Ahojte fofáci,
Viem, že som už asi tisíci nováčik, čo sa pýta, no keď čítam na fóre odpovede od takých „Focus Guru“ ako je Foki, nedá mi to nepožiadať Vás o pomoc.
Už asi 2 roky pokukujem po Ford Focus combi. Zatiaľ jazdím len na firemnom Mondeu 1.8 TDCi r. 2010 a v súčasnosti mám konečne nejaké financie (do 7500€), aby som do toho šiel.
Jedná sa mi o to, že sa neviem rozhodnúť medzi Fofo 1.6 TDCi a 1.8 TDCi. Viem, na fóre je toho popísaného dosť, no čítam recenzie a články už dva mesiace a poviem pravdu som z toho jeleň, či skôr na vážkach. Po dvoch rokoch zastavovaní majiteľov fofo (áno tá otrava som bol ja:) som mal jasnú predstavu môjho vysnívaného prvého auta: Fofo 1.8 TDCi, 125 koní od r. 2006, do 150 tis. km, 1 majiteľ, nebúrané a min. trend výbava. Bohužiaľ/bohudík som cez kolegu môjho najkamaráta narazil na Fofo 1.6 TDCi, 90 koní, r. 2006, trend,85 tis. km, 1 a jediný užívateľ, komplet servis len vo forde s úplnou servisnou históriou, dve poistné udalosti – plechárina, jazdené denne 80% mesto a okolie no cena 6500€. Na tie oderky a slabšiu výbavu mi to príde, že dovoz by bol lepší.
Takže keď som sa prehrabal v tých všetkých inzerátoch a vylúčil autá nad cenový limit a AAAžvásty, ostal mi len dovoz z Nemecka alebo sa spokojiť so žabožrút motorom v kufri.
Please poraďte, čo mam robiť. Chlapík sľúbil, že 1.6ku mi podrží do budúcej stredy, no nedá sa z Nemecka doviezť zrovnateľnú 1.8 TDCi(videl som, že 1.6tiek je fúra aj v tejtpo cene aj keď asi so stočenými km)? Či mám vsadiť na kultúru TDCi od PSA a 100% históriu? Bojím sa, že po tom jazdení v meste mi odíde DPF filter.
Ďakujem veľmi pekne za každý podnet
Mišo, Slovensko.