Mondeo IV 2,0i Titanium
- Milinko
- Zkušený
Mondeo IV 2,0i Titanium
Zdarec chlapi monďáci,
dneska jsem se byl projet v tomhle krasavci
http://www.ford-uh.cz/ojete-vozy.html?funct=2&id=53
a chtěl bych Vás požádat o vaše názory na něj. "Údajně" je to nějakého zazobaného doktora, který si teďkom koupil Volvo XC90 a tohohle se chce zbavit. Auto kupoval a servisoval v tomhle autorizovaném servise a má ho tady v komisním prodeji. Musím říct, že se o něj vůbec nestaral(mimo doložené dvě servisní prohlídky), protože vevnitř je bordel a špína až běda, nic co by ale nespravila trocha autokosmetiky. Jinak mě přišel v dobrém stavu. Motor měl slušný zátah a to jsme jeli ve 4 (v kufru 17hliníky s pneu). Momentální auto mám sice diesel, ale začíná se mě nějak je**t (vstřiky), takže s velkou pravděpodobností půjdu do benziňáka(velká škoda, že nemá 6.rs).
Díky za názory.
PS. VIN kod:WF0EXXGBBE7P71498
dneska jsem se byl projet v tomhle krasavci
http://www.ford-uh.cz/ojete-vozy.html?funct=2&id=53
a chtěl bych Vás požádat o vaše názory na něj. "Údajně" je to nějakého zazobaného doktora, který si teďkom koupil Volvo XC90 a tohohle se chce zbavit. Auto kupoval a servisoval v tomhle autorizovaném servise a má ho tady v komisním prodeji. Musím říct, že se o něj vůbec nestaral(mimo doložené dvě servisní prohlídky), protože vevnitř je bordel a špína až běda, nic co by ale nespravila trocha autokosmetiky. Jinak mě přišel v dobrém stavu. Motor měl slušný zátah a to jsme jeli ve 4 (v kufru 17hliníky s pneu). Momentální auto mám sice diesel, ale začíná se mě nějak je**t (vstřiky), takže s velkou pravděpodobností půjdu do benziňáka(velká škoda, že nemá 6.rs).
Díky za názory.
PS. VIN kod:WF0EXXGBBE7P71498
Naposledy upravil(a) Milinko dne 04.04.2011 14:51, celkem upraveno 1 x.
- Mischak
- Nováček
Re: Co si o něm myslíte? MK IV Titanium
Mondeo jsem videl pred par dny osobne, jasny puvod snad i km… kdybych v dnesni dobe kupoval Mondeo silne o nem uvazuju, akorat me moc nesedi barva… poptal bych se na moznost rozsirene zaruky a na ty uz nepouzitene pneu na 17“ kolech by se dala ukecat nejaka sleva...
FORD Mondeo 2.0 Tdci 103 Kw Titanium 2011
- Milinko
- Zkušený
Re: Co si o něm myslíte? MK IV Titanium
Mischak: Ta prodloužená záruka už údajně není možná
. Klasická, dvouletá vypršela. Ten stav km by měl odpovídat, v knížce byly 2 záznamy(po 20tkm), takže tedkom má auto nový olej,filtry.. ty letní pneu nejsou ani na dojezd, a hliníky jsou dodrané, že to snad ani není možné...
Co mě dost nemile překvapilo byl výfuk který pěkně kvetl...
a z toho "držáku" výfuku se rez normálně loupala......to je u MK IV normální???
Jo a ještě, tvuj motor je stejný jako v tomhle kousku,že? Jak si s ním spokojený?
díky za odpověď

Co mě dost nemile překvapilo byl výfuk který pěkně kvetl...

