Chorvatsko
- Infinter
- Zkušený
Re: Dovolená v Chorvatsku
Má pravdu ten chlapec 

- Hampy
- Junior
Jasně, se známkou jsem se spletl, platil jsem ji vlastně v czk na dolním dvořišti spolu s tankováním (poprvé v životě na ono mimochodem) a nevím proč si napsal že byla za 15 E...
Vyráželi jsme z Teplic v pátek v 7 večer a cca v 11 přejeli lajnu do Rakouska.
Vyráželi jsme z Teplic v pátek v 7 večer a cca v 11 přejeli lajnu do Rakouska.
Snad brzy bude: Ford S-max 
Je: Octavia kombi 1,6 TDI 4x4, rok 2011 + Octavia liftback 1,6 TDI, rok 2015
Byl: Ford Focus I kombi Finesse, 1.8 TDCi, 74kW, v provozu od 30.12.2002.

- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na trajekt ses mel vyprdnout... casove a financne to vyjde nastejno.
- Hampy
- Junior
Jak jsem psal výše, příště se na něj vybodnu. Jel jsem poprvé tak jsem chtěl samozřejmě všechno vyzkoušet, i když to něco stálo 

- Mufin01
- Test driver
Aspoň máš vzpomínku na plavbu
Já když jel v Itálii s autem trajektem prvně a to byla jiná loď, než ty 50 metrové kocábky od Jadrolinije, tak jsem z toho byl pěkně vypleštěnej.
Jenom k tomu mýtu. Vzpomínám si, když jsem jel kdysi do Rakouska prvně, tak jsem udělal školáckou chybu a koupil si známku na Shellce v Mikulově. To jsem netušil, kolik vůbec ta známka stojí a pak jsem zjistil, že mě natáhli o třetinu. A naftu tam mají, i teď, kdy se ceny v A a CZ trochu srovnávají, o čtyři koruny dražší, než na několik km vzdálené OMV v A. Tak to jen info, kdyby náhodou někoho napadlo tankovat na Moravě při cestě do Rakouska

Jenom k tomu mýtu. Vzpomínám si, když jsem jel kdysi do Rakouska prvně, tak jsem udělal školáckou chybu a koupil si známku na Shellce v Mikulově. To jsem netušil, kolik vůbec ta známka stojí a pak jsem zjistil, že mě natáhli o třetinu. A naftu tam mají, i teď, kdy se ceny v A a CZ trochu srovnávají, o čtyři koruny dražší, než na několik km vzdálené OMV v A. Tak to jen info, kdyby náhodou někoho napadlo tankovat na Moravě při cestě do Rakouska

- Infinter
- Zkušený
No, právě proto má napsanou známku za 15 Euro, protože tolik stojí nákup na kapitalistické benzince v ČR. Zásadně nakupuju všechny známky až za hranicema..
- Hampy
- Junior
Ba ne, byla levnější. Bral jsem naftu do plné za něco málo přes litr, a celkem platil nějakých 1270 Kč. Jak jsem psal výše - prostě jsem si to nějak spletl. Ta známka byla do 3 stovek to je na 100%.
A vůbec - není její cena stanovena pevně? Může vůbec její prodjce přidávat nějakou marži?
A vůbec - není její cena stanovena pevně? Může vůbec její prodjce přidávat nějakou marži?

