Příspěvek
od allex1 » 14.08.2013 14:37
Včera jsem i já nechal vyměnit mrazové zátky. V servisu mého známého jsme s mechanikem sundali kryt a s menšímy problémy nakonec vyměnili obě zátky. Tady pár poznatků z výměny:
Pokud Vám zátka propadne dovnitř tak ještě není nic ztraceno. nám se to u jedné stalo. Nespadne nikam hluboko . Pod zátkami je ploché dno dost blízko aby šla zátka znovu chytit a vyndat.
Zátku je dobré protočit v otvoru nastojato a vytáhnout nahoru . K tomu pomůže když ji v prostředku prosekáte šroubovákem díru napříč, líp se pak deformuje
Díry pro zátky nemají žádnou zarážku takže je třeba nové zátky opatrně zatloukat.
Ta malá dírka se závitem o které již tady byla řeč je asi 3 cm hluboká. Budí dojem že snad je skrz a že v ní jde viděl hladina chladící kapaliny. Nicméně po vysušení poznáte že je to jen nevyužitá dírka se zavitem . Odtud Vám kapalina určitě nepoteče
Co říci závěrem. Dnes jsem auto pořádně projel a potom opět zkontroloval zda u svíček není vlhko. Bohužel se ukázalo že tam vlhkost je opět. Mám dojem že zátky které jsou jen vyraženy z plechu nebudou nikdy doléhat tak dokonale aby zamezily průniku kapaliny. Budu to dál sledovat, sázím na to že by se časem mikrodirky mohly zanést sedimentem a přestat téci. Dalším krokem co mě napadá je nechat si vysoustružit zátky úplně jiného tvaru . Také by snad šlo místo okolo zátek přetmelit ale to by znamenalo opět sundat vrchní kryt motoru do čehož se mi nechce. Nadšen z celé věci rozhodně nejsem !
Ford Focus II 1,6 74kw kombi 2009