oskrabanie dolneho rohu zadnych dveri FF2 a C Max
- postak
- Test driver
Re: oskrabanie dolneho rohu zadnych dveri FF2 a C Max
Foto určitě bude, sám jsem na to zvědavý. Ten kámoš, co mi to bude lakovat, stříká auta pro Auto Heller, což je na sev. moravě největší prodejce koncernu a stříká fakt dobře, takže doufám, že tu barvu trefí. Jak mě nějaký debil trefil před domem, tak mám pochroumaný ještě přední nárazník, ale za to chtěl 1500kč, což kašlu, protože celý mi ho udělá za 2500. Takže si počkám a hodím tam časem CC 

- postak
- Test driver
Tak jsem minulý týden v úterý odpoledne odvezl FF na opravu zadních prahů a ve čtvrtek byl FF už doma, včetně folii. Cena na lakovaní byla 1300 kč, jedna folie stála 312kč, takže celkem 624 kč za dvě folie. Celkem mě to teda vyšlo na 1924kč
Jinak kámoš lakoš to trefil bezvadně, říkal, že to hledal hodinu tu moji barvu, namíchal 4 odstíny, než trefil ten správný.
Folie jsem si lepil sám, koupil jsem dva kusy na Octu 2, nepasovaly tam úplně přesně, musel jsem stříhat, ale nakonec se podařilo.
Kdybych ty folie sháněl teď, tak bych na to šel asi jinou cestou.
Týpci, co lepí folie na okna, musí být vybavení, protože dělají i polepy na celá auta, takže bych to vzal asi od nich a nebylo by to možná tak drahé, ale to je pouze domněnka.
Jinak na té fotce 003 jde vidět naruby přiložená ta folie z Octy 2, ale nakonec jsem ji tam takhle nelepil.
Ač se to bude zdát absurdní, tak jsem nalepil levou folii na pravou stranu a pravou folii na levou stranu. Lépe to na ff sedělo a paradoxně to zakrylo větší plochu. Neměl jsem už moc času, tak mám jen toto foto. Snad tím někoho inspiruji a nechá si to taky opravit 

Jinak kámoš lakoš to trefil bezvadně, říkal, že to hledal hodinu tu moji barvu, namíchal 4 odstíny, než trefil ten správný.

Folie jsem si lepil sám, koupil jsem dva kusy na Octu 2, nepasovaly tam úplně přesně, musel jsem stříhat, ale nakonec se podařilo.

- Anndy
- Test driver
jo jo, pjekne to je. A co dvere? Tie riesit nebudes?
- postak
- Test driver
Folie mi ještě zbyla, tak přemýšlím, že to nalepím ještě na dveře.
Dveře jsem nespravoval, protože do plechu obouchané nejsou a zastřiknout by se musela polovina z každých dveří, nejméně po lištu.
Jen ten kousek 10x10cm nastříkat nejde. Šlo by to vidět i kdyby byl na krásně trefen odstín barvy. Ale jinak jsem s tím spokojený, zítra to bude vlastně týden. Vždycky když někam jedu, tak to chodím kontrolovat a drží to jak čert. Ten kámoš co mi to lakoval, říkal, ať dávám bacha, že pokud to nalepím blbě, nestrhnu to, a když jo, tak i s tím novým lakem. Nic takového jsem nemusel řešit, chtělo to trochu vyměřit, psychicky se na to připravit a pak už se jen řídit heslem ŽAVES 

- Lopik@Trance
- Zkušený
Dnes som bol dat konecne nalepit ochrannu foliu. Lemy bocnice+rohy dveri
- postak
- Test driver
Odkud máš folii
Z nějakého typu auta, nebo si měl čtverec a stříhal si
Určitě si neudělal vůbec zle

