rucni brzda
- davka
- Nováček
Re: rucni brzda
včera tatikovy na mém focusu vyletěl čuplík s prožinou ze předu ruční brzdy (čuplík skončil na 2 půlky, takže musím sehnat nový). Nevíte někdo, jak by se dalo rozebrat madlo ručky???
-
- Nováček
ruční brzda
Ahoj chlapi ,zasekává se mi ruční brzda ,jen jedná strana se neodbrzdí,je opravarenská sada
na brzdič.
na brzdič.
-
- Nováček
Asi problem v celistech uvnitr bubnu,Foki bude vedet.
-
- Nováček
vzadu mám taky kotoučovky
- horvatm
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ja mam ten isty problem, jedna strana sa zasekava a brzdi koleso do zerava :)lanko bolo menene, je to v strmeni valcekom...vocek píše:vzadu mám taky kotoučovky
idem vycistit valceky a vymenit tesnenia, hladam kde zohnat opravnu sadu...
1.8 TDDI Combi r.v 99, tmavočervená - GHIA
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, dnes ráno jsem pri odjezdu do prace odbrzdil rucni brzdu a koukam, ze mi porad sviti kontrolka, ze je brzda zatazena. Pri nejakych nerovnostech kontrolka jakoby blikne, ale hned se zase rozsviti. Ohnul jsem se pod auto a pozoroval, co to dela, kdyz se paka zatahuje a povoluje a lanka se hybou a celisti take. Je fakt, ze rucni brzda moc nebrzdi. Kdyz jedu napr 30km v hodine a zacnu s ni brzdit, tak to trva pekne dlouho, nez auto zastavi, ikdyz jsem lanko tou matkou serizoval. Abych pravdu rekl, nevim, jak velkou ucinnost ta brzda ma mit. Odpoledne se zkusim rozjet se zatazenou brzdou, to by podle me spravne jit nemelo?
Prosim nekoho o radu, jestli by nevedel, co s tim muze byt, jestli treba jen neni nekde špatný to čidlo? Díky
Edit: vzadu mam kotoucovky
Edit2: jeste me napadlo, muze to sviti, ikdyz mam napr malo brzdovky?
Edit 3: Tak jsem to tady procetl a kouknu pod tu paku na to cidlo
Prosim nekoho o radu, jestli by nevedel, co s tim muze byt, jestli treba jen neni nekde špatný to čidlo? Díky

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: ruční brzda
kotouce nebo bubnyvocek píše:Ahoj chlapi ,zasekává se mi ruční brzda ,jen jedná strana se neodbrzdí,je opravarenská sada
na brzdič.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
brzdovku dolitmalond píše:Ahoj, dnes ráno jsem pri odjezdu do prace odbrzdil rucni brzdu a koukam, ze mi porad sviti kontrolka, ze je brzda zatazena. Pri nejakych nerovnostech kontrolka jakoby blikne, ale hned se zase rozsviti. Ohnul jsem se pod auto a pozoroval, co to dela, kdyz se paka zatahuje a povoluje a lanka se hybou a celisti take. Je fakt, ze rucni brzda moc nebrzdi. Kdyz jedu napr 30km v hodine a zacnu s ni brzdit, tak to trva pekne dlouho, nez auto zastavi, ikdyz jsem lanko tou matkou serizoval. Abych pravdu rekl, nevim, jak velkou ucinnost ta brzda ma mit. Odpoledne se zkusim rozjet se zatazenou brzdou, to by podle me spravne jit nemelo?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem skouknul cidlo, zda se byt v pohode. Brzda brzdi, neni to ale zadnej zazrak, ale na poradnym kopci to udrzi. Asi to bude fakt tou brzdovkou. Ted tam je cca 3mm nad minimem, bude to tedy asi tim, co? Brzdovku mam vzit u Forda SUPER DOT 4? Zkusim to dolejt a uvidim. Stejne mam v umyslu vymenit vsechny kotouce a desticky, tak u toho potom vymenim i celou brzdovku.
Edit: Tak jsem u Forda koupil 0,5l Super Dot 4 za 159kc a dolil. Kontrolka zhasla, nicmene jsem se zacal pidit, zda a odkud ta brzdovka unika a zjistil jsem, ze kape nekde od praveho zadniho kola. Bohuzel pred panelakem se to zjistuje blbe a nehtel jsem tam saskovat, takze jsem kolo nesundaval. Ale predpokladam, ze to bude pres tu prachovku. Se zadnim brzdicem mam uz skoro rok problem, bud pribrzduje, nebo zase nebrzdi. Nevi nekdo, kde by se dal sehnat novy, popr jety, ktery je v poradku a na kolik by to vyslo? Mozna by stacila jen opravna sada, ale nekde jsem tady cetl, ze se spatne schani. Diky
Edit: Tak jsem u Forda koupil 0,5l Super Dot 4 za 159kc a dolil. Kontrolka zhasla, nicmene jsem se zacal pidit, zda a odkud ta brzdovka unika a zjistil jsem, ze kape nekde od praveho zadniho kola. Bohuzel pred panelakem se to zjistuje blbe a nehtel jsem tam saskovat, takze jsem kolo nesundaval. Ale predpokladam, ze to bude pres tu prachovku. Se zadnim brzdicem mam uz skoro rok problem, bud pribrzduje, nebo zase nebrzdi. Nevi nekdo, kde by se dal sehnat novy, popr jety, ktery je v poradku a na kolik by to vyslo? Mozna by stacila jen opravna sada, ale nekde jsem tady cetl, ze se spatne schani. Diky
-
Kontrolka ruční brzdy
Mám dotaz ohledně této kontrolky. Když otočím klíčkem v zapalování, tak se kontrolka na chvilku rozsvítí spolu s ostatními, ale pak i bohužel zhasne spolu s ostatními, i když je ruční brzda zatažená. Měl někdo stejný problém a podařilo se mu ho vyřešit? Případně jestli někdo ví o servisu v okolí Neratovic, Mělníka, Prahy, kde to umí opravit. Díky
Ford Focus 1.8 16V, 3D, 1999
-
- Nováček
Já mám zas dotaz, jak ste si povídali o tom blbnutí na cca 4. stránce. Vůbec s tím neblbnu, ale i tam mám v předu oba kotouče i po krátké chvíli velmi horké., že se na ně nadá šáhnout. Po vychladnutí sem dnes zkoušel vyzvednout a obě se točí bez problémů a nikde nic nedrhne.. Možná už to tu bylo, ale hledal, ale nenasel. Děkuji za radu
Ford Focus 1.6 benzín, HATCHBACK 5dv., 74kW, rok výr.2002
-
- Nováček
Jinak kotouče a destičky ještě OK
- Jardak
- Test driver
Řekl bych,že je to normální.Stačí dvakrát zabrzdit a kotouče jsou horké.Mám namysli přední,zadním to trvá o dost déle než se zahřejou.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Nováček
Jojo to vím, ale nevěděl sem, že až tolik. JInak díky, trošku si mě uklidnil 

- spanel
- Pokročilý
Jó tření je "sviňa" ale pomáhá brzdit.dvorak.josef01 píše:Jojo to vím, ale nevěděl sem, že až tolik. JInak díky, trošku si mě uklidnil

Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White