Rozvody - kompletni info na straně 62

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Zamčeno
driver
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od driver » 01.06.2007 17:06

tak dnes mám za sebou výměnu rozvodového řemene včetně všech kladek+řemen od klimy a alternátoru,už můžu v klidu hrkat dál

cena 6 479 s dph Ford Auto Viki Zlín

libe
Junior
Junior

Příspěvek od libe » 01.06.2007 17:26

Chlapi, ja jsem si rozvodak nechal vymenit hned po koupi, mel jsem najeto 62t. km dovoz D servisni knizka, ale jistota je jistota a tech par kacek, co to stalo v porovnani se skodou po pretrzeni nebo posunuti remenu, nebylo co resit. Ono je taky rozdil, jestli je 100t. km najeto prevazne po dalnici, kde zaradis 5 a jedes nebo se jezdi hlavne po meste, kde stale zastavujes, brzdis a rozjizdi se. A ten fordacky interval 150t. km vymena mi teda pripada pekne ujety! :!:
Ford Focus 1.6 combi 11/2001
Obrázek

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 01.06.2007 17:33

stigi píše:Jsem po kontrole rozvodu a vse v poradku jak ma byt. Zitra menim vyfuk a svicky, zrejme NGK. Uvidime co to udela. Doufam, ze nebudou v haji kabely nebo civka.
tohle me zajima - jak se dela kontrola rozvodu? Da se nejak zjistit v jakem jsou stavu?

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 01.06.2007 18:06

Realife píše:
stigi píše:Jsem po kontrole rozvodu a vse v poradku jak ma byt. Zitra menim vyfuk a svicky, zrejme NGK. Uvidime co to udela. Doufam, ze nebudou v haji kabely nebo civka.
tohle me zajima - jak se dela kontrola rozvodu? Da se nejak zjistit v jakem jsou stavu?
Stav rozvodu se nekontroluje, pouze v pravidelnych intervalech vymenuje.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 01.06.2007 18:09

pelen píše:
Realife píše:
Stav rozvodu se nekontroluje, pouze v pravidelnych intervalech vymenuje.
tak sem trochu zmateny:
tady http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... =rozvodyje napsano tohle:....a bych jeste asi jezdil. Sak se na neho muzes podivat, v jakem je stavu. Pisou, ze 160t km nebo 10 let, tak jeste mas cas. ...

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 01.06.2007 18:29

Stav rozvodu se nekontroluje, pouze v pravidelnych intervalech vymenuje.[/quote]
tak sem trochu zmateny:
tady http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... =rozvodyje napsano tohle:....a bych jeste asi jezdil. Sak se na neho muzes podivat, v jakem je stavu. Pisou, ze 160t km nebo 10 let, tak jeste mas cas. ...[/quote]
resp. takto - napiste mi prosim, kolika z vas se rozvody skutecne poskodily a v kolika km.
Dekuji

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 01.06.2007 18:37

no myslím, že na toto ti nikdo jednoznačně neodpoví, protože většina si je raději nechá hned po koupi vyměnit a nebude čekat, až mu poškodí motor, páč o stáčení tachometrů tu už toho bylo napsáno kvanta :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 01.06.2007 18:44

Skubi píše:no myslím, že na toto ti nikdo jednoznačně neodpoví, protože většina si je raději nechá hned po koupi vyměnit a nebude čekat, až mu poškodí motor, páč o stáčení tachometrů tu už toho bylo napsáno kvanta :wink:
to jsem vse peclive cetl, to je mi jasne, jen jsem si diky temhle prispevkum kde psali ze se to da zkonrolovat zacal myslet, ze se to da pred vymenou jeste nejak zkontrolovat aby jsem je nemenil zbytecne.

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 01.06.2007 20:31

to Realife:
Vsak je menit nemusis, az ti praskne remen, treba vymenis cely motor. Periodu vymeny stanovil vyrobce s urcitou mirou bezpecnosti nebo koeficientem bezpecnosti. Murphyho zakon plati, muzes tu miru bezpecnosti porusit a muzes to byt zrovna ty, ktery na to doplatis. Jedna se o plastove remeny a na ty neni nejaka metoda jako napriklad na ocelova lana zdvihacich zarizeni, u kterych se muze spocitat napriklad pocet prerusenych dratu. Plast starne i kdyz ze se nepouziva, proto je tam i casova hranice. Kdyz to procitas, tak na rozvodech tady jeste nikdo nesetril. Ty se o to pokousis jako prvni. :wink:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 01.06.2007 23:11

pelen píše:to Realife:
Vsak je menit nemusis, az ti praskne remen, treba vymenis cely motor. Periodu vymeny stanovil vyrobce s urcitou mirou bezpecnosti nebo koeficientem bezpecnosti. Murphyho zakon plati, muzes tu miru bezpecnosti porusit a muzes to byt zrovna ty, ktery na to doplatis. Jedna se o plastove remeny a na ty neni nejaka metoda jako napriklad na ocelova lana zdvihacich zarizeni, u kterych se muze spocitat napriklad pocet prerusenych dratu. Plast starne i kdyz ze se nepouziva, proto je tam i casova hranice. Kdyz to procitas, tak na rozvodech tady jeste nikdo nesetril. Ty se o to pokousis jako prvni. :wink:
no první jsem asi já :lol:
Obrázek
Obrázek

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 01.06.2007 23:51

pelen píše:to Realife:
no fakt je ze jsem to blbe napsal proto to bylo spatne pochopeny :)
auto mam 14 dni a ma najeto 90k km. Km sedi i podle servisky ale nejsem snilek :)
proto jsem myslel nejdrive je zkontrolovat kdyby to slo, protoze pokud by km sedeli a nebylo to stocene, tak by to bylo zbytecne.
Jenze to jsem takhle predtim nenapsal :)
Na rozvodech bych setril u Favorita, tady opravdu ne, tak jsem to fakt nemyslel :) :)

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 02.06.2007 00:02

no já jsem ho koupil před rokem a měl taky 90t a sedělo to podle servisky a nálepek na autě, tak jsem tomu věřil ( asi mám rád adrenalin )a nechávám rozvody až na podzim k Fokimu :wink: ( on to ještě neví :lol: )
Obrázek
Obrázek

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 02.06.2007 00:03

Skubi píše:no já jsem ho koupil před rokem a měl taky 90t a sedělo to podle servisky a nálepek na autě, tak jsem tomu věřil ( asi mám rád adrenalin )a nechávám rozvody až na podzim k Fokimu :wink: ( on to ještě neví :lol: )
jako ja, presne. Proto me tak zaujali ty dva komentare, kde nekdo napsal ze se na ne da podivat a poznat jestli se maji vymenit, ne ze bych na nich chtel najet 200k to ne :)

martinsk
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinsk » 20.06.2007 19:07

Dneska som dal v súkromnom servise vymeniť rozvody + klinový remeň spolu všetko aj s prácou 3.600,- Sk. Fofá sú v kurze, vo dvore mal ďalšie dva.
Focus combi, TDCi, 6/2004, 85 kW,Ghia, Machine Silver   Obrázek

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 20.06.2007 21:50

martinsk píše:Dneska som dal v súkromnom servise vymeniť rozvody + klinový remeň spolu všetko aj s prácou 3.600,- Sk. Fofá sú v kurze, vo dvore mal ďalšie dva.
dnes mi zase dalsi clovek rekl ze se da na rozvody podivat a zkontrolovat je vizualne v jakem jsou stavu pred tim nez se vymeni, tak uz nevim jestli to je vazne pravda nebo ne....

Zamčeno

Zpět na „Motor“