Aký nový benzín krátky (do 15 000e) -> SUV dizel :D
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aký nový benzín krátky aktuálne kúpiť (do 15 000e)
a přemýšlel si třeba o Kia Ceed. Měl jsem v 1,4i 80kw a super auto za ty peníze.
Ford Focus II Turnier 2.0 Tdci 100kW DPF Ghia 2006
- Anndy
- Test driver
Dnes, po facelifte, ma ceed znizeny vykon na 90k/66kw v 1,4-ke. Ale i30-ka ho ma nezmeneny - 110k.
To tiez nie su zle auta za tie prachy inak
To tiez nie su zle auta za tie prachy inak

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ano to je pravda, ale stále se dají koupit skladovky s 1,4 80kw. A co se týká 1,6 crdi prý je to taky super motor a hlavně byl bez DPF, po faceliftu už nevím.
- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ceed hatch 1.4 90k (ex) za 12 300
to som do porovnania ani nedaval

to som do porovnania ani nedaval

- Anndy
- Test driver
A preco? Su to x krat lepsie auta ako berlingo.
A imho, este par sto eur sa da siahnut dolu.
A imho, este par sto eur sa da siahnut dolu.
- bertikcertik
- Junior
Taky si myslím, že jsou korejci zbytečně stále přehlíženou značkou. O tom, že si korejci nazuli sedmimílové boty není pochyb a jejich rychlý vývoj to jen dokládá, ač toho dosahují různými prostředky. Chce to jen vypráskat těch pár idiotů, kteří si neváží práce a výrobu zbytečně bojkotují a pak se podaří rychleji navázat na odvedenou kvalitu práce, která byla nastolena, když např. I30 vyráběli jen v Korei. Nehledě na to, že pro korejce i výhodně promlouvají v současné době úspory ostatních značek v podobě výrobní restrukturalizace, změn materiálů a použitých technologií.
Pořiď si Focus a pocit z jízdy okus.
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...
- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
pretoze doplatim 2 200 a mam Golfa 1.2 TSI 105k 6-kvalt a to ma inu zostatkovu hodnotu ako kia síd sorry.
Inak proti korejskym autam nic nemam, len cisto ekonomicky s tou cenou nie su zaujimavy.
Inak proti korejskym autam nic nemam, len cisto ekonomicky s tou cenou nie su zaujimavy.
- Anndy
- Test driver
ale doplacat mozes stale za lepsie 

- bertikcertik
- Junior

Tak tady už ti pomůže pouze agregace kriteriálních (nezaměňovat s jiným slovem) funkcí pomocí vhodně zvoleného operátoru, jinak v tom budeš tápat jak slepice v krupicový kaši

Teď vážně, zkus nastudovat metodu vícekriteriálního rozhodování, Tvůj život ti hodně usnadní.
Pořiď si Focus a pocit z jízdy okus.
- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze psychologicky strop tentoraz bude tych 13-14 000 eur.
Ale neplatim to ja, takze ktovie
ako to dopadne (ci berlingo alebo golf - ako dva protipoly) 
Ale neplatim to ja, takze ktovie

- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Passat zacina na 22 900 euro cennikovych minus 3000 akcna zlava, co je stale 19 000, od tych 14 000 (napr za golfa) veeeelmi daleko (5 000 eur)

- Anndy
- Test driver
tak su aj lepsie auta ako golf a zaroven lacnejsie ako passat 

- Nicco
- Zkušený
bee Golfa si nukupuj. Na Slovensku ti ho hned ukradnu. Otazkou je aj spolahlivost. Mozno ma retaz, ale aj turbo, takze nieco za nieco.
Ceedu znizili vykon, pretoze tieto azijske motory su robene cisto na kilowaty (vid Honda), ale po nalozeni (hlavne kombi) mu dramaticky poklesla dynamika. Ano prazdny Ceed isiel velmi dobre.
Naproti tomu si vsimnite europske atmosfery. Slaby vykon, ale slusne Nm.
No nic to nemeni na tom, ze Kia ma vynikajuce benziny a este lepsie vlastne CRDicka. Samozrejem stale su trochu korejsky, ale po facelifte je to uz velmi dobre. Lepsie predne svetla anie tak gumove riadenie, aj ked v tomto stale na Focus nema.
Osobne som sa pobavil, ze diesel ma vhodnejsiu charakteristiky pre zenu - zahrnul si tam tazku spojku, male spektrum vyuzitelnych otacok, sklony k zhasinaniu pri rozjazde, hruby chod, hlucnost, pomale ohievanie motoru, pomaly nastup kurenia v zime a chlorovy smrad z vyfuku, pripadne dolievanie aditiva pri tankovani? Uprimne diesel ma iba jednu vyhodu - nizsiu spotrebu. Pripadne Nm su danne bud velkym objemom (nakladne auta) alebo turbom. Obidva mozes mat aj u benzinu.
Dnes uz ma aj Toyota zaujimave ceny:
http://moje.auto.cz/Tosa-Inu/toyota-auris-1.html
Ma to 6ku a celkom zaujimavu spotrebu.
Co sa tyka spolahlivosti 1.8cky TDCi je na tom podla mna o trochu lepsie ako 1.6HDI s osudovym sitkom oleja a o podstatny kus lepsie oproti 80kw verzii s fatalnym DPF.
Renault: Laguna IIA bola svojho casu najporuchovejsim vozidlom doby. U generacne rovnakeho Megana musel mat clovek stastie na kus (Marokanci pocas Ramadanu nepracuju, podobne ako ked Alfa uzatvorila zavod na Juhu a prepustila lacnych rolnikov z montaznych liniek alebo ked po tuhej zime Rusi prestali chlastat vodku, slepsila sa kvalita v Tolyatti). B-ecko uz bolo lepsie a IIka* je vynikajuce auto. Megane III ma dobre predpoklady, ale nemam prakticku skusenost. Kazdopadne cena, vybava, dizajn a siroka siet predajcov a servisov na SK hovoria v jeho prospech.
------
*edit III-ka
Ceedu znizili vykon, pretoze tieto azijske motory su robene cisto na kilowaty (vid Honda), ale po nalozeni (hlavne kombi) mu dramaticky poklesla dynamika. Ano prazdny Ceed isiel velmi dobre.
Naproti tomu si vsimnite europske atmosfery. Slaby vykon, ale slusne Nm.
No nic to nemeni na tom, ze Kia ma vynikajuce benziny a este lepsie vlastne CRDicka. Samozrejem stale su trochu korejsky, ale po facelifte je to uz velmi dobre. Lepsie predne svetla anie tak gumove riadenie, aj ked v tomto stale na Focus nema.
Osobne som sa pobavil, ze diesel ma vhodnejsiu charakteristiky pre zenu - zahrnul si tam tazku spojku, male spektrum vyuzitelnych otacok, sklony k zhasinaniu pri rozjazde, hruby chod, hlucnost, pomale ohievanie motoru, pomaly nastup kurenia v zime a chlorovy smrad z vyfuku, pripadne dolievanie aditiva pri tankovani? Uprimne diesel ma iba jednu vyhodu - nizsiu spotrebu. Pripadne Nm su danne bud velkym objemom (nakladne auta) alebo turbom. Obidva mozes mat aj u benzinu.
Dnes uz ma aj Toyota zaujimave ceny:
http://moje.auto.cz/Tosa-Inu/toyota-auris-1.html
Ma to 6ku a celkom zaujimavu spotrebu.
Co sa tyka spolahlivosti 1.8cky TDCi je na tom podla mna o trochu lepsie ako 1.6HDI s osudovym sitkom oleja a o podstatny kus lepsie oproti 80kw verzii s fatalnym DPF.
Renault: Laguna IIA bola svojho casu najporuchovejsim vozidlom doby. U generacne rovnakeho Megana musel mat clovek stastie na kus (Marokanci pocas Ramadanu nepracuju, podobne ako ked Alfa uzatvorila zavod na Juhu a prepustila lacnych rolnikov z montaznych liniek alebo ked po tuhej zime Rusi prestali chlastat vodku, slepsila sa kvalita v Tolyatti). B-ecko uz bolo lepsie a IIka* je vynikajuce auto. Megane III ma dobre predpoklady, ale nemam prakticku skusenost. Kazdopadne cena, vybava, dizajn a siroka siet predajcov a servisov na SK hovoria v jeho prospech.
------
*edit III-ka
Naposledy upravil(a) Nicco dne 30.08.2010 15:57, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra J ST 2011, 1.4T/103kw,
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
- Anndy
- Test driver
laguna II bola najporuchovejsia iba do svojho faceliftu. potom sa to radikalne zmenilo.
Ale je otazne, co nova laguna a novy megane. Este je skoro hovorit. Akurat by sa dalo konstatovat, ze renault si je vedomy preslapov v minulych generaciach, a tieto sucasne vyzeraju byt s kvalitou lepsie na tom.
Ale je otazne, co nova laguna a novy megane. Este je skoro hovorit. Akurat by sa dalo konstatovat, ze renault si je vedomy preslapov v minulych generaciach, a tieto sucasne vyzeraju byt s kvalitou lepsie na tom.
- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Hm, dik za postrehy a pripomienky. Co sa tyka dizla, vpodstate vsetky negativa co si spomenul tam su a dotycna s nimi bez problemu zila a zije uz 4 roky, okrem teda skapinania (kedze ma TD tak to neskapina). to len moj 1.8 benz atm zdochyna kazde rano
Vcera som browsol aj fiat, a len som oci otvaral nad ponukou motorizacii, klobuk dole
Fiat bol vzdy na spici, aj ked niektore vozy nemali dobru povest, co myslite ako je na tom nove Bravo alebo Doblo? napr. taky 1.4 benzin 150k vyzera na papieri dost husto
Alfa-romeo a 1.8T 200k zostava v risi snow
Situacia sa coraz viac vyvija v prospech dodavkoviteho hybridu ala Berlingo/Partner/Doblo a podobne krizence. V zalohe zostava asi TD Astra kombajn, kratky hatch benzin je neisty
Musim uznat ze nove Doblo sa mi celkom pozdava (1.6 TD, 105k, 6MP, vybava SX akcny cennik)
Skusim zohnat predvadzacku na test

Vcera som browsol aj fiat, a len som oci otvaral nad ponukou motorizacii, klobuk dole

Fiat bol vzdy na spici, aj ked niektore vozy nemali dobru povest, co myslite ako je na tom nove Bravo alebo Doblo? napr. taky 1.4 benzin 150k vyzera na papieri dost husto

Alfa-romeo a 1.8T 200k zostava v risi snow

Situacia sa coraz viac vyvija v prospech dodavkoviteho hybridu ala Berlingo/Partner/Doblo a podobne krizence. V zalohe zostava asi TD Astra kombajn, kratky hatch benzin je neisty

Musim uznat ze nove Doblo sa mi celkom pozdava (1.6 TD, 105k, 6MP, vybava SX akcny cennik)
Skusim zohnat predvadzacku na test