Pomocou dvoch vrutov do plechu.Medzi tapacírom a plechom kufra je vlozená MDF doska.Skubi píše:další varianta, pomocí čeho jsi to tam přichytil?
Hasící přístroj v autě - jaký a kde
- Damon
- Test driver
Přeneseno z nově založené diskuze ta byla vymazána:
Carlos64 píše:Uvažuji o uložení menšího hasícího přístroje do Fofo.Mám combi r.v.2006, poraďte kam s ním a jak upevnit.Díky.Carlos64
roberto píše:no podivej se na fotky meho fofa..mam jej u spolujezdce pod schrankou.Hasicak ma byt po ruce ne v kufru. tamje ti platnej jak mrtvymu sanky
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím kolegu profi hasiče - naprostý souhlas se vším, co jsi napsal. Jen doplním, že lepší je mít aspoň nějaký (doporučuji minimálně 1 kg práškový) než žádný hasičák!!! Auto je kombinace neuvěřitelně hořlavých látek, divím se, že nehoří častěji...Lemmons píše:Jakožto Hasič z povolání Vám můžu říčt, že pokud nezaregujete dost rychle a oheň nezničíte hned v zárodku, je vám pak k ničemu i 5kg hasičák. Nejlepší místo je viz.foto výše a to před sedákem spolujezdce, dobré je, mít ho i u řidiče na stejném místě, nemá tam vliv na ovládání vozu a je po ruce. Hasící spray je dobrej akorát tak uhasit cigeretu někomu kdo vám s ní leze do auta. a nebo doma ke sporáku když Vám chytne utěrka. Na uhašení vozidla to není. Auto je nejhořlavější věc co znám a taky nejhůř uhasitelná. Během 20 vteřín hoří snad vše. Je to samej plast a tyto látky hoří rychle, odkapávajé, kouř je nebezpečný a vydávají obrovský žár. Prostě super konbinace. Když hasičák do auta, tak 2KG minimálně pod nohy řidiče a popř druhý 2KG ke spolujezdci, do kufru je to při potřebě použití strašně daleko. Spray je fen pro dobrý pocit.
A pro zajímavost: Při ukázce vyprošťování jsme jednou simulovaly i požár od motoru, postříkaným benzinem od prasklé hadičky. Relativně malý požár, zasahovali jsme jen práškovým HP. Po tomto zásahu byl motor tak akorát na GO a tu bych nikomu nepřál, Prášek se totiž dostane úplně všude. A pokud se auto hasí vodou se smáčedly, kam se hrabou povodně. To je lepší auto nechat shořet a mít ho dobře pojištěný. Pak si koupit nový
To je pár mých postřehů ze zásahů
Přeji všem ať to nikdo nemusíte používat na svůj vůz, a pokud bude někdo potřebovat, hasičák poskytněte, moc lidí ho v autě nevozí

- Fireice
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to by jste museli mít strach ze všeho a pak se na cestu raději nevydávat
prostě si to nepřipouštět, ale pro klid duše neuškodí ho mít

prostě si to nepřipouštět, ale pro klid duše neuškodí ho mít

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- Fireice
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to je jak s tím pyrotechnikem - uvidíte-li mě utíkat, snažte se mě předběhnoutFireice píše:Dany ,jsi mi fakt rozesmálDany píše:Já bych to viděl tak, že nejlepší asi bude nemít nic, tak jak je tomu doteď a při požáru nasadit rychlejší krok.Dobrý noo...

- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Loski
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
hasičák nevozím, svýmu fíkusu věřím. Ne že se nemůže nikdy nic stát, to netvrdím ale pak si nechci vyčítat že se mi propálila sedačka a tak. Raději ho nechám celý shořet pak si budu vyčítat že sem neměl hasičák. Ale vvšem přeji aby se nic nestalo. Znáte to.
když vám někdo rozbije okno a nic neukradne tak ste rádi že nic neukrad ale hned nasraný že musíte koupit okno. To samé s plamenama.
když vám někdo rozbije okno a nic neukradne tak ste rádi že nic neukrad ale hned nasraný že musíte koupit okno. To samé s plamenama.

FF 1,8 TDDi, 80KW chip, close ERG (prodáno)
FF C-max 1.6 TDCi 80 KW 2004. Fordem tam, na vleku zpátky
FF C-max 1.6 TDCi 80 KW 2004. Fordem tam, na vleku zpátky
- roberto
- Junior
- Lemmons
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nemělo to být strašení, ale jen konstatování z praxe hasiče při požáru auta (nejen Forda). Každej se zařiďte podle svého svědomí. Podle mě , kdyby to bylo tak zlé, jistě by už z továrny byl hasící systém v autě. Chtěl jsem jen naznačit, že hasičák v autě, je jen pro dobrý pocit toho, kdo si ho vozí, ale ve zkutečnosti je to skoro zbytečná věc co zabýrá místo. Toť k osvětlení mého příspěvku z dříve. Já sám ho v civilním autě nevozím.... a co má shořet, shoří a neshnije... 

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
a proto to není povinná věc, ale .......Lemmons píše:..... že hasičák v autě, je jen pro dobrý pocit toho, kdo si ho vozí, ale ve zkutečnosti je to skoro zbytečná věc co zabýrá místo.