Lak

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 25.07.2007 17:38

kay píše:
Dany píše:Já jí dávám cca jednou za 3-4 mesíce. To už potom poznáš, když na tom laku nezůstane ani kapička vody a je takový už jakoby seschlý. Pokud máš garáž a neprší ti na to, tak to vydrží. Já to moc často nepucuju, ta stříbrná je prostě vděčná. :wink:
jj garaz mam. tak ti moc dekuji.... zkusim to jak si napsal, snad se povede fofika pekne nalestit. :D
Jasně, želvou nic neskazíš. Hlavně to nedělej na ostrém slunci.
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

kay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kay » 25.07.2007 17:46

Dany píše:Jasně, želvou nic neskazíš. Hlavně to nedělej na ostrém slunci.
to je jasne. to by ani zelva myslim nepomohla a byl by to jeden velky flek. :)
Ford Focus 1.6 16V Hatchback, 5dv., rv 2000, zelena metaliza

Obrázek

polkiboj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polkiboj » 25.07.2007 20:38

Ludia moje poznatky z voskovanim su take, že najlebšie podmienky na voskovanie su po daždi. ma to hned niekolko vyhod:
1. nepečie slnko a vonka sa naramne schladi čo prospieva nanášaniu.
2. zvýšená vlhkosť pomáha tomu, že vosk tak rýchlo neschne a lebšie sa tzv. vpyje do laku
3. A podľa mňa určiťe dosť závažná vec (ovšem ak to nerobyte v garaži) von sa nepráši.
A pre mňa je troška aj vyhoda ta, že proste jednoducho vytiahnem auto z garaže a dážď mi jednoducho splavy tie najvedšie nečistoty čiže uľahčí mi umývanie.

Toľko moje poznatky
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla

kay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kay » 25.07.2007 21:01

polkiboj píše:Ludia moje poznatky z voskovanim su take, že najlebšie podmienky na voskovanie su po daždi. ma to hned niekolko vyhod:
1. nepečie slnko a vonka sa naramne schladi čo prospieva nanášaniu.
2. zvýšená vlhkosť pomáha tomu, že vosk tak rýchlo neschne a lebšie sa tzv. vpyje do laku
3. A podľa mňa určiťe dosť závažná vec (ovšem ak to nerobyte v garaži) von sa nepráši.
A pre mňa je troška aj vyhoda ta, že proste jednoducho vytiahnem auto z garaže a dážď mi jednoducho splavy tie najvedšie nečistoty čiže uľahčí mi umývanie.

Toľko moje poznatky
heh dobra technika myti... takova skoro automaticka. :) nechat oprset. to me nikdy nenapadlo. :D

Obrázek

polkiboj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polkiboj » 25.07.2007 21:18

ale samozrejme potom to necham umyt aj šamponom. Ozaj našiel som niečo VEĽMI ALE VEĽMI ZAUJÍMAVÉ čo sa tíka nážho problému. A radí nám skúsený odborník. http://www.automagazin.sk/am0507/pa_02.php
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla

kay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kay » 25.07.2007 21:28

polkiboj píše:ale samozrejme potom to necham umyt aj šamponom. Ozaj našiel som niečo VEĽMI ALE VEĽMI ZAUJÍMAVÉ čo sa tíka nážho problému. A radí nám skúsený odborník. http://www.automagazin.sk/am0507/pa_02.php
ja vim, delal jsem si jen prdel. :lol:

Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 25.07.2007 22:16

kay píše:
Dany píše:Já jí dávám cca jednou za 3-4 mesíce. To už potom poznáš, když na tom laku nezůstane ani kapička vody a je takový už jakoby seschlý. Pokud máš garáž a neprší ti na to, tak to vydrží. Já to moc často nepucuju, ta stříbrná je prostě vděčná. :wink:
jj garaz mam. tak ti moc dekuji.... zkusim to jak si napsal, snad se povede fofika pekne nalestit. :D
Ozivovac laku od zelvy muzes pouzit na cele auto, odstranuje to zoxidovany a poskozeny lak, atd., dobremu laku to nijak neublizi, akorat to po naneseni musis do 10 nebo 14 dnu navoskovat. Cerveny ozivovac ale neni na metalizy, sice na nem pisou na vsechny laky a mam ho taky, ale vim, ze je flaska primo na metly. A jak dlouho ti vydrzi vosky na aute jsem psal o par prispevku vyse.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 25.07.2007 22:20

