Klimatizace
- Tomex
- Nováček
mlžení oken
Prosím o radu,v létě jsem si koupil focuse rok 2007, měsíc mi klima fungovala a pak přestala fungovat,tak jsem si řekl že mi nejspíš došla nápln,tak jsem to nechal naplnit a po pár dnech to zas nechladilo neví někdo kde by mohla být chyba?
2007 Ford Focus turnier 1.8TDCi Ghia
- Dalis
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: mlžení oken
Tomex: asi ti to někde uniká v tom okruhu, máš tam dírku. Sice ti vyměnili nápln, ale asi nezkontrolovali i těsnost toho okruhu. To si nech udělat, oni to natlakují nějakym svinstvem a poznají jestli to někde uniká nebo ne..
focus combi mk3, 2013, 1.0 ecoboost 92kW, lunar sky (šedá:)
- Karet
- Zkušený
Klimatizace
Před rokem jsem si nechal v servisu zprovoznit klimatizaci (po koupi z autobazaru nefungovala). Stálo to dost peněz protože při natlakování chladícího média praskla hadice (cca 2200kč). Celé léto jsem podle potřeby chladil. Letos při prvních teplých dnech jsem chtěl opět chladit a ani ťuk. Asi zase nějaký únik. Má s tím někdo zkušenosti?
Vidím tři možnosti:
1. Nechat najít v servisu, kde to utíká, nechat to opravit a zaplatit X tisíc.
2. Nechat naplnit klima novou náplní každý rok a zaplatit každoročně X set, nebo
3. Vykašlat se na klimatizaci a větrat oknem (potom ale budu tahat nefunkční krám v autě všude sebou)
Ví někdo zhruba, jaké číslo dosadit za X?
Vidím tři možnosti:
1. Nechat najít v servisu, kde to utíká, nechat to opravit a zaplatit X tisíc.
2. Nechat naplnit klima novou náplní každý rok a zaplatit každoročně X set, nebo
3. Vykašlat se na klimatizaci a větrat oknem (potom ale budu tahat nefunkční krám v autě všude sebou)
Ví někdo zhruba, jaké číslo dosadit za X?
- lucky.jack
- Test driver
Re: Klimatizace
A) správně - za předpokladu rozumnýho uvažování
B) správně - za předpokladu, že jsi uhelný baron a netrápí tě otázka peněz
C) správně - pakliže pro tebe nepřichází v úvahu A ani B
Obvolej pár servisů kde dělají klimy a uvidíš na čem jsi. Teď na jaře je spousty akcí právě na klimy.
http://www.ford-focus.cz/forum/viewforum.php?f=237 
B) správně - za předpokladu, že jsi uhelný baron a netrápí tě otázka peněz
C) správně - pakliže pro tebe nepřichází v úvahu A ani B
Obvolej pár servisů kde dělají klimy a uvidíš na čem jsi. Teď na jaře je spousty akcí právě na klimy.

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- Karet
- Zkušený
- Cowley
- Zkušený
vylepsil bych bod 1 - podivat se jestli se jeste nevejdes do zarucni doby a normalne to reklamovat. Pokud vim, na servisni prace je min. rocni zaruka, na material klasicky 2 roky.
- lucky.jack
- Test driver
Na práci mám za to, že je půl roku.
Nějaký únik je v toleranci, ale klima musí znatelně chladit. Zajet do servisu. Do média se přidává barvivo(viditelný pod UV lampou), právo z důvodu zjištění úniku - když už k nějakýmu dojde.
Nějaký únik je v toleranci, ale klima musí znatelně chladit. Zajet do servisu. Do média se přidává barvivo(viditelný pod UV lampou), právo z důvodu zjištění úniku - když už k nějakýmu dojde.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
- Karet
- Zkušený
To barvivo z toho vyteklo už při prvním naplnění, když praskla ta hadice. Podle něčího názoru (už nevím kdo mi to říkal) byla naleptaná olejem z kompresoru (prý když se klima dlouho nepoužívá).
Vypadá to ale, že už první majitel s tím měl problém, když už ta barva tam byla.
A zase - někdo tvrdí, že netěsní kompresor, někdo, že chladič atd. Asi s tím zajedu do servisu, snad to tam najdou ?
Vypadá to ale, že už první majitel s tím měl problém, když už ta barva tam byla.
A zase - někdo tvrdí, že netěsní kompresor, někdo, že chladič atd. Asi s tím zajedu do servisu, snad to tam najdou ?
- NEEO
- Test driver
V akci jsem vyzkoušel Autokelly a nechal si zkontrolovat klimu a doplnit.Cena byla 1270kč za kompletní servis klimy.Vše proběhlo hladce a v ceně vyměněn i pylový filtr(odborně bez zničení torpeda-uhlíkový).takže spokojenost.Doplněno 300g.

- Karet
- Zkušený
Tak jsem tam už byl, vyměníli dvě trubky a chladič za cce 10t, tak doufám, že to už vydrží. Tři neděle puštěná klima a pak na kontrolu.Karet píše:To barvivo z toho vyteklo už při prvním naplnění, když praskla ta hadice. Podle něčího názoru (už nevím kdo mi to říkal) byla naleptaná olejem z kompresoru (prý když se klima dlouho nepoužívá).
- Road
- Člen klubu
tak jsem si nechal doplnit klimatizaci
na kolik stupňů tedy u FoFoII by měla být teplota?
můj otec má FoFoI a zdá se mi, že to má určitě chladnější.
ví někdo????
ví někdo????

- Nepér
- Zkušený
Jo, to by mě taky zajímalo. Kolegovi v práci 1.6 TDCI chladí víc, než moje VCT, navíc je kompresor nějaký hlučný...
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- Radekjo
- Zkušený
Loni jsem dával sondu (čidlo) do průduchu a bylo v něm 3,1°CRoad píše:tak jsem si nechal doplnit klimatizaci
ví někdo????
FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro

- Road
- Člen klubu
No právě to by mě zajímalo, taky to měřil chlapík čidlem do průduchu a po naplnění to mělo 9-10 °C, tak nevím....Radekjo píše:Loni jsem dával sondu (čidlo) do průduchu a bylo v něm 3,1°CRoad píše:tak jsem si nechal doplnit klimatizaci
ví někdo????

- Radekjo
- Zkušený
Kompresor? Výparník? Filtr?
FM MKV 2,0 TDCI 15