Zdravím, opäť sa obraciam na vás s jednou prosbou. Prečo sa mi stalo toto so svetlometom, behom pár dni. Žiarovky tam dával ešte predchádzajúci majiteľ. Netuším aké sú to ale nesvietia nejak extra. Všetko bolo v poriadku ale tie posledné týždne ako boli tie horúčavy sa stalo toto. Dá sa toho nejak zbaviť ? Alebo sa tomu vyvarovať ? Ďakujem
Ford Focus Combi II, r. v. 2008, 2.0 TDCi 100kW (136 PS), Titanium X
No neviem vôbec čo sú HIDky ...neviem čo tam je pokial to nevytiahnem a nepozriem sa. Auto mám 2 mesiace svetlá som vôbec neriešil až doteraz. Len viem že nemám xenony. Svetlá su origo ford
Když nevíš co jsou HIDky jak víš že tam máš origo a ne čínu?
HIDky jsou toto.
Mohl by si mít totiž problém s policajtama...být tebou sundám světla, kouknu co je tam za žárovky a potom laboruju dál. Nicméně tě čištění světel nemine(pakliže nechceš kupovat jiný nebo ti tohle nebude vadit).
Návod na rozdělání světel je zde.
Je to celkem normalni. Mel jsem to na svem aute take (zarovky, ktere tam patri samozrejme) a videl jsem to na spouste dalsich focusu i tu na foru. Mozna ne tolik, ale je to asi nejaka vyrobni vada.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie) Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie) Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)
Jn, byl jsem z toho taky rozladen .. po nejake dobe jsem to prestal vnimat, ale tady kolega to ma trochu vice zacouzene.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie) Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie) Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)
Ja som to práveže tiež videl aj na staršom mondeu. Len tipujem že su origo . Jasne rozoberiem to a pozriem sa. Myslíte že sa to bude dať zvnútra niečím odstrániť ? A potom aké žiarovky by boli najlepšie. Nevyznám sa v tom aké používate vy
Já se zeptám ještě trošku jinak - třeba "zkušení" budou vědět. Mám světla ještě neočouzená, jsou tam žárovky z výroby (asi). Když místo toho dám LEDky, vyhnu se tak možným problémům v budoucnu?
uz jsme to tu nekde probirali ... dela to parkovacka W5W, pokud se tam hodne zasune nebo moc dlouho sviti - svetlomet se ohreje a plast zestarne (popraska)
reseni:
a/ poridit si denni sviceni (nebo upravit denni sviceni od forda tak, aby pres den svitily jen potkavacky)
b/ vymenit W5W za LEDKu