Nefunkční ESP
- lalinek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční ESP
Díl si kupoval ve Fordu?
1.6 Ti-VCT 85kw, 2005, Titanium, https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=30866
-
- Nováček
JJ .Dil je origo od Forda.4500 + DPH.
Myslím že za tu cenu se to vyplatí.ESP mi odešlo v půlce zimy a mohl jsem tak porovnat jízdu s ESP a bez.Je to opravdu znatelný rozdíl.
Myslím že za tu cenu se to vyplatí.ESP mi odešlo v půlce zimy a mohl jsem tak porovnat jízdu s ESP a bez.Je to opravdu znatelný rozdíl.
-
- Nováček
Taky mám problém s nefunkčním ESP. Stalo se to po domácí výměně destiček u zadních kol (stahovali jsme i kotouče). Po odvzdušnění zustala na palubce svítit kontrolka ESP a menu palubního počítače hlásí ESP OFF. Po napíchnuti řídíci jednotky ABS na diagnostiku se objevila závada C 1288 - snímač tlaku - porucha funkce, výmaz nešel udělat. Jezdím s tím cca 1 rok a závada zustala. Myslel jsem, že je na snímači nějaký bordel a že se to samo "rozchodí" Není přece možné, aby odešel snímač tlaku jen tak. Nemohlo se to stát dolitím jiné kapaliny při odvzdušňování (dolita kapalina Sheron DOT 4)? Pomůže výměna snímače tlaku? Je to nejméně 5.000 kč a to bych rád dal až jako poslední variantu. Dík za radu.
-
- Nováček
Chcel by som poziadat o radu.
Otec ma pokazene ESP. a mam moznost kupit jedno z vraku, ale neviem ci niekto vie poradit ci mi to bude pasovat.
Prikladam obrazky co za cisla su na nom. NIe je tam Finish ci nieco co by som vedel porovnat a ani neviem co porovnat.
Otcove je WFoMXXGCDM6L7712 (1,6 TDCI) a co je nahradne je z benzinaku.
Dakujem za pomoc a radu.
Otec ma pokazene ESP. a mam moznost kupit jedno z vraku, ale neviem ci niekto vie poradit ci mi to bude pasovat.
Prikladam obrazky co za cisla su na nom. NIe je tam Finish ci nieco co by som vedel porovnat a ani neviem co porovnat.
Otcove je WFoMXXGCDM6L7712 (1,6 TDCI) a co je nahradne je z benzinaku.
Dakujem za pomoc a radu.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
budes muset na diagnostiku inicializovat modul
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Ale ci mozem zobrat ten zobrazeny modul. ci mi bude pasovat. Ja by som to dal potom zamenit v servise.foki píše:budes muset na diagnostiku inicializovat modul
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
teoreticky by mel
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
zisti sa to az pri rozobrati toho co tam mam ? a naslednej montaze ?
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja bych to udelal tak ze bych vyndal kastlik baterky , pak baterku pripojil vedle a na konektor dal tento modul a nahrál do auta , pokud vse zhasne tak je to OK . baterku vyndat je 15min .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Na kolene to doma nespravim a ked uz idem do servisu som chcel mat aspon trosku jasno ci sa hodi. Za vsetko sa plati aj za ten ukon vybratia prehodenia vyskusania, a nahodenia softu. a az potom zistim ci je to oK alebo nie. Ale ak sa to inac neda zistit, asi nic ine mi nezostane.
dakujem
dakujem
- Saikan
- Nováček
Nefunkční ESP
Zdravim. Vlastnim focuse 2006. Chci se zeptat na jednu neprijemnost co se mi stala.
Po cca 15 minutach klidne jizdy mi pri rozjezdu do krizovatky selhalo esp(celkem klidny rozjezd). Nejdriv problikly snad vsechny kontrolky. A pak spadly otacky na volnobeh, vyradil jsem a znovu zaradil za 1. Volant byl jak zamknuty. Neslo s nim temer otocit(mnooohem tezsi nez auto bez posilovace) stejne jako brzdy ale az po druhem ci tretim seslapnuti(jak s vypnutym motorem-prestaly byt natlakovane). Krizovatku jsem projel tedy rovne, zastavil, vypnul motor. Zkusil jsem znovu nastartovat-vse v naprostem poradku. Vyzkousel jsem protocit kola abych zjistil co esp. Zacalo problikavat jako normalne a po chybe ani pamatky.
Pak jsem musel jeste dovyridit par veci a jezdil jsem s nim dohromady tak pul hodiny s 2x vypnutim motoru. Vse ok.
Pravidelne servisuji. Netusite co by to tak mohlo byt? Nejake zkusenosti s timto problemem? Auto stalo predtim cca 3dny venku. Ovsem driv kdyz jsem byl na sluzebce tak treba i 14dni venku a to v obdobi kdy bylo kolem -10 a min. Nikdy zadny problem ani s baterii. Pred jizdou jsem mel hovor, nastartovano bylo tak 10-12 minut pred jizdou, takze byl aspon castecne zahraty.