- Mufin01
- Test driver
Jak je vidět, český prodejce může 

- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz v CR znamku tak nejlepe v UAMK http://www.uamk.cz/dalnicni-kupony
Mondeo, 2.0 TDCi 85kW, combi, r.v. 12/2006, EURO 4 + DPF, Futura X, Webasto
- tikak1
- Junior
Právě sedím kousek od Zadaru, takže rád přidám něco málo. Jel jsem v sobotu 02.08. v 10:30 z Kopřivnice. Doma tankování na Benzině plnou. Z Kop přes Brumov- Bylnice na SK, Blava po dálnici, Rajka, neplacenou dálnicí na 86 Csorna, Sárvár, Vasvár, 74 Nagykaniza, a starou Letenyí do HR. Tam jsem mírně rozčarován místními cenami phm hned na hranici doplnil nádrž - 1L pro ropáka / 10,26 kn. Odtud pouze dálnice až na Posedarje za 157 kn. V cíli cesty 895 km jsem byl v 00:45, s tím že jsme stáli na Letenyi asi hodinu, jednou jsem v H hledal náhradní trasu kolem bouračky, a v HR jsme po cestě stáli dvakrát na pumpě asi po 30 minutách.
Co mě ale fakt neba je placení kafe na benzíně. 10- 12 kn, a chuť fakt nic moc.Prostě jen z nutnosti, a příště si vezmu nějakou alternativu abych byl soběstačnej. Pro malýho jsem chtěl koupit mufin, bo on ho moc rád. Ale při pohledu na hejno much , které na všem vystaveném jídle seděly, jsem mu to rozmluvil. Evidentně ani Francouzká firma (Marché) nezaručí hygienu, pokud má chorvatské zaměstnance, bo na to úplně serou. Zrovna jako ty mouchy. V regálech jsem zahlédl i plesnivé pomeranče, ale tady je to asi na pohodu
.
No a co mě pobavilo,místní slečna zajišťující ubytování asi vůbec nepochopila. V nabídce ubytování, kolonka "vybavení kuchyně" mají zaškrtnuto zelenou fajfkou že je tu rychlovarná konev. Když jsem na absenci tohoto vybavení upozornil, byla mi promtně dodána nerezová 0,5 l konev na mléko, že když do ní dám málo vody, vaří na sporáku za chvíli, a je tedy rychlovarná
Takhle se na to musí
Drobnosti jako že k vodě je to ne 50 m ale 250 m neřeším, tady to tak prostě je. V grilu místo dřeva na zátop skladiště, třikrát jsem musel požádat o vyklizení, a pokaždé se dvakrát ptali jestli je to fakt potřeba
Plusem je zelenina ze zahrady, zdarma kolik chcem. Ryby z moře na trhu za 10 kn, na grilu super. Meloun též 10 kn, kafe taky, zmrzka taky, v podstatě 10 kn je tu něco jako jednotná cena
. Ubytko pro tři na den je 45 éček.
Tak věřím že v pořádku dojedem i dom, jen přemýšlím, že nepojedu po HR dálnici. No, uvidíme. Po návratu napíšu co a jak
Co mě ale fakt neba je placení kafe na benzíně. 10- 12 kn, a chuť fakt nic moc.Prostě jen z nutnosti, a příště si vezmu nějakou alternativu abych byl soběstačnej. Pro malýho jsem chtěl koupit mufin, bo on ho moc rád. Ale při pohledu na hejno much , které na všem vystaveném jídle seděly, jsem mu to rozmluvil. Evidentně ani Francouzká firma (Marché) nezaručí hygienu, pokud má chorvatské zaměstnance, bo na to úplně serou. Zrovna jako ty mouchy. V regálech jsem zahlédl i plesnivé pomeranče, ale tady je to asi na pohodu

No a co mě pobavilo,místní slečna zajišťující ubytování asi vůbec nepochopila. V nabídce ubytování, kolonka "vybavení kuchyně" mají zaškrtnuto zelenou fajfkou že je tu rychlovarná konev. Když jsem na absenci tohoto vybavení upozornil, byla mi promtně dodána nerezová 0,5 l konev na mléko, že když do ní dám málo vody, vaří na sporáku za chvíli, a je tedy rychlovarná

Drobnosti jako že k vodě je to ne 50 m ale 250 m neřeším, tady to tak prostě je. V grilu místo dřeva na zátop skladiště, třikrát jsem musel požádat o vyklizení, a pokaždé se dvakrát ptali jestli je to fakt potřeba

Tak věřím že v pořádku dojedem i dom, jen přemýšlím, že nepojedu po HR dálnici. No, uvidíme. Po návratu napíšu co a jak

Jako prase, přátelé, jako prase !
1.6 Tdci 80 kw s DPF po GO Smart Clean v ceně 6200 Kč,prd je každýmu po tom, kam leju naftu
1.6 Tdci 80 kw s DPF po GO Smart Clean v ceně 6200 Kč,prd je každýmu po tom, kam leju naftu

- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ta spotreba 3,7 je mazec
uzijte si dovolenou, takze nakonec zadna Francie jak si mi psal koukam 

- filhou
- Junior
To to snad tlačí, či co
Teď jsem se také vrátil, najeto 2900 km s průměrnou spotřebou 7,7l, ale je pravda, že jsem to nijak nešetřil. Protáhl jsem ho až za Dubrovník, celý Pejješac, do Mostaru a couračky okolo.

- tikak1
- Junior
Fr bude, ale až později. Letos jsme kupovali auto, takže máme na co zbylo 

Jako prase, přátelé, jako prase !

- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jasny rozumim, ja se bal zda jsem te nejak neodradil 

- pbjun
- Test driver
Ahojte, chystáme se na 4 dny do chorvatska na sever - + - 1000km z ostravy, hledáme ubytování pro dva dospělé a 2 jorkšíry. Vzdálenost od vody neřeším, soukr plážičky vítány, cena ubytka dejme tomu 40eur na noc za apartmán? Máte někdo něco ověřeného? 
edit: ještě jsem zapoměl na termín: 28. - 31.8.

edit: ještě jsem zapoměl na termín: 28. - 31.8.