Příspěvek
od cereus » 09.08.2011 20:55
Na palubaku je 3,8 bez problemov mozne, ale realita je uplne ina. Ako cerstvy majitel auta sa samozrejme zaujimam aj o spotrebu (cisto zo zvedavosti, nemienim setrit kazde deci). Meral som to realne podla tankovania a zaroven porovnaval s PP. Zistil som, ze PP mi ukazuje o cely polliter menej ako skutocnost!!! To je uz velmi zavadzajuce. Na Octavii mi PP ukazoval o 0,1 menej ako realita.
Ale pol litra je uz privela, takze na ciselka na PP sa treba vybodnut a pocitat litre a kilometre (alebo si to korigovat podla rozdielu).
Prave tuto sobotu som bol v Rakusku (sam+bicykel), cela trasa tam a naspat okolo 200 km skoro cele po dialnici, ale isiel som zo zvedavosti schvalne na spotrebu, takze max 100 km/h, lahka noha, vysledok na PP uzasnych 3,8 ale realne to mohlo byt tak 4,3. Zazraky sa nedeju. Celkovy priemer mam zatial okolo 5l ale nenahanam ho nejako extra, predsa len je to novy motor. A mozno po zabehnuti to klesne, ale neverim, ze to bude velky rozdiel.
S Octaviou 66kW som robil dialky aj za realne 4l (nie su to legendy, odskusane na vlastnej kozi podla tankovania, nie PP) ale s Focusom sa k takym hodnotam neviem dostat. Uvidime, co bude neskor.
Celkovo som k takymto spotrebam pod 4l s 1.6 TDCi DPF skepticky a neverim, ze je to realne. A neberem trasy dolu kopcom, to mozem ist aj za 2,5.
Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 80 kW DPF - Generation X Black Panther 12/2010