chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!

Moderátor:Quickie
Odpovědět
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Re: chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!

Příspěvek od mickielli15 » 29.06.2010 22:25

Tak třeba Silva L2 za cenu nejlepšího Fenixu (1500kč) má pouze Led Luxeon 1W, což nemůže absolutně Fenixu konkurovat. Levnější Silvy jsou samozřejmě ještě slabší. Tyhle čelovky kolem 400kč bych viděl jako na použití na blízko, do obytných prostor, do stanu, okolo stanu, já nevim... dá se to použít, ale proč za to dávat peníze, za který můžeš mít lepší. A hlavně ne čelovky, které mají "9x supersvítivé LED", to je opravdu pravěk.
Petzl měl nějaké modely dobré - než přišly na trh Fenixy, novější LED-Lensery a Zebry. U zeber pozor, na jaký druh baterií jsou. V případě, že nejsou na AA nebo AAA, by Tě neminula investice do speciálních baterií (170-430kč/ks) a nabíječky (cca 500kč). V případě baterií typu 18650 je tu ale daleko větší kapacita energie. Pokud ale nechceš investici do nabíječky a baterií, tak ber verze na AA a AAA. Jinak některé Zebry už mají jakýsi reflektůrek, některé už mají plnohodnotný a některé modely prostě jen rozprašují světlo kolem sebe a jsou prakticky pouze na osvícení prostoru v nejbližším okolí. Záleží, na co to potřebuješ a jaké máš požadavky.
Obecně, v případě Fenixu nebo toho H7 LED-Lenseru si myslím nešlápneš vedle (a zvlášť ve tmě :wink: ). Já bych v případě většího šetření vzal buď toho Fenixe za 899.-, v případě ceny přes 1000 bych se rozhodnul mezi některou Zebrou, Fenixem nebo LED-Lenserem. V případě Zebry je důležitý vybrat ten správnej model, abys nekoupil něco, cos nechtěl (myslím tím teď způsob a úhel vyzařování světla).
Tak dej vědět jak jsi se rozhodnul a třeba budeme řešit dál...
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 29.06.2010 23:34

nedá mi to - já být Tebou, pokud to (čelovku) nepoužíváš často, koupil bych nějakou ruční svítilnu (kvalitní) na 1xAA - to splňuje i ty kompaktní rozměry. Budeš ji mít jak do auta, tak na chatu, tak na ven, tak do stanu, tak do lesa, tak na doma - prostě univerzální svítilna na 1xAA, která má něco kolem 80-100 lumen, což bohatě postačuje na chůzi v lese... V současnosti existuje jedna firma, která se dá považovat za značkovou, ale má velmi výhodný poměr cena/kvalita/výkon. Jde o firmu ITP. Svítilny ITP spadají pod prestižní značku Olight, jen je to taková jejich neprémiová divize. Kvalitní ale jsou dostatečně, s kdejakou čínou to absolutně nesrovnávat... - je to taky Čína, ale Fenix je taky čínská značka a je špičková, značková- Svítilnu s výkonem 80, 85 nebo 120 lumen na 1xaa od ITP máš tady:

80 lumen:
http://www.ledshop.cz/led-svitilna-itp- ... z7073.html
85 lumen, nerez:
http://www.ledshop.cz/led-svitilna-itp- ... z6593.html
120 lumen:
http://www.ledshop.cz/led-svitilna-itp- ... z6593.html

Tak. Do teď asi nevíš, proč Ti doporučuju ruční svítilnu, když chceš čelovku. Vtip je v tom, že z ní uděláš čelovku velmi rychle, a to za 150kč tímhle:
http://www.ledshop.cz/celovy-pasek-nite ... z3393.html

Takže v momentě, když potřebuješ čelovku, vezmeš tenhle popruh a strčíš do něj svojí svítilnu. Ok? Je to elegantní řešení a když nepotřebuješ čelovku, máš pořád výbornou univerzální svítilnu na cokoliv.

P.S. - ta poslední svítilna má větší průměr těla, než má v popisu ten popruh. Chtělo by to zavolat do toho obchodu, jestli by tam šla nebo nešla nasunout. S těma dvěma prvními (80 a 85 lumen) by neměl být problém.

Tak, už máš dostatečně zamotanou hlavu? :wink: Doporučuju to, co píšu tady v tom posledním příspěvku - při vhodném výběru je to levnější, stejně výkonné, vodotěsné a daleko univerzálnější na použití.

Ciao :-)
Naposledy upravil(a) mickielli15 dne 29.06.2010 23:48, celkem upraveno 1 x.
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 29.06.2010 23:37

... ale pokud chceš do toho popruhu výkon a špičku, kup do něj toto:
http://www.kronium.cz/led-svitilny-feni ... d_242.html je tam opravdu poslední výkřik LED diod (tedy jednočipových - vícečipové LED jsou ještě trošičku jinde :wink: ) a kvalita Fenixu. Tak a už mlčím. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) mickielli15 dne 01.07.2010 00:01, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 29.06.2010 23:41

To mi nerobte, som na odvykacke... vsak ja len slintam...
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 29.06.2010 23:44

georgi - jak je to v tom nadpisu topicu - je to nakažlivý :wink: :mrgreen:
Obrázek

Redmann
Junior
Junior

Příspěvek od Redmann » 29.06.2010 23:47

No teda, to si mi teraz pomohol... :bebng:
Samozrejme, dakujem velmi pekne za super info. teraz sa uz len rozhodnut...
Znie to logocky, s tou maou lampou a pasom... Ach jo...
Ford Focus 1.6 Duratec 16V DOHC 100PS 5-dv Champion X - strieborny srsen
Obrázek
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 29.06.2010 23:55

tak já Tě ještě jednou nalomím - vezmi popruh a nějakou z těch svítilen do ruky. Argument - psal jsi, že čelovku nepoužiješ zas tak často. Na všechno ostatní budeš mít tu samotnou svítilnu. Dokonce si nesměle dovolím odhadnout, že ji budeš používat víc, než si myslíš. Je malá a dá se všude vzít. Přitom vůbec nesvítí špatně - v případě Fenixu, když vezmu v úvahu, že jede jen na jednu tužkovou baterii, je to velmi důstojné světlo. Jo a baterky zásadně nabíjecí NiMH. Alkalický jsou v těhle svítilnách dost ždímaný a ani nejsou dělaný na odběry, které z nich tyto LEDky sajou... prostě nabíjecí jsou do nich jak dělaný - nenech se zmást údajem 1.5 Volt u alkalický a 1.2 volt u nabíjecí NiMH.... o to tu opravdu nejde - ale o tom už jsem ani nechtěl mluvit. Prostě maximum výkonu a hlavně výdrže z nich dostaneš kvalitními NiMH akumulátory. Mezi nejlepší patří Sanyo Eneloop (pomalé samovybