Ostřikovače předního skla (vč. US)
-
- Nováček
Re: Ostřikovače př.skla
No jo, ale ikdyby tam konektor byl ... tak kdyz nemam tlacitko v aute ...
Ford
- el_Barto
- Junior
praveho z pohledu ridice nebo z pohledu pred autem?
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
-
- Pokročilý
Teoreticky by na ně mohl fungovat vypínač vyhřívání zadního skla, ne?
- ZaQik
- Admin
- vyhrivane ostriky nejsou ovladany ZADNYM tlacitkem
- strana auta je dana, skoro vsichni mame LHD (volant na leve strane) a to urcuje ostatni
- strana auta je dana, skoro vsichni mame LHD (volant na leve strane) a to urcuje ostatni
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- lucky.jack
- Test driver
Jinak řečeno: ve směru jízdy. Pakliže není psáno jinak. 

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- Adow
- Člen klubu
Já jsem četl, že vyhřívané ostřiky jsou ovládané spolu s vyhříváním čelního skla
.. Bylo by to i logický - vždycky je to s tím sklem v sadě a že by to topilo pořád se mi taky nezdá. Je to analogie se zrcátky - ty se vyhřívají když se zapne zadní sklo.
Jinak bych doplnil ještě to rychlé porovnání:
FoFo II - strikaji, nerozprasuji; vyrabi se vyhrivane i nevyhrivane; necakaji na kapotu, ostříknou celé sklo (dají se nastavit)
FoFo III - rozprasuji; vyrabi se vyhrivane i nevyhrivane; cakaji na kapotu, ostříknou sklo do 2/3, nedají se nastavit, rozprašují do stran (každý jakoby 2 proudy)
FoFo US - rozprasuji; vyrabi se jen nevyhrivane; necakaji na kapotu, ostříknou v podstatě celé sklo, nedají se nastavit, rozprašují každý jen jedním proudem (jak na Škodovkách). Vyhřívání jde dodělat z ostřiků FoFo II nebo III - není to žádná věda, stačí nůž a šikovné ruce
..

Jinak bych doplnil ještě to rychlé porovnání:
FoFo II - strikaji, nerozprasuji; vyrabi se vyhrivane i nevyhrivane; necakaji na kapotu, ostříknou celé sklo (dají se nastavit)
FoFo III - rozprasuji; vyrabi se vyhrivane i nevyhrivane; cakaji na kapotu, ostříknou sklo do 2/3, nedají se nastavit, rozprašují do stran (každý jakoby 2 proudy)
FoFo US - rozprasuji; vyrabi se jen nevyhrivane; necakaji na kapotu, ostříknou v podstatě celé sklo, nedají se nastavit, rozprašují každý jen jedním proudem (jak na Škodovkách). Vyhřívání jde dodělat z ostřiků FoFo II nebo III - není to žádná věda, stačí nůž a šikovné ruce

Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
- FLA
- Zkušený
Este doplnim postup ako "importovat" ohrev z ostrekovacov FII do US ostrekovacov
To je US ostrekovac

Demontaz ohrievania z FII

Ohrievac

Fixacia ohrievania v US ostrekovacoch

©&® CCCP

To je US ostrekovac

Demontaz ohrievania z FII

Ohrievac

Fixacia ohrievania v US ostrekovacoch

©&® CCCP
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi
- Adow
- Člen klubu
Já jsem jen ze starých ostřiků ořezal černý plast a průhledný pak seříznul, aby se to vešlo do nových a bylo to na těsno. Bez lepení, bez rizika že ten výhřev přetrhnu nebo zničím a staré ostřiky z toho vyvázly beze ztráty kytičky. Jen nemají vyhřívání.
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
-
- Nováček
No, ja bych prisahal, ze vyhrivani se spousti s prednim sklem, docetl jsem se to v navodu.....toto bohuzel nemam. No ale napadlo me, ze bych vyhrivani skoro natvrdo pripojil na svetla ... odber nebude nikterak dramaticky bych rekl. Jen dodam vypinac na leto/ zima ... v lete bych netopil a v zime by to topilo furt jak budou svitit svetla.
FLA: moc pekny obrazky, dik
FLA: moc pekny obrazky, dik
Ford
- postak
- Test driver
No moje zkušenosti s USA ostřiky. Namontil jsem tedy oba dva, stříkají suprově, jen jsem je zacvaknul místo ff3. Nemám deku pod kapotou, tak jsem čekal, jestli kolem nepoteče do motorového prostoru. Minulý týden sprchlo, tak jsem se šel podívat před dům, otevřel jsem kapotu a na hlavě spousta vody. Ještě že je víko kolem svíček vyvýšené, tak se nic nestalo, ale hned druhý den jsem mastil na zahradu, bezbarvý silikon a už se jelo.
Vytáhnul jsem ostřiky, zespoda je namazal a cvaknul na kapotu. Silikon který se vytlačil kolem jsem otřel a ještě zespoda kapoty jsem zasilikonoval. Po asi 2 dnech jsem zjistil, že pravý ostřik někudy teče, ale musím vypozorovat kudy to z ostřiku vyteklo a jestli to bylo pouze shoda okolností, nebo jsem špatně silikonoval.
Mám tušení, že voda se objevila na kapotě od někud z hadičky, protože jsem jezdil asi 2 dny s odpojenou hadičkou a čekal jsem, než silikon zaschne. Momentálně je to ve fázi testování, takže o své zkušenosti se samozřejmě podělím.

Vytáhnul jsem ostřiky, zespoda je namazal a cvaknul na kapotu. Silikon který se vytlačil kolem jsem otřel a ještě zespoda kapoty jsem zasilikonoval. Po asi 2 dnech jsem zjistil, že pravý ostřik někudy teče, ale musím vypozorovat kudy to z ostřiku vyteklo a jestli to bylo pouze shoda okolností, nebo jsem špatně silikonoval.

- DFido
- Nováček
Dotaz když se dělají us ostřiky bez vyhřívání proč na obrázkách je prostor pro ohřev. Obrazkový návod. Kdyby se tam nedal dát ohřev dělali by to z plného plastu pro lepší uchyt.
- pzi
- Test driver
Dneska přišly ostřiky od el_Barta, patří ti velké díky
ostřiky fungují
je do opravdu velkej rozdíl od ostatních Ff1, Ff2, Ff3 konečně to funguje jak by si člověk představoval.

C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
- el_Barto
- Junior
nemas zac ... jinak ve schrance se mi tvori dotazy kde jsou, tak jen pro info, kdo poslal penize tak je mel dostat v patek, posta asi zase perlila, jediny kdo jeste nema odeslane ostriky je zaks, ale snad by to melo tento tyden klapnout ...
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
- mamen1
- Nováček
Takže já chci poděkovat el_Bartovi za zaslané ostřky,sice jsem dnes už byl nervózní,že stále ještě nedorazily.Jenže Česká pošta opět nezklamala,přesto,že byla přítelkyně celý den doma,pro doručovatele České pošty je jednoduší vypsat lístek,než zazvonit na zvonek.....Zítra je zajdu nasadit a fakt se těším konečně na pořádné stříkání
el_Barto-díky tobě

el_Barto-díky tobě

- postak
- Test driver
Jo někteří poštáci jsou parchanti, to mohu potvrdit. Co se týče dodání do pátku, tak sekec mazec nadělal státní svátek ve středu. Vždycky když je přes týden jeden den volno, tak trvá 3dny, než se to zase rozchodí