Ozubené kolečko s vykřičníkem + rozsvícení všech kontrolek

Odpovědět
rounen
Nováček
Nováček

Ozubené kolečko s vykřičníkem + rozsvícení všech kontrolek

Příspěvek od rounen » 17.08.2013 17:25

zdravím, potřeboval bych poradit... mám na Focusu II 2005 74kw 1.6 problém... včera jsem chtěl startnout, ale při otočení klíčů do polohy 2 (zapnutí zapalování) se mi rozsvítily snad všechny kontrolky a zmizel mi display od najetých kilometrů... poté když jsem chtěl otočit klíčem na start motoru, přes startér, tak nic, žádný zvuk, jakobych točil klíčem naprázdno... poté mě brašin roztlačil a motor chytil... zhasly všechny kontrolky, jenže zůstala mi tam svítit kontrolka červené ozubené kolečko uprostřed s vykřičníkem... auto jelo normálně, jenže zdálo se mi, že trochu ztratilo výkon na akceleraci, při rozjezdech a při přehození rychlostí... jel jsem za kámošem - ujel jsem asi 20 km a poté zastavil, vypnul jsem motor... za hodinku jsem opět startnul a jel domů, vše v pohodě (to bylo včera)... jenže dneska ráno, jsem auto opět startnul - chytlo hned, ale po 10ti sekundách jízdy se mi rožly opět všechny kontrolky, motor ztratil tah při akceleraci a za dalších 5 sekund jízdy všechno zhaslo a rožla se opět červená kontrolka ozubeného kolečka s vykřičníkem... neví někdo co tomu může být? // zvažoval jsem možná slabá baterie? je původní originál ještě (8 let)... jenže proč se mi rožíná kontrolka ozubeného kolečka a auta nemá akceleraci? to mi nejde do hlavy

ZaQik
Admin
Admin

Re: Ozubené kolečko s vykřičníkem + rozsvícení všech kontrolek

Příspěvek od ZaQik » 17.08.2013 20:09

pri vykricniku je nejlepsi zacit vyctenim chyb diagnostikou a ne zkouset neco od oka :nnou:
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 18.08.2013 15:39

typnul bych si komunikace v budikach .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

rounen
Nováček
Nováček

Příspěvek od rounen » 19.08.2013 17:44

tak chyba nalezena... pan Dudik napojil diagnostiku, jenže vůbec nic to nenalezlo. až když jsem mu řekl, o tý červené kontrolce s vykřičníkem, tak si řekl, že by to mohlo být něco v motoru... otevřel kapotu, mrknul na 4 svíčky, sundal celý ten kabel z toho a chyba nalezena... prej chladící směs natekla do svíčky, celé to tam korodovalo i s tím kabelem, byla tam nějaká vadná součástka (takový plíšek), která propustila směs do svíčky, tím pádem 1 svíčka občas chytla, občas ne, a dělalo to i bordel při výkonu auta... samozřejmě změřil i baterii a byla už slabá (měla 9 let) tak mi dá novou, auto si tam nechal. cena za všechno řekl pakatel, moc to stát nebude, tak uvidíme... Pan Dudik je borec, nejlepší servisman

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 19.08.2013 18:26

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

lucky.jack
Test driver
Test driver

Příspěvek od lucky.jack » 19.08.2013 21:47

rounen píše:cena za všechno řekl pakatel, moc to stát nebude, tak uvidíme...
Tak snad tě ta cena potom nemile nepřekvapí...Někdy se to zdá jednoduchý a pak oprava stojí za to...Jinak klasický problém s prorezlou nemrznoucí zátkou. U nás tam necháváme udělat závitovou zátku, protože původní místo je natolik narušený, že nová originál zátka by stejně netěsnila...
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků

>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm

rounen
Nováček
Nováček

Příspěvek od rounen » 23.08.2013 19:14

lucky.jack píše:
rounen píše:cena za všechno řekl pakatel, moc to stát nebude, tak uvidíme...
Tak snad tě ta cena potom nemile nepřekvapí...Někdy se to zdá jednoduchý a pak oprava stojí za to...Jinak klasický problém s prorezlou nemrznoucí zátkou. U nás tam necháváme udělat závitovou zátku, protože původní místo je natolik narušený, že nová originál zátka by stejně netěsnila...
------------------------------------------------------------------------------------------------
no týden v čoudu a auto zatím nemám :) je možné že servisman to asi udělá podobně jak píšeš... jj, o tý zátce mluvil... nevím co tam dělá ale, pořád mi nevolá :)

rounen
Nováček
Nováček

Příspěvek od rounen » 01.09.2013 13:26

tak auto stále nemám... už je tomu 14 dnů... prý to nešlo opravit, tak chtějí sundat hlavu a pak opravit, vypadá to na mrazovou zátku, dost to tam prý zkorozovalo, tak uvidím, kolik tak tipujete cenu opravy?

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 2004 - 2011“