Partizan píše:
polkiboj píše:OK uz sa teším. Vieš čo banujem, že som to nespravyl ja, ale skúste to spravyť pre zmenu vy obaja. Proste naneste ten prostriedok len na polku kapoty a vylestite. Potom to odfoste a dajte sem na forum. Chcem vydieť ten rozdiel. Vieš aspoň aj tí druhý uvidia aký je to zázrak
No to není špatný nápad.Sám jsem zvědav,jak to bude vypadat.Doufám,že to zmáknu ještě v následujícím týdnu.
Takže dnes jsem koupil v Makru tu TW na metalické laky a zítra to jdu zkusit,nafotím to a dám to sem jak to vypadá s ošetřením a bez.Snad to ten foťák zabere.
Focus 1.8 TDdi,r.v.2001,66 KW,tmavá modrá metal

kay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kay » 25.07.2007 22:29

Ahmed píše:
kay píše:
Ozivovac laku od zelvy muzes pouzit na cele auto, odstranuje to zoxidovany a poskozeny lak, atd., dobremu laku to nijak neublizi, akorat to po naneseni musis do 10 nebo 14 dnu navoskovat. Cerveny ozivovac ale neni na metalizy, sice na nem pisou na vsechny laky a mam ho taky, ale vim, ze je flaska primo na metly. A jak dlouho ti vydrzi vosky na aute jsem psal o par prispevku vyse.
a jaka je ta flaska na metly s ozivovacem? kde se da sehnat? na u oficialniho dodavatele do cr jsem to nenasel. :(

Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 25.07.2007 22:42

Tak sem si koupil tu tužku s lakem na kočár,abych zakryl potřebná místa....Jak se s tim má pracovat?Poradíte někdo?Nějaké rady??? :?:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

kay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kay » 25.07.2007 22:51

RopakKota píše:Tak sem si koupil tu tužku s lakem na kočár,abych zakryl potřebná místa....Jak se s tim má pracovat?Poradíte někdo?Nějaké rady??? :?:
mozna by pomohlo napsat, jaka je to tuzka, jaky lak..:D

Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 26.07.2007 07:53

kay píše:
RopakKota píše:Tak sem si koupil tu tužku s lakem na kočár,abych zakryl potřebná místa....Jak se s tim má pracovat?Poradíte někdo?Nějaké rady??? :?:
mozna by pomohlo napsat, jaka je to tuzka, jaky lak..:D
Taková ta korekční na lak....Víc jich asi neni...Je to origo ford....Asi za 260 kč,je tam lahvička s lakem a pak s nějakou potvorou na ochraný nátěr přes ten lak...Nikdy sem to nedával,tak sem čekal nějaký rady..... :D Barvu mám v podpisu,ale to je asi nepodstatný.
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 26.07.2007 09:22

Ahmed píše:Ozivovac laku od zelvy muzes pouzit na cele auto, odstranuje to zoxidovany a poskozeny lak, atd., dobremu laku to nijak neublizi, akorat to po naneseni musis do 10 nebo 14 dnu navoskovat. Cerveny ozivovac ale neni na metalizy, sice na nem pisou na vsechny laky a mam ho taky, ale vim, ze je flaska primo na metly. A jak dlouho ti vydrzi vosky na aute jsem psal o par prispevku vyse.
Ahmede já to zkoušel u nissanu a vím co mi to udělalo. Já bych ten oživovač doporučil jen na staré zvětralé laky. př.felicie rv.95 nebo favorit apod. dát to na focuse rv. 2001, který se normálně leskne není to pravé ořechové.
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 26.07.2007 10:17

to RopakKota: ja som mal resp. mam to iste - korekcna tuzka + tmavomodry vosk asi Color Magic alebo podobne, neviem presny nazov. Ta tuzka je dost tvrda, ale po umyti a poriadnom vyschnuti auta nou pozakryvas ryhy a skrabance a potom nanesies ten vosk. Ak nanasas vosk, vytvara sa taka biela hmota resp. film, ktory potom suchou handrou rozlestis. Vysledok je fakt pekny, auto vyzera ako nove.

kay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kay » 26.07.2007 11:02

Dany píše:
Ahmed píše:Ozivovac laku od zelvy muzes pouzit na cele auto, odstranuje to zoxidovany a poskozeny lak, atd., dobremu laku to nijak neublizi, akorat to po naneseni musis do 10 nebo 14 dnu navoskovat. Cerveny ozivovac ale neni na metalizy, sice na nem pisou na vsechny laky a mam ho taky, ale vim, ze je flaska primo na metly. A jak dlouho ti vydrzi vosky na aute jsem psal o par prispevku vyse.
Ahmede já to zkoušel u nissanu a vím co mi to udělalo. Já bych ten oživovač doporučil jen na staré zvětralé laky. př.felicie rv.95 nebo favorit apod. dát to na focuse rv. 2001, který se normálně leskne není to pravé ořechové.
v tom clanku co na nej daval odkaz polkiboy taky rikal ten tipek, ze ozivovac na cele auto jako ze jo. :D ja to prvne zkusim asi bez nej. :D
jinak psal jsem o svem problemu dodavateli zelvy k nam, tak uvidime co napise. :)

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“