Nosič na kola na FF II kombi s drážkami
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nosič na kola na FF II kombi s drážkami
Nosiče kol od Thule jsem v pondělí večer objednal z http://www.thule-obchod.eu/ Tedy spíš jsem jim napsal typ auta a druh upevnění na střechu (T-drážka) a dneska mi přišly. V půl páté jsem byl doma z práce a asi do půl osmé jsem to všechno dával dohromady. Dva z nosičů jsem otočil, aby k nim byl lepší přístup z pravé strany auta.
Thule 753 + Thule 861 + Thule kit 3033: 4506,- Kč s DPH
Nosiče kol : 4x 1738,- Kč s DPH = 6952,- Kč s DPH
Na kombíku je dáváte spíše víc k předku auta nebo více dozadu?
Thule 753 + Thule 861 + Thule kit 3033: 4506,- Kč s DPH
Nosiče kol : 4x 1738,- Kč s DPH = 6952,- Kč s DPH
Na kombíku je dáváte spíše víc k předku auta nebo více dozadu?
Ford Focus II Style Combi, Stríbrná Moondust, 1.6/74kW, 11/2007

- postak
- Test driver
Ještě nemám vyzkoušeno, ale chtěl bych letos pobrat na dovolenou 3 kola na Thule Proride 591 + střešní box Thule Pacific 600. Nevím jestli se mi to na příčníky vleze, nicméně budu to zkoušet, takže hodím sem výsledek.
Co myslíte, dám to na střechu

Co myslíte, dám to na střechu

-
- Nováček
tak pak dej vedet 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak čtyři nosiče jsme na střechu dostali v pohodě, stejně jako čtyři kola - dvě dospělá jedno tříčtvrteční a jedno dětské. Nebude problém tam dostat 4 dospělé, hlavně díky tomu, že jednotlivé nosiče lze posunout více dopředu nebo dozadu, takže řídítka budou ne vedle sebe, ale za sebou.

- postak
- Test driver
Posouvání dopředu a dozadu řešíš povolením imbusu zespodavladacr píše:Tak čtyři nosiče jsme na střechu dostali v pohodě, stejně jako čtyři kola - dvě dospělá jedno tříčtvrteční a jedno dětské. Nebude problém tam dostat 4 dospělé, hlavně díky tomu, že jednotlivé nosiče lze posunout více dopředu nebo dozadu, takže řídítka budou ne vedle sebe, ale za sebou.

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ano, jak jsem otáčel ty tyče, tak jsem je zároveň posunul o pár centimetrů. Funguje to výborně.

- postak
- Test driver
No já když je otáčel, tak jsem postupoval podle návodu a vzdálenost měla zůstat stejná, jestli si pamatuju dobře, něco kolem 24 cm. Nejsem si jistý, zda posunítm jde něco vyřešit, protože jsem s tím taky trochu špásoval. Střed zůstane vždy ve středu jestli mi rozumíš a to jak moc dozadu nebo dopředu přesahuje ta hliníková ližina je vcelku jedno.
Já vozím kola max.3, takže mě se vlezou na tyče 120 cm vedle sebe směrem dopředu všechna. Letos budu chtít vzít box a 3 kola, takže jedno bude proti směru jízdy, ale nevím, zda se to na příčníky vleze. 

- Johnny K.
- Nováček
to postak:
Ahoj, podarilo se ti dat na strechu ty 3 kola s boxem? Fotecka by nahodou nebyla?
Ahoj, podarilo se ti dat na strechu ty 3 kola s boxem? Fotecka by nahodou nebyla?
FoFo II - kombi Trend: 06/2006, 74kW, Dark Grey
Borbet LV5 7x16 ET40; Yokohama c.drive 205/55/16

- postak
- Test driver
Dovolená je naplánována za 2 týdny, takže mi dej ještě tak týden, nebo týden něco a dočkáš se. Sám jsem na to zvědavýJohnny K. píše:to postak:

- Johnny K.
- Nováček
No ja jsem asi jenom liny to vyzkouset
Na zaklade tvych a Radegastovych prispevku jsem sel v cervnu do Thule 753 + aero tyce (+ box Atlantis 600 + 4x nosic na kola Fre ride 532 + sjednocene zamky) sice jsem se prohnul, ale stalo to za to - ten system je fakt skvely.
(a navic jsem po telefonickem kontaktu s firmou "(stresni nosice) Bohm" usetril cca 2500,- - levnejsi cenu takove sestavy na netu nenajdete (do 19k) - a to jsem hodne hledal, vcetne mnohokrat zminovanych obchodu)... tak konec reklamy
porad premyslim, jak na strechu ty 3 kola s boxem dostat (jedno je detske) ale zatim mne nic nenuti k tomu, abych tomu obetoval nejaky cas a pohral si s tim.
Takze jsem moc zvedavy, jak se bude darit tobe.

Na zaklade tvych a Radegastovych prispevku jsem sel v cervnu do Thule 753 + aero tyce (+ box Atlantis 600 + 4x nosic na kola Fre ride 532 + sjednocene zamky) sice jsem se prohnul, ale stalo to za to - ten system je fakt skvely.
(a navic jsem po telefonickem kontaktu s firmou "(stresni nosice) Bohm" usetril cca 2500,- - levnejsi cenu takove sestavy na netu nenajdete (do 19k) - a to jsem hodne hledal, vcetne mnohokrat zminovanych obchodu)... tak konec reklamy

porad premyslim, jak na strechu ty 3 kola s boxem dostat (jedno je detske) ale zatim mne nic nenuti k tomu, abych tomu obetoval nejaky cas a pohral si s tim.
Takze jsem moc zvedavy, jak se bude darit tobe.

FoFo II - kombi Trend: 06/2006, 74kW, Dark Grey

- postak
- Test driver
Já bych už pomalu zkoušel asi teď o víkendu, ale jsem bez auta, takže to během příštího týdne těsně před cestou musím nějak zorganizovat a to rychle. Mám to už trochu vymyšlené a jestli se mi to povede, tak si pište, že dodám ucelenou fotodokumentaci. Já jsem na rozdíl od tebe koupil Pacific 600 a musím říct, že jsem s ním spokojenější, než s Atlantisem 600, který jsem měl možnost 3 roky si půjčovat od otce. Tím neříkám, že by byl špatný, jen jsem spokojenější s Pacificem, který mám teď.
Je to OT, ale kurňa, jsem 4den bez auta a jsem jak bez ruky
Je to OT, ale kurňa, jsem 4den bez auta a jsem jak bez ruky

- postak
- Test driver
Mimojiné, píšeš, tu svou sestavu, že byl těžký úkol se dostat do 19tis. Já to naházel do košíku na sportobchod.cz a dostal jsem se na 16.309Kč a myslím, že by se dala udělat ještě nějaká sleva. 

- Raada
- Test driver
Budu trochu OT, ale udajne u Thule existuje pouze 200 variant klicku a pro zlodeje je to snadne sousto. Omrknou si jake mame cisla na zamcich a pak jdou najisto a bez nasili. Sami vime jak jednoduse Thule veci jdou sundat.
Resenim je vybrouseni cisla na zamcich a samozrejme nenechavat zbytecne dlouho veci na strese pro nenechavce.
Resenim je vybrouseni cisla na zamcich a samozrejme nenechavat zbytecne dlouho veci na strese pro nenechavce.
-
- Nováček
Co je lepsiho na Pacificu?postak píše:Já jsem na rozdíl od tebe koupil Pacific 600 a musím říct, že jsem s ním spokojenější, než s Atlantisem 600
- postak
- Test driver
1. Co se týče objemu, tak jsou na tom stejně, 340 litrů, v tom rozdíl není.cartas píše:Co je lepsiho na Pacificu?postak píše:Já jsem na rozdíl od tebe koupil Pacific 600 a musím říct, že jsem s ním spokojenější, než s Atlantisem 600
2. Co se týče designu, tak se mi líbí více Pacific, je nižší a celkově má podle mě povedenější design.
3. Uchycení boxu mi přijde lepší Fast-Gripem než Power-Gripem.
4. Drážky ve kterých se pohybují utahovací růžice u Atlantisu jezdí v takových "hliníkových" ližinách, které jsou náchylné k nějakému druhu oxidace či co, díky tomu, že přicházejí do kontaktu se solí.
5. Pokud box sundáš ze střechy a chtěl bys ho položit na zem, u Atlantisu ho pokládáš na systém Power-Grip, čímž se může stát, že se uchycení zlomí. U Pacificu při síle zespoda, systém Fast-Grip zajede dovnitř. Je uložen pouze v gumových drážkách, ve kterých ale zase na druhou stranu drží dost pevně, např. při manipulaci ve vertikální poloze.
6. Povrch boxu. Tady je opět výhoda na straně u Pacificu. Má vroubkovaný povrch, méně náchylnější k poškrábání. Nemám obecně rád cokoliv poškrábaného, jsem na to alergický, ale i když se snažím s věcma zacházet co nejvíc opatrně, někdy se prostě stane. Navíc u věci, která je zvenčí vystavena kontaktu se silničním provozem. Atlantis má povrch lakovaný, leštěný.
Uvádím, že jsou to jen mé postřehy, ale jak jsem psal, měl jsem možnost Atlantis provozovat 3 roky a letos jednu sezonu Pacific a jsem opravdu rád, že jsem se takhle rozhodl. Dalším důvodem byla barva. Já chtěl box černý, Atlantis se dělal jen ve stříbrné, i když od letošní zimy se začal dělat i v černé, takže barva už nehraje roli. Podle informací z thule.com by se měla řada Atlantis doprodávat a končí. Teď nevím, jestli ji nahradí řada s jiným názvem, nebo zanikne úplně. To si už nepamatuju. Tady foto pro porovnání
Jinak mám fotky, jak vypadají boxy i na FF HB

P.S. U Pacificu jsou od letošní zimy na zádi 3D loga Thule, stejné jako u Atlantisu. Už tam nejsou ty samolepky, co jsou ještě při pohledu na střeše té Audiny