From: technik - Autogas [mailto:technik@autogascentrum.cz]
Sent: Monday, February 11, 2013 1:19 PM
To: Michal SLANINA
Subject: RE: Ford Mondeo - problémy
Dobrý den.
Obraťte se na firmu
web: http://www.fedorauto.cz
e-mail: fedorauto@fedorauto.cz
telefony: 582 330 596, 608 744 487
From: Michal SLANINA [mailto:michal.slanina@electroworld.cz]
Sent: Monday, February 11, 2013 12:09 PM
To: technik@autogascentrum.cz
Subject: Ford Mondeo - problémy
Dobrý den pane inženýre Pataky,
Mám na Vás prozbu ohledně montáže LPG vaší partnerskou firmou: http://www.lpgservis.cz/ - 617 00 Brno, Jeneweinova 40/2.
Lpg je namontováno od 6.11.2012 a spokojené jízdy s LPG jsem si zatím moc neužil.
Jedná se o vůz FORD MONDEO – Duratec HE 2.0, 107kw, r.v.2003, systém STAG4 + přímaz.
Hned po montáži se měnili svíčky a kabely,protože to strašně cukalo a střílelo – firma tam dala svíčky brisk a kabely starline. Později až jsem trochu pátral na všech možných fórech na internetu jsem zjistil, že to je asi to nejhorší co tam mohli dát a pro Forda se to vůbec nehodí. Cca 800 km to jezdilo bez problémů, byl jsem spokojený, pak se objevilo cukání, které se den ode dne zhoršovalo až se s tím nedalo jezdit vůbec, jak to střílelo do sání a cukalo. Objednal jsem se na vyřešení problému, bohužel technici na nic nepřišli, prý zkusíme vyměnit svíčky, koupil jsem svíčky NKG platinové, náhrada za originál motorcrafty, které taky dodává Fordu NKG. Cukání se podstatně zlepšilo a bylo možné plyn zkalibrovat na jízdu, předtím se to vůbec nedalo. Nicméně problém přetrvával stále v tom, že při akceleraci mezi 1300-2000 otáčkama auto stále cukalo, po překročení 2000 otáček v naprostém pořádku. Mechanik mi jen říkal, že předtím někdo špatně vyvrtal příliš velké otvory ve stříkovací liště a oblbnul to kalibraci, nebo něco v tom smyslu, že to musel celý převrtat, prý už u nich, ale nepracuje, odtrh na svíčky mi dal 0,7.Takže problém nebyl vyřešen s tím, že mě technik poslal, ať si nechám zkontrolovat lambda sondu. Nechal jsem vše proměřit a zdiagnostikovat, lambda, kabely,cívka,celé zapalování, vše mělo hodnoty v pořádku. Přijel jsem opět do montážní firmy, nechal tam auto celý den a na závadu se opět nepřišlo, takže prý mám zase zkusit vyměnit zapalovací kabely, že by si Ford s těmi co tam dali nemusel rozumět. Koupil jsem originál Ford kabely a auto znovu přistavil, U cca asi už 4té nebo 5té návštěvy tedy technik zjistili studený spoj na vstřikovací liště. Auto už se chová trochu kultivovaněji, dokáži upravit jízdí styl abych nepocitoval tolik cukání v nízkých otáčkách, snažím se pozvolněji akcelerovat, po tolika návštěvách servisu už bych to nechal být, protože jsem z toho sám otrávený a pokud to aspoň jede sice ne perfektně už bych to neřešil, ale při této poslední kalibraci se začala zase projevovat jiná věc, po přepnutí na lpg má auto problém asi 2 -3 minuty udržet volnoběžné otáčky, kolísají nahoru dolu, když vyřadím při jízdě, auto chcípne, a např při couvání s troškou plynu taky neudrží otáčky a chcípne. Po 2 minutách se to srovná a volnoběh nemá problém. Takže další návštěva, posunuli mi teplotu přepnutí na plyn z 40 na 45°C, ale vůbec se to nezlepšilo, teplotou to asi neni, zase má cca 2 minuty problém s volnoběhem, i když je to už víc zahřáté, chová se to stejně. To bylo trochu obsáhlé shrnutí mého problému. Chtěl bych Vás jen poprosit, zda by jste byl tak laskav a poradil mi co dál, LPG servis mě už začíná přehlížet, jistě se jim nelíbí, že tam jezdím pořád, už se se mnou nechtějí moc bavit. Technik mě opět poslal do servisu ať si nechám zkontrolovat termostat a celý okruh. Nechtěji se s tím už zabývat a tak vymýšlí stále nové a nové věci co si mám nechat vyměnit a zkontrolovat. Nevíte prosím kde může být problém ? Špatný tlak lpg? Ještě dotaz, svíčky mám nechat odtrh na 0,7 nebo dát 1,1 jak doporučují kolegové s LPG na Fordech. Doporučíte mi nějakou jinou firmu v Brně a okolí, kde tomu rozumí, nemyslím, že na to tato firma přijde. Stálo mě to dost peněz a nervů a chtěl jsem aby auto normálně fungovalo a není moje starost jezdit po servisech a zjišťovat čím by to mohlo být,montážní firma by měla zajistit funkčnost LPG systému, ještě podotknu, že na benzín to jezdí bezchybně. Děkuji za Váš čas a odpověď
S pozdravem / Best regards /
Pozdrawiam / Szia
Michal Slanina