Skvelý postreh - DAV - takže iba s kódom motora G8DB???Dav píše:Zdaravim vsechny, dela to i me, presne jak popisuje Bob, ale ne vzdy. Co jsem tak vypozoroval, tak to dela jen majitelum 1,6 Tdci 80Kw. Mozna kvuli DPF filtru, ktery bohuzel mam taky. Zrejme neprobehne cela regenerace a jak je filtr z regenerace zahraty, tak ventilator ho po vypnuti jeste asi 1min. chladi.
Ale nebude to o regenerácii, lebo mi to už bežalo aj keď som prešiel len dva tri km a v teplotách okolia okolo 8-12°C! Takže by ešte RJ nezačala regeneráciu, lebo by menala spolnené "blokády" - teda podmienky - teplota DPF(je na ňom snímač teploty) a tiež teplotu motora - teda normálny režim vstrekovania. Kým nemá RJV hlášku o "nominálnej" pracovnej teplote motora - vstrekuje naftu v inak rozložených dávkach-vstrekoch. Za účelom rýchlejšieho ohriatia motora a teda lepšieho spaľovania i účinnosti či už DPF, oxidačného (alebo u benzínov klasického 3-cest.katalyzátora).
Tak som už začínal uvažovať o tom či mi náhodou termostat nezačína opozdene otvárať veľký okruh na chladenie - ale vadí mi tam tá náhodilosť.
No a minule som mu solil pár km a divsasvete - vonku teplota blízko 30°C - postojím, vypnem motor a ventilátor? NIČ!
Takže kde je zakopaný ten pes?
Ja teda stále neviem...