neodees píše:...ne proto že by mi stoupl výkon tím filtrem ale proto že se mi dostává do motoru víc vzduchu a spalování je rychlejší
asi mame trosku iny pojmovy slovnicek. ked to co si opisal prelozis do nejakeho fyzikalneho deja v motore, tak dostanes toto:
Samotne spalovanie je premena chemickej energie v benzine na kineticku energiu. Spalovanie je rychlejsie, to znamena, ze za menej casu dokazes spalit rovnaky objem paliva (pri relativne rovnakej efektivite spalovania). To je ekvivalentne s tym, ze za rovnaky cas dokazes spalit viac paliva. To znamena, ze za rovnaky cas premenis viac energie na pohyb, co znamena, ze motor ma vacsi vykon! Vykon zdanlivo narastie iba o N koni, lenze to je maximalna hodnota a vo svojej podstate nevravi nic o tom, aky je priebeh a ake celkove mnozstvo prace (vykonu) dokaze motor vyprodukovat.... Takze ten filter predsalen zvysuje vykon

.
Otazka je ale ako moc ho zvysi. Tie tri sekundy na trojke z 3000otacok do obmedzovaca si meral?? To by bolo nahodou aj vcelku dost....Alebo to bol len priklad?