Omlouvám se, jestli to už tu někde je, nějakou dobu jsem hledání věnoval, ale nenašel..případně mě nakopněte správným směrem a smažte..
Tekla mi servopumpa, tak se musela vyměnit a při té příležitosti, že dáme i nové řemeny a termostat a podobné legrace. Mimochodem inženýři u Forda se museli tenkrát hodně zhulit, když tohle navrhovali..rozebrat půl auta kvůli termostatu za pár stovek a udělat řemeny bez napínací kladky... No já vím, to auto je spotřebákl, jak se to pokaká, šup s tím pryč.
K věci, po všech výměnách se nepodařilo nový řemen na servo-altík-pumpu nasadit, ani za zlatý prase. Starej nasadit šel, holt je po těch kilometrech trochu vytahanější. Nicméně mu to asi neudělalo dobře, přeskočil a je o dvě drážky užší..
Novej řemen je nachystanej na výměnu a teď otázka za zlatýho bludišťáka, lze jej nasadit v podmínkách slušně vybavené dílny? (včetně zvedáku, atd..) Není to origo, tak u něj není onen nasazovací přípravek.. Napadlo mě povolit altík, řemen na všechny kola nasoukat a pak to zkusit napnout a dotáhnout? Případně nemáte někdo foto toho přípravku, jak to vypadá, nechal bych si to někde vyrobit.. (nejbližší Ford je ode mě skoro sto km) Případně pokud to někdo máte doma a jen se na to práší, dalo by se to poštou poslat?
Drážkový řemen na obyč 1.6 (74kW)
- Wizzy008
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Drážkový řemen na obyč 1.6 (74kW)
Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)
Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver

- Wizzy008
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Drážkový řemen na obyč 1.6 (74kW)
Tak už vím, jak ten bazmek má vypadat, našel jsem si to v Etzoldovi..

- Wizzy008
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak se ve dvou lidech zadařilo, ale trvalo to skoro hodinu, toho experta, co to navrhnul bych to nechal dělat celej den. Přitom by stačilo navrhnout držák alternátoru tak, aby byl na příčném čepu a dotažením se řemen napnul.

- Nepér
- Zkušený
Já mám originální řemen i s přípravkem v zásobě. Vyndaval jsem alternátor a nevěděl jsem, jestli se tím starý řemen zničí nebo ne. Nakonec to díky přípravku žádný problém nebyl a nový řemen mám stále v zásobě (myslím, že v sadě je i řemen na klima-kompresor).
Mondeo mk4, 2.0i, 2010