- Lopik@Trance
- Zkušený
dal som si to urobit priamo firme ... mali stvorec a strihali .. cena 30 eur
-
- Nováček
ťukance od kamienkov mam aj ja a nie len ma tom inkriminovanom rohu ale pozdĺž celých prahov a miestami aj na spodku dverí. Mám čiernu metalízu tak som rozmýšľal či na tie prahy a spodok dverí po 1. prelis nedám nalepiť čiernu lesklú fóliu takú akou sa lepia autá pre zmene farby. Myslím že by to bolo asi najlepšie riešenie a nenarušilo by to ani vonkajší vzhľad auta. Rád by som vedel Váš názor
Vopred ďakujem za reakcie
Vopred ďakujem za reakcie
- Miri
- Test driver
lukino1984: pokud máš jako já černou panther metlu, tak pozor na rozdíl v barvě - folie, co jsem si instaloval sám (černá lesklá na spodky nárazníků a lišty na autě) totiž není metla, tak je při bližším pohledu poznat jemný rozdíl i v odstínu.
Obávám se, že když bys polepil folií větší plochu, ten rozdíl v barvě by byl pro oko znatelnější.
Nebyla by tedy lepší jen čirá ochranná folie?
Jinak po osobních zkušenostech nedávej prachy firmě a polep sám. Chce to jen řádně umýt, odmastit, navlhčit jarovou vodou a lehce vyhlazovat třeba PVC kartou a na oblinách nahřívat a vytahovat (stačil mi fén, ale je lepší horkovzduška)
Obávám se, že když bys polepil folií větší plochu, ten rozdíl v barvě by byl pro oko znatelnější.
Nebyla by tedy lepší jen čirá ochranná folie?
Jinak po osobních zkušenostech nedávej prachy firmě a polep sám. Chce to jen řádně umýt, odmastit, navlhčit jarovou vodou a lehce vyhlazovat třeba PVC kartou a na oblinách nahřívat a vytahovat (stačil mi fén, ale je lepší horkovzduška)
Naposledy upravil(a) Miri dne 04.08.2010 14:52, celkem upraveno 1 x.
-
- Nováček
len to mam uz dost obite ako si na tom ty co tvoje prahy
skusim to dat este vylestit kolko z toho zide dole som sam zvedavy
skusim to dat este vylestit kolko z toho zide dole som sam zvedavy
-
- Nováček
Mám zvláštnu skúsenosť a mám pocit, že by som sa mal o ňu podeliť. Kúpil som focus classic v decembri minulého roku. Podarilo sa mi najazdiť 2000 km a po zime pri umývaní som objavil, že mám lak a farbu na zadnom blatníku od kamienkov obitú až do súvislého bieleho pásu. Čiže som si telefonicky objednal korekčnú sadu podľa VIN a keď som si ju bol prevziať, tak ma prijímací technik prekvapil vetou, že to nafotí a pošle na posúdenie ako reklamáciu. 
No a ešte väčší šok prišiel, keď mi o pár dní zavolal, že mi reklamáciu aj uznali.
Len tú najviac poškodenú časť, ale predsa. Takže auto som im nechal v utorok a dnes si idem poň.
Dôvod prečo to uznali, je zrejme ten, že mám najazdené skutočne málo kilometrov a ten lak by predsa len mal aspoň niečo vydržať.

No a ešte väčší šok prišiel, keď mi o pár dní zavolal, že mi reklamáciu aj uznali.

Len tú najviac poškodenú časť, ale predsa. Takže auto som im nechal v utorok a dnes si idem poň.
Dôvod prečo to uznali, je zrejme ten, že mám najazdené skutočne málo kilometrov a ten lak by predsa len mal aspoň niečo vydržať.
Naposledy upravil(a) Robo-ZA dne 13.10.2012 09:22, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus IV, r.v. 2022, 1.0 Ecoboost 92kW mHEV
Focus Focus II, r.v. 2011, 1.6 Duratec 74 kW / 100 k
Focus Focus II, r.v. 2011, 1.6 Duratec 74 kW / 100 k
- postak
- Test driver
Tak kdybych kupoval nové auto já, tak určitě jdu reklamovat, to je jasné. Nevím co tě na tom udivuje, ale já kupoval ojetinu a pořád mě zaráží, jakým způsobem se k tomu postavili už od výroby. Stačila by folie na lemy a kousek prahu řádově za 100kč na auto. Ford by si tím ušetřil minimálně reputaci a zbytečné reklamace. Musí o tomhle problému ve fabrice vědět 

- Janjan
- Nováček
Absolutně přesně napsané. Těmito "maličkostmi" mě fa FORD neskutečně s..e!postak píše:Stačila by folie na lemy a kousek prahu řádově za 100kč na auto. Ford by si tím ušetřil minimálně reputaci a zbytečné reklamace. Musí o tomhle problému ve fabrice vědět

C-Max 1.6 Duratec 74kW Gen-X SEA GREY, r.v.2010, spotřeba 6,4/100, od 8.7. 2016 jezdím na LPG
- romek883
- Junior
Mě zase kamarád karosář vyhnul spodek dveří vůči prahu o milimetr ven a taky to hooodně pomohlo.............že u jiných aut je to tak normálně 

Focus C-Max 2.O 100 kw 2005 Ghia
Suzuki Swift Sport 1,6 100 kw 2016
Felicia 1.3 MPI 50 kw 1997
fotogalerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121
Suzuki Swift Sport 1,6 100 kw 2016
Felicia 1.3 MPI 50 kw 1997
fotogalerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121
- postak
- Test driver
Tohle ale není řešení. Já letos po umytí auta po zimě nezaznamenal žádnou změnu. Ty peníze, které jsem investoval do opravy a nalepení folie se vyplatily. Ale znova se ptám, proč to tam nemohlo být už od výroby, když např. Panamera to má přes polovinu zadních dveří a Ford ani milimetrromek883 píše:Mě zase kamarád karosář vyhnul spodek dveří vůči prahu o milimetr ven a taky to hooodně pomohlo.............že u jiných aut je to tak normálně