Kolísání výkonu Focus II 1.6 benzin
-
Re: Kolísání výkonu Focus II 1.6 74Kw
Ahoj Mam uplne stejny problem ! utopene svicky !a myslim ze to bude asi tim ! protoze jednou mi to zacalo jet jako by na tri valce po vysuseni vody z prostoru svicek vse v poradku ,ale porad to nejak pokucava v nizkych otackach ! je mozne ze voda zatika prostorem pod odstrikovacem je to presne nad svickama ! pokud vi nekdo vic tak dekuji za rady
-
- Nováček
tak sem mel to samy ,uplne utopeny svicky,dnes vysuseno, nove svicky a zatim pohoda,ale nevim jak zamezit te vode na svickach ? 

vymenit ostrekovace na kapote, aby mali nove tesnenie...ak nepomoze, tak dat nejaky dekel medzi kapotu a sviecky
Mna najviac stve, ze u FFII nie je na plyn lanko ale elektronika v podobe potenciometra...a kym sa ti dvaja spolu so skrtiacou klapkou zosuladia...
Mna najviac stve, ze u FFII nie je na plyn lanko ale elektronika v podobe potenciometra...a kym sa ti dvaja spolu so skrtiacou klapkou zosuladia...
-
- Junior
a v čem je problém ?KUTAC píše:vymenit ostrekovace na kapote, aby mali nove tesnenie...ak nepomoze, tak dat nejaky dekel medzi kapotu a sviecky
FF II 1,6 benzín kombi Trend
- exotic
- Nováček
Nazdar, mam auto len par mesiacov, ale tiez uz mam skusenost s utopenymi svieckami. Zaujimave je, ze su utopene stale len sviecky 3. a 4. valca. Tie su totiz prepojene spolocnou komorou a sviecky 1. a 2. valca su prepojene zase v druhej komore. Tecie to dnu cez gumovy vrsok, ktory je umiestneny medzi 2. a 3. valcom, pod ktorym je vyrezany hlboky vnutorny zavit ale neviem na co tam jepatrekk píše:Ahoj Mam uplne stejny problem ! utopene svicky !a myslim ze to bude asi tim ! protoze jednou mi to zacalo jet jako by na tri valce po vysuseni vody z prostoru svicek vse v poradku ,ale porad to nejak pokucava v nizkych otackach ! je mozne ze voda zatika prostorem pod odstrikovacem je to presne nad svickama ! pokud vi nekdo vic tak dekuji za rady

Ford Focus II Turnier 2006 1,6 16V 74kW 100HP
- jisol
- Nováček
Začal jsem počiťovat ze motor zhuba od 2000-2400 otáček pod plynem jakoby cuká, pak zas plynule táhne. Svíčky mám nové. Měli jste někdo něco podobné?
MONDEO 2.0 TDCi 2011
-
- Junior
kruciš, problém se začíná opakovat. Opět krátkodobý pokles výkonu /zlomek vteřiny/ patrný na dvojku .
Po novém roce pojedeme do Fordu
Po novém roce pojedeme do Fordu

FF II 1,6 benzín kombi Trend
-
- Nováček
Vsem se velmi omlouvam. Slibil jsem v uvodu tohoto tematu ze po naprave napisi zpravu v cem byl zakopany pes a do dnes jsem tak neucinil. Vec se ma tak, ze Ford prosel dalsi pravidelnou prohlidkou v autorizovanem servise, doslo k vymene tekutin a filtru a problem uz neni. Takze jsou v podstate dve moznosti. Bud to byl jiz v uvodu tematu zminovany vzduchovy filtr, nebo jsem si na to tak zvykl, ze uz to ani ja sam nepoznam.
Ale spise si myslim ze to proste zmizelo. Coz mne tesi ze vseho nejvic. 

-
- Nováček
Ano. V servisu mi potrvrili, ze to je skutecne protekajici voda kolem odstrikovacu a ze to je u druhe generace Focusu bezna vec. Vyresil jsem to dvema zpusoby. Koupil jsem odstrikovace s tesnenim a polepil vnitrek kapoty odhlucnovaci hmotou. Ten druhy zpusob jsem puvodne samozrejme ani ve snu nemyslel kvuli protekajicim odstrikovacum. Jednoduse mi prislo lito ze ma 1.6 74 kW nema odhlucneni jako diesel braskove a tak jsem si koupil odhlucnovaci hmotu v metrazi, peclive nastrihal a pri lepeni druhe vrstvy jsem mimodek i prekryl spodek odstrikovacu. Vysledek? Dve mouchy jednou ranou. Voda uz do motoru netece a jeste ke vsemu doslo ke znatelnemu poklesu hluku v kabine.patrekk píše:Ahoj Mam uplne stejny problem ! utopene svicky !a myslim ze to bude asi tim ! protoze jednou mi to zacalo jet jako by na tri valce po vysuseni vody z prostoru svicek vse v poradku ,ale porad to nejak pokucava v nizkych otackach ! je mozne ze voda zatika prostorem pod odstrikovacem je to presne nad svickama ! pokud vi nekdo vic tak dekuji za rady
- brava
- Junior

Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

-
- Nováček
Nevim co a kolik tam toho nalepili ti lide co pisi ze to neni znatelne, ale ja mam ze tri nezavislych zdroju overeno, ze to je znat. A to ti lide ani nevedeli, ze jsem tam neco dodatecne lepil. Jen se ve vsech pripadech podivovali nad tim, jak je mozne ze je ten muj Ford oproti tomu jejich evidentne tissi. Dva z nich maji uplne stejneho Focuse II 2005 1.6 74 kW benzin a ten treti Opela Astru H.brava píše:Tohle by mě zajímalo. Hodně lidí, kteří si dali pod kapotu odhlučňovací "koberec", psalo, že efekt snížení hluku je velmi málo znatelný.Voda kolem ostřikovačů teče pod tím černým plastem, ve kterém jsou trysky nebo jak?
Proste jsem koupil neco ala lisovana skelna vata. Z jedne strany samolepka, z druhe nehorlavy stribrny material. Prvni vrstvu jsem nastrihal na miru primo mezi zebra kapoty a dalsi vrstvou jsem to prekryl jako celek. Vysledny efekt je opravdu znatelny. Ale tohle myslim nepatri sem do tohot tematu.

K tem odstrikovacum. Jojo. Proteka to primo kolem trysek odstrikovacu. Jsou samozrejme ulozene do der v kapote a netesni tak, jak by mely.
- jisol
- Nováček
Utopené svíčky jsem také řešil, teklo kolem jednoho ostřiku, tak šel ven, podlepil jsem ho silikonem a dal nazpět tak uvidíme do budoucna.
MONDEO 2.0 TDCi 2011
- noovis
- Nováček
Mohu se s vami podelit o cerstve zkusenosti s timto problemem: Auto delalo presne to, co tady popisujete, chvilku tahlo v pohode, chvili to cukalo. Nakonec se ukazalo, ze byl na vine rozbity potenciometr! Doslo to az tak daleko, ze mi palubni pocitac ukazal engine failure, prestalo to jet uplne a nasledoval odtah do servisu.
Byval: FF2 2008, 1.6 100HP
The Black One
The Black One
- Nicco
- Zkušený
A to si uz na novom Fokousovi chytil tuto zavadu?
Opel Astra J ST 2011, 1.4T/103kw,
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
- noovis
- Nováček
Presne tak, poroucel se po pouhych 23tisicich. Doufam ze to byla prvni a posledni zavada.
Byval: FF2 2008, 1.6 100HP
The Black One
The Black One