazuje CD a pise error . jak budu mit radio tak jde na aukro . uz jsem pres aukro prodal sedacky z focuse za 55000 kc (ano ctes spravne ) tak auto asi taky nebude problem .
---------------------------------------------------------------------------------
Odesláno: Ned Úno 08, 2009 9:00 amZobrazit zprávu

Přijde mi, že na tom tvém nějak nelícuje blatník a nárazník u pravého předního světla.
----------------------------------------------------------------------------------------
Odesláno: Sob Úno 07, 2009 9:00 pmZobrazit zprávu | Odeslat odpověď

Autosalon si trefil, autoIN, charouz, ..
Myslíš, že se tomu dá věřit?

A v tom tvém je potřebna ještě něco brzo opravovat?

------------------------------------------------------------------------------------------
Odesláno: Sob Úno 07, 2009 8:19 pmZobrazit zprávu

foki
tak kazdych 10000km se projevuje na cene . a servis byl delanej v nemecku v 9/2008 pri 20000km a nemci by si nelajzli neco stacet .

a ja to budu davat do aukce a tam se muze stat ze nekdo to vydrazi za vic . nebo to nekdo vezme za tech 230000 to je riziko podnikani

a ty autosalony myslis predpokladam treba autoIN .
----------------------------------------------------------------------------------
Odesláno: Sob Úno 07, 2009 8:17 pmZobrazit zprávu

A to myslíš byla Španělská autopůjčovna? Těm 24tkm se dá věřit? To se ti vyplatí prodat za 230tkč? Jaký si s ním měl náklady? Koukám teď na stránky různých autosalonů a našel jsem r 2007 najeto 50-60tkm za 245tkč koupeno u nich (sleva z 265tkč). Myslíš že ten od tebe může být ve stejném stavu? Lepší/horší?
--------------------------------------------------------------------------------------
Odesláno: Sob Úno 07, 2009 8:08 pmZobrazit zprávu | Odeslat odpověď

foki
a co ten stribny ten se ti nelibi ? ted ho budu davat do aukce za 230 start cena . tak kdyby jsi mel zajem tak ho muzes mit .
---------------------------------------------------------------------------------------
Odesláno: Sob Úno 07, 2009 7:45 pmZobrazit zprávu

Když jsem přistoupil na to, že bych do auta dal 250tkč, tak možná radši půjdu do nového Fusionu, kterého dostanu za ty peníze ve skvělé výbavě.kdyz teda budu chtit fofo tak se ozvu .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 08.02.2009 23:38

foki: nadherne vidiet ako sa niekedy zbytočne cituje a potom mi to nedava žiadny zmysel :lol:

k diskusii, viem, že sa snažíš predat,ale ja len nechapem,že reaguješ uplne na každu (aj total mimo) otázku..hodím odkaz:chce/nechce..ale takto si vypisovat..nabuduce porad,že na to je dobra stranka lide.cz a ich chat :mrgreen:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 08.02.2009 23:46

chmelko píše: len nechapem,že reaguješ uplne na každu (aj total mimo) otázku..hodím odkaz:chce/nechce..ale takto si vypisovat..nabuduce porad,že na to je dobra stranka lide.cz a ich chat :mrgreen:
hele to by byla zajimava diskuze

ja : prodam ford focus .............

on : je treba neco opravovat ?

ja prodam ford focus ............

on :myslis ze jsou jine auta lepsi horsi ?

ja : prodam ford focus .........

to abych neodbocil od tematu .

vis co kdyz se lidi ptaji tak se snazim vyhovet odpovedet , ale opet vidim ze to je blbost .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Compressor
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Compressor » 09.02.2009 14:55

Chmelko:Taky jsem měl určitě spoustu stupidních otázek na Fokiho,když jsem od něj bral auto a všechny mi je zodpověděl a to nemohl vědět,že to myslím vážně tu koupi.Ikdyž jsem mu slíbil,že se na něj(na auto) pojedu z Ostravy podívat,taky nemohl vědět,že určitě přijedu,protože z toho co tady člověk čte,tak je hodně lidí nespolehlivých. Ale s tím,že má někdo blbé otázky se přece počítat musí. Ne každý kupuje Focuse každý den.
Ford Focus Kombi 1,6 16V,Ghia,r.v.2000,tmavě modrá metalíza
ObrázekObrázek

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 09.02.2009 15:37

Plně cítím s Fokim...
Má fakt nervy z ocele.

Ja tu mesic a pul rozprodavam svou chloubu- snazim se taky vyhovet, nafotit dil pokud me nekdo pozada. Puvodne jsem i rezervoval dily kdyz me nekdo pozadal, pak ale nekteri jedinci opakovane pozadovali at rezervaci jeste prodlouzim.. Nakonec to skoncilo tak ze dily maximalne rezervuju jen pro me duveryhodnym lidem (hodne prispevku, znamost ze srazu, dobra predchozi zkusenost), a platba nejlepe predem prevodem na ucet :wink:
Za tu dobu co tu fíka inzeruju jsem se nejednou pekelne nasral a pak to dopada ze tu prudim jak bych mel zrovna menzes :twisted:

A taky neco kladneho na zaver:
Moje zrcatko spolujezdce, stahovacka okna, tesnici lista se uz vozi na Ford Focus RS, to kdyz mi manik telefonicky rekl ze to shani na toto vozidlo jsem se ochotne prevlekl do monterek a ujal se vercajku a rozebiral dvere, i presto ze jsem mel zamer prodat je jedine jako celek.. Nasledovalo nekolik dekovnych sms + priplatek za ochotu. Radost k nezaplaceni, o to vic me hreje u srdce kam se to dostaly moje dily - rad bych si to s nimi vymenil 8)
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

Dirk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dirk » 09.02.2009 16:06

FOKI: Kukam, ze mas toho fakt dost. Este aj ja Ti pridavam. :(

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 09.02.2009 16:13

Compressor:to je jasne to beriem, ale ak ti potencionalny zaujemca napíše niečo v duchu: tam a tam to vzera dobre, myslíš, že je to lepšie ako od teba? tak sorry, ale toto mi už prijde mimo

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“