Nefunkční elektrický okruh blinkry, stěrače, atd.

Odpovědět
mat_pat
Nováček
Nováček

Nefunkční elektrický okruh blinkry, stěrače, atd.

Příspěvek od mat_pat » 15.09.2012 14:47

Zdravím všechny Forďáky, mám menší problém se svým FF II 1.6 TDCi 80 kW, r. v. 2006.

Během jízdy mi lehce cuklo auto a následně jsem zjistil, že přestaly fungovat blinkry.
Po zastavení jsem zjistil, že kromě blinkrů dále přestalo fungovat ještě: vnitřní ventilace, stěrače, potkávací světla, zpátečkové světlo, mlhovky, dálková světla a klakson.

Motor normálně jde nastartovat a je funkční. Dále zůstalo na autě ještě funkční: obrysová světla, el. stahování oken, el. ovládání zrcátek, zapnutí výstražných světel (všechny 4 blinkry), rádio a vnitřní osvětlení.

Na palubní desce se samozřejmě nerozsvítila žádná kontrolka ani žádná chybová hláška. :bebng:

Pojistky v motorovém prostoru a pod palubovkou u spolujezdce jsem zkontroloval a vše je OK.

Nenapadá někoho, co způsobilo nefunkčnost zmiňovaných systémů?
Ford Focus II Combi, 1.6 TDCi, 80 kW, r.v. 2006, Ghia

Karet
Zkušený
Zkušený

Re: Nefunkční elektrický okruh blinkry, stěrače, atd.

Příspěvek od Karet » 21.09.2012 00:59

mat_pat píše:Zdravím všechny Forďáky, mám menší problém se svým FF II 1.6 TDCi 80 kW, r. v. 2006.

Během jízdy mi lehce cuklo auto a následně jsem zjistil, že přestaly fungovat blinkry.
Po zastavení jsem zjistil, že kromě blinkrů dále přestalo fungovat ještě: vnitřní ventilace, stěrače, potkávací světla, zpátečkové světlo, mlhovky, dálková světla a klakson.

Motor normálně jde nastartovat a je funkční. Dále zůstalo na autě ještě funkční: obrysová světla, el. stahování oken, el. ovládání zrcátek, zapnutí výstražných světel (všechny 4 blinkry), rádio a vnitřní osvětlení.

Na palubní desce se samozřejmě nerozsvítila žádná kontrolka ani žádná chybová hláška. :bebng:

Pojistky v motorovém prostoru a pod palubovkou u spolujezdce jsem zkontroloval a vše je OK.

Nenapadá někoho, co způsobilo nefunkčnost zmiňovaných systémů?
Nevím přesně ale mně se jednou stalo něco podobného a po dlouhém hledání jsem zjistil nedocvaknutý konektor kabelového svazku. Může být nějaký konektor nedokonale spojený a chvěním došlo k rozpojení. Nevím ale kde ho hledat (jestli to je vůbec tím, jen mě to napadlo). :nixw:
Ford Focus II HB 2005, 1.6 - 16V, LJUBA
Obrázek
Galerie

mat_pat
Nováček
Nováček

Příspěvek od mat_pat » 22.09.2012 13:17

Tak, závada nalezena. :bebng:

Vadný GEM modul - označení "4M5T-14A073-DH".

Karet
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Karet » 22.09.2012 22:26

mat_pat píše:Tak, závada nalezena. :bebng:

Vadný GEM modul - označení "4M5T-14A073-DH".
Sorry, že jsem Ti tak blbě radil. :dih: A jax to objevil ? :shocked: Nebo diagnostika v servisu ?
Ford Focus II HB 2005, 1.6 - 16V, LJUBA
Obrázek
Galerie

mat_pat
Nováček
Nováček

Příspěvek od mat_pat » 23.09.2012 11:42

Objevil to servisák, tak že napíchnul diagnostiku, která mu nic neřekla.
Takže zbývalo už jen přerušení napájení přívodního kabelu do GEM modulu nebo samotný modul. GEM modul totiž ovládá všechny funkce které mi prestaly fungovat.

Maxík_007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maxík_007 » 03.11.2012 21:21

Zdravím, může mi někdo poradit? Nejde mi proud od předního levého světla, tedy nesvítí, nebliká ani blinkr, ale dálkové fungují. Dál mi nejde levý blinkr na levém blatníku, žárovky zkontrolovaný. Když zapnu levý blinkr tak rychle bliká šipka na přístrojovce. Pravá strana v pohodě. Dráty proměřený a jsou v poho, ale do světla nejde proud... Nevíte někdo? Ford Focus C-Max 100KW 2003 díkes

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“