Moc diky za odpoved.
Po cca 15 minutach klidne jizdy mi pri rozjezdu do krizovatky selhalo esp(celkem klidny rozjezd). Nejdriv problikly snad vsechny kontrolky. A pak spadly otacky na volnobeh, vyradil jsem a znovu zaradil za 1. Volant byl jak zamknuty. Neslo s nim temer otocit(mnooohem tezsi nez auto bez posilovace) stejne jako brzdy ale az po druhem ci tretim seslapnuti(jak s vypnutym motorem-prestaly byt natlakovane). Krizovatku jsem projel tedy rovne, zastavil, vypnul motor. Zkusil jsem znovu nastartovat-vse v naprostem poradku. Vyzkousel jsem protocit kola abych zjistil co esp. Zacalo problikavat jako normalne a po chybe ani pamatky.
Pak jsem musel jeste dovyridit par veci a jezdil jsem s nim dohromady tak pul hodiny s 2x vypnutim motoru. Vse ok.
Pravidelne servisuji. Netusite co by to tak mohlo byt? Nejake zkusenosti s timto problemem? Auto stalo predtim cca 3dny venku. Ovsem driv kdyz jsem byl na sluzebce tak treba i 14dni venku a to v obdobi kdy bylo kolem -10 a min. Nikdy zadny problem ani s baterii. Pred jizdou jsem mel hovor, nastartovano bylo tak 10-12 minut pred jizdou, takze byl aspon castecne zahraty.
Moc diky za odpoved.
Ford Focus II kombi, 2006, 1,6TDCi 66kW

-
- Nováček
Pokud ti to hlásí tu chybu.tak budeš muset.Kolik máš najeto.Mě se to stalo při 62 tis.Nechal jsem vyměnit ve Fordu jednotku ABS,ale jen mechanickou část(stojí jak píšeš 5000Kč) a od té doby maká.Také jsem jednou přijel a v pohodě,ráno nastartuji a už to zůstalo svítit.
s-roman píše:Taky mám problém s nefunkčním ESP. Stalo se to po domácí výměně destiček u zadních kol (stahovali jsme i kotouče). Po odvzdušnění zustala na palubce svítit kontrolka ESP a menu palubního počítače hlásí ESP OFF. Po napíchnuti řídíci jednotky ABS na diagnostiku se objevila závada C 1288 - snímač tlaku - porucha funkce, výmaz nešel udělat. Jezdím s tím cca 1 rok a závada zustala. Myslel jsem, že je na snímači nějaký bordel a že se to samo "rozchodí" Není přece možné, aby odešel snímač tlaku jen tak. Nemohlo se to stát dolitím jiné kapaliny při odvzdušňování (dolita kapalina Sheron DOT 4)? Pomůže výměna snímače tlaku? Je to nejméně 5.000 kč a to bych rád dal až jako poslední variantu. Dík za radu.
-
- Nováček
Najeto mám cca 120.000 km. Beru, že se takováhle závada může stát, ale já se snažím najít souvislost s výměnou těch destiček. Po výměně jsme odvzdušnili a hned jsem zjistil, že svítí ESP off. Proto se ptám na brzdovou kapalinu, protože jak zde někdo uvedl (tuším výměna u Octavie), mohlo by to souviset s její hustotou, nebo čím. Jezdím bez ESP druhou zimu, rozdíl je to znatelný. Příští zimu to chci mít ok, tak to vypadá na výměnu jednotky. Guldamartine, kolik tě to celkem stálo (jednotka + práce), kde ve Fordu ti to dělali a jak dlouho jim to trvalo?
-
- Nováček
Odchází to vždy kolem každých 60 tis.Prý je to standart.Čekal jsem na opravu 5 hod a cenu si řekli i s novou brzdovou kapalinou 8000 Kč.Ješt dělají kalibraci nového modulu.Pokud to lidi neznají,tak mění celou jednotku ABS a to je za 38 tis.Mě pomohlo tohle fótum.Brzdovka by neměla mít na to vliv
s-roman píše:Najeto mám cca 120.000 km. Beru, že se takováhle závada může stát, ale já se snažím najít souvislost s výměnou těch destiček. Po výměně jsme odvzdušnili a hned jsem zjistil, že svítí ESP off. Proto se ptám na brzdovou kapalinu, protože jak zde někdo uvedl (tuším výměna u Octavie), mohlo by to souviset s její hustotou, nebo čím. Jezdím bez ESP druhou zimu, rozdíl je to znatelný. Příští zimu to chci mít ok, tak to vypadá na výměnu jednotky. Guldamartine, kolik tě to celkem stálo (jednotka + práce), kde ve Fordu ti to dělali a jak dlouho jim to trvalo?
-
- Nováček
Zdravím, přečetl jsem si postupně celé vlákno a všem co mají závadu C 1288 - snímač tlaku - porucha funkce, tak jim na palubce svítí ESP SYSTEM FAULT, mě ESP OFF. Při startování problikne na vypínači ESP kontrolka funkčnosti. Je to ta stejná závada ABS/ESP modulu?