rád bych vás poprosil o pomoc. Mám F. focus 1,6 Tdci - kombi (2006) a bohužel mi odešel EGR ventil. Někdy jede auto normálně, jindy zase vůbec "netáhne". Absolutně proměnlivě, nezávisle na otáčkách, rychlosti nebo př. stupni.
Chci si nechat EGR ventil vyměnit (v neautorizovaném servisu - proto můj dotaz zde). Servisák mi oznámil částku cca 9 200 kč... Já našel na netu EGR ventil za cca 5 500 kč. Když jsem s mechanikem mluvil, jak se zrodil tento finanční rozdíl, zjistil jsem, že každej našel jinej EGR ventil.
Nevim který mam teď koupit.
Já jsem našel:
EGR VALEO - VA 700412, OE 1353152, 30750092 (lehce sehnatelný)
Mechanik -
EGR VENTIL PSA FORD OE: 1682737 (těžko sehnat alternativu jako valeo - něco málo jsem našel na slovenských e-shopech...)
Rád bych poprosil ty, kteří mají nainstalovaný Microcat, jestli by mohli podle mého VIN (WF0WXXGCDW6J46108) zjistit který z výše uvedených je ten spravný pro mě, respektive pro Focuse ... Zkoušel jsem dnes Microcat nainstalovat, ale jako na potvoru mám verzi nefunkční na win 7 64 bit

Přiznávám, že částka 9 200 zrovan moc nelahodí mé peněžence, ale jízda s autem je teď trochu nepříjemná. Člověk potřebuje vjet do jedoucího pruhu a nevim jestli mi auto pojede nebo ne...
Nevím co by udělalo zaslepení nebo "odstranění" ventilu... Co jsem četl různé diskuze, vždy se mluvilo o autech bez filtru tuhých částic. Bohužel mé FOFO tuto "vychytávku" v podobě DPF má

Díky moc za odpovědi a za pomoc,
Micha
Ps.: Když se to zaslepí, bude člověku pořád svítit kontrolka motoru v kapličce... Né že by si člověk nezvyk ale bez ní je to lepší...