Jo a ještě, tvuj motor je stejný jako v tomhle kousku,že? Jak si s ním spokojený?
díky za odpověď
- Mischak
- Nováček
Re: Mondeo IV 2,0i Titanium
asi se stim moc „nemazlil“ vzhledem k malemu najezdu jsem si vsimnul i nejakych skrabancu na radiu a taky je trochu odreny lak na dverich u ridice vedle kliky, ale tak to jsou drobnosti…
k tem drzakum vyfuku, asi nebudou z moc kvalitni oceli, zdrejme nebylo garazovane vlhkost, sul a vysoke teploty od vyfuku udelaji svoje obvzlast v zime… ty drzaky jsem mel taky pekne zerzave, kdyz jsem pred 2 lety kupoval Mondeo (v tu dobu melo 4 roky)
Mondeo IV lifback Duratec 2.0 je cca o 90 kg tezsi na predchozi generace, takze i ta dynamika bude trochu horsi. Za ty dva roky jsem najel 21 000 km v soucasne dobe ma 81 000 km a musim zaklepat zatím bez problemu, olej zere jen minimalne za 10 000 km ryska klesne cca o 3-5 mm. Dlouhodobou spotrebu pres leto ma 8,5L/100km v zime 9,5 L, na delsi trasy se neni problem dostat pod 8 L/100km.
K dynamice pokud v aute jedou 4 lide + plny kufr a jeste se zapnutou klimou, je to uz celkem znat, ale jinak motor se necha „rad“ vytocit a s pripadnym predjetim neni problem… 6 rychlosti stupen by hodil, ale jako nejaky vyrazny hendikep to nevidim, alespon nemusis na dalnici podrazovat napr. pred nejakym delsim stoupanim…
Jinak si myslim ze 2.0 Duratec patri k nejspohlivejsi benzinove motorizaci pro Mondeo za ty roky co je vyrobe uz snad nemaji ani co vylepsovat
nove „EcoBoost“ sice vypadaji lakave ale jak to bude ze spolehlivosti teprve ukaze cas a navic na ojetiny stim motorem je jeste brzo.
k tem drzakum vyfuku, asi nebudou z moc kvalitni oceli, zdrejme nebylo garazovane vlhkost, sul a vysoke teploty od vyfuku udelaji svoje obvzlast v zime… ty drzaky jsem mel taky pekne zerzave, kdyz jsem pred 2 lety kupoval Mondeo (v tu dobu melo 4 roky)
Mondeo IV lifback Duratec 2.0 je cca o 90 kg tezsi na predchozi generace, takze i ta dynamika bude trochu horsi. Za ty dva roky jsem najel 21 000 km v soucasne dobe ma 81 000 km a musim zaklepat zatím bez problemu, olej zere jen minimalne za 10 000 km ryska klesne cca o 3-5 mm. Dlouhodobou spotrebu pres leto ma 8,5L/100km v zime 9,5 L, na delsi trasy se neni problem dostat pod 8 L/100km.
K dynamice pokud v aute jedou 4 lide + plny kufr a jeste se zapnutou klimou, je to uz celkem znat, ale jinak motor se necha „rad“ vytocit a s pripadnym predjetim neni problem… 6 rychlosti stupen by hodil, ale jako nejaky vyrazny hendikep to nevidim, alespon nemusis na dalnici podrazovat napr. pred nejakym delsim stoupanim…
Jinak si myslim ze 2.0 Duratec patri k nejspohlivejsi benzinove motorizaci pro Mondeo za ty roky co je vyrobe uz snad nemaji ani co vylepsovat

Naposledy upravil(a) Mischak dne 05.04.2011 19:39, celkem upraveno 1 x.
- Mischak
- Nováček
tohle vypada moooc zajimave, ale aby v tom nebyl nejaky hacek…
http://www.auto-re.cz/moto/ford-mondeo- ... detail_809
http://www.auto-re.cz/moto/ford-mondeo- ... detail_809
- Milinko
- Zkušený
Cena je hodně hodně nízká a tím pádem je to zákonitě velice podezřelé. S tím autem stopro není něco v pořádku. Něco stál dovoz z DE,marže bazaru, vyfiknutí atd.,se všema nákladama je výsledkem cena která široko daleko nemá konkurenci....ne ne 
K tomu pětikvaltu...ono to má asivcelku "dlouhé" převody, při 130km/hod to točilo jestli si dobře pamatuju kolem 3300ot.,takže vcelku pohoda. Taková benzínová Mazda 6 má sice i 6rs.,ale ten má jen o 200ot.míň jak 5rs., a točí v podstatě to samé co Mondeo na pětku...co se týká toho tahu tak já to ani pořádně netočil, prt z diesla nejsem zvyklý
a přesto mě to připadalo OK. Nic vyjímečného ale rozhodně neurazí.
Jinak nechápu toho majitele, že to auto nenechal vyčistit a prodává ho tak zahnojené
. Není to žádná velká investice a na zákazníka to působí diametrálně líp. Být vyfiknuté tak už jsem zlomený 

K tomu pětikvaltu...ono to má asivcelku "dlouhé" převody, při 130km/hod to točilo jestli si dobře pamatuju kolem 3300ot.,takže vcelku pohoda. Taková benzínová Mazda 6 má sice i 6rs.,ale ten má jen o 200ot.míň jak 5rs., a točí v podstatě to samé co Mondeo na pětku...co se týká toho tahu tak já to ani pořádně netočil, prt z diesla nejsem zvyklý

Jinak nechápu toho majitele, že to auto nenechal vyčistit a prodává ho tak zahnojené

- Mischak
- Nováček
jj jak je to pekne tak je to i podezrele… Mondea v podobnem stavu jsou na mobile.de s cenou nekde jinde…
a v tom Hradisti jsi zkousel jednat o cene? mas nejaky cas na rozmyslenou? nebo tomu zatim nechavas volny prubeh?
a v tom Hradisti jsi zkousel jednat o cene? mas nejaky cas na rozmyslenou? nebo tomu zatim nechavas volny prubeh?
- Milinko
- Zkušený
Ono hlavně benziňáků je jak šafránu, výběr je hodně omezený. Všude samý dieslák, dle prodejce prodávají 90proc. Mondeí v naftě.
S cenou by hnout ještě šlo, dle prodejce tak 10.max...škoda,že jsem si nezapamatoval jméno majitele, bylo uvedené v servisce.
Věřím, že jednat s ním napřímo bez prostředníka tak je cena ještě mnohem lepší.
Na pilu nijak netlačím, čas mě netlačí. Musím nejdřív dát dokupy Focuse(promáčklé dveře a prasklý nárazník) a prodat ho. Když už jsem v UH byl, tak jsem si sedl i do toho nového bílého Mondea, nevím jestli sis ho všimnul. Je to údajně Ghia 1.6 Ecoboost, s krásným béžovým interiérem, lahůdka prostě. Překvapila mě ale absence vyhřívaných sedadel
Zkusím se objednat na předváděčku...
S cenou by hnout ještě šlo, dle prodejce tak 10.max...škoda,že jsem si nezapamatoval jméno majitele, bylo uvedené v servisce.

Na pilu nijak netlačím, čas mě netlačí. Musím nejdřív dát dokupy Focuse(promáčklé dveře a prasklý nárazník) a prodat ho. Když už jsem v UH byl, tak jsem si sedl i do toho nového bílého Mondea, nevím jestli sis ho všimnul. Je to údajně Ghia 1.6 Ecoboost, s krásným béžovým interiérem, lahůdka prostě. Překvapila mě ale absence vyhřívaných sedadel

Zkusím se objednat na předváděčku...
Naposledy upravil(a) Milinko dne 07.04.2011 21:07, celkem upraveno 1 x.
- Anduril
- Test driver
Na Mondea jsou ted velke slevy.. takove, ze napr. novy focus s ecoboostem se vubec nevyplati, pokud teda zrovna nechces mensi auto.
A proto za nejake dva mesice bude jedno bile 1.6ecob mondie stat u nas doma
A proto za nejake dva mesice bude jedno bile 1.6ecob mondie stat u nas doma

- Milinko
- Zkušený
Faaaakt? No paráááda
V jaké výbavě to budeš mít?

- Anduril
- Test driver
No, nebude moje, focusu jeste nenastal ten spravny cas
Nicmene to bude prave Ghia, 118kW, vybava ghia (vse v el, sportovni sedadla, vyhrivane sklo, tempomat, sony audio, automaticke svetla a sterace) + nejake doplnky jako park. asist, el. sklapeci zrcatka, startovani tlacitkem, BT HF, USB vstup, zatmavena skla, led denni sviceni a ta bila barva.
Celkem jsem zvedav hlavne na ten motor.

Celkem jsem zvedav hlavne na ten motor.
- Milinko
- Zkušený
JJ, na ten motor jsem také velice zvědavý. Dle testů je super, tichý, dobrý tah, malá spotřeba...zní to až moc ideálně.
Výbava vidím stejná, barva je krásná.
Kurdek
...zítra volám na tu jízdu 
Výbava vidím stejná, barva je krásná.
Kurdek

- Mischak
- Nováček
Milinko: ano toho bileho Mondea jsem si vsimnul, ale hlavne jsem se soustredil na dve cerne Mondea obute na 18“ kolech nadhera
1.6 EcoBoost bude zdrejme zivejsi jak Duratec 2.0 a z nizsi spotrebu hlavne ve meste, ale je mozne u ni ocekavat „detske" nemoci, toho bych se celkem obaval…

Naposledy upravil(a) Mischak dne 05.04.2011 22:12, celkem upraveno 1 x.
- Milinko
- Zkušený
Joojo, na těch dvou jsem mohl oči nechat. Oba Titanium S, jeden měl dokonce 19ky! nirvaaana
Hmm, mám pocit,že je tento motor postaven na základu starého, osvědčeného Zetecu, "jen" mu přidali přímý vstřik a turbo. Mohlo by to tedy být už jakžtakž spolehlivé...a navíc je tu záruka.
Obavy jsou ale určitě jako u každého nového motoru na místě...

Hmm, mám pocit,že je tento motor postaven na základu starého, osvědčeného Zetecu, "jen" mu přidali přímý vstřik a turbo. Mohlo by to tedy být už jakžtakž spolehlivé...a navíc je tu záruka.
Obavy jsou ale určitě jako u každého nového motoru na místě...