Kompresor by měl být OK, filtr mám nový a výparník?Radekjo píše:Kompresor? Výparník? Filtr?
Tím čidlem to bylo to měřený hned po naplnění.
Je to tím, že mám TiVct?

Kompresor by měl být OK, filtr mám nový a výparník?Radekjo píše:Kompresor? Výparník? Filtr?
Právě že tlaky byly v pořádku7a53366 píše:Správně fungující klimatizace by měla mít přímo na výparníku (uvnitř topení) cca 0°C. To znamená, že měřeno na výdechu může mít 3-5°C. Musíte ale počítat s tím, že optimální teplota nasávaného vzduchu je cca 25°C a tak může být ve "čtyřicetistupňovém" horku ta teplota vyšší![]()
Jestliže se i po delší době chodu klimatizace "naplno", vzduch na výdechu neochladí, je nejspíš něco v nepořádku. To co to je, by ale měl zjistit technik pomocí měření tlaků a teplot na vysokotlakém i nízkotlakém potrubí klimatizace.![]()
Oprava klimatizace bohužel není jen o doplnění chladiva a zkasírování zákazníka.
Výkon klimatizace je většinou upravován expanzním ventilem, nebo různými expanzními tryskami. Některá auta (hlavně novější modely) ale mají kompresory s plynulou regulací výkonu. To je ale spíš kvůli úspoře výkonu motoru a paliva. Obecně by měl být kompresor z nízkootáčkového motoru výkonnější než kompresor z vysokootáčkového motoru.Nepér píše:Taky to někdy zkusím změřit. Jsou kompresory, respektive výkony klimatizace, u všech motorizací stejné?
dawqa píše:Zdravím potřeboval bych vědět kolik trubek od klimatizace se nachází nad pravým předním kole a co potřebuji na to abych ji vyndal, při kontrole mi tam zjistili díru, ale ja se jich zapomel zeptat kde přesně. Díky moc.. ff mk1 1.8benzín
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů