Zvýšení daní je motivace? Mě teda ještě nikdy k ničemu pozitivně nemotivovalo to, že mi někdo sebral peníze. A nikomu není nic do toho jak zdravě žiju tím méně státu a o to míň Kalouskovi. Že by měl Kalousek starost o naše zdraví?HonzaK72 píše:Tak zrovna u tabáku a alkoholu bych vůbec nebyl proti zvýšení DPH. Aspoň by to donutilo lidi žít zdravěji a kouřit méně nebo přestat úplně (viz já) Přesně takhle si já představuji motivaci lidí ke zdravému životu, který pak ve finále vyjde levněji.... Žádné zákazy, prostě motivace. A pokud nechceš žít zdravěji, tak OK, tvoje věc, ale vyjde tě to dráž.
 Kdyby lidi přestali hulit a chlastat, to by teprve s ekonomikou zacvičilo. Když to navíc prosazuje vláda, která se sama nazývá pravicová
  Kdyby lidi přestali hulit a chlastat, to by teprve s ekonomikou zacvičilo. Když to navíc prosazuje vláda, která se sama nazývá pravicová  

A vůbec si nedělám iluze, že zvýšení spotřební daně omezí spotřebu. Ta zůstane stejná, akorát se bude ještě víc pančovat chlast a rákosníci sem budou tahat nekolkovaný cigarety ještě ve větším množství. Takže se to zase mine účinkem a pan chemik-ekonom zase bude vymejšlet, kde vzít prachy a ne/krást.
 A vůbec si nedělám iluze, že zvýšení spotřební daně omezí spotřebu. Ta zůstane stejná, akorát se bude ještě víc pančovat chlast a rákosníci sem budou tahat nekolkovaný cigarety ještě ve větším množství. Takže se to zase mine účinkem a pan chemik-ekonom zase bude vymejšlet, kde vzít prachy a ne/krást.

. Taky už pivo skoro nepiju, z nějakýho záhadnýho důvodu mi přestalo chutnat a je mi po něm blbě. Kupodivu po vínu a tvrdým ne, jen po pivu. Takže jsem ho vyřadil.
 . Taky už pivo skoro nepiju, z nějakýho záhadnýho důvodu mi přestalo chutnat a je mi po něm blbě. Kupodivu po vínu a tvrdým ne, jen po pivu. Takže jsem ho vyřadil.  

bude zase "chlebem"
 bude zase "chlebem"   

teď jsem zvědav jak vyjde vydírací plán Kalouska a ještě k tomu před volbava do Senatu
 teď jsem zvědav jak vyjde vydírací plán Kalouska a ještě k tomu před volbava do Senatu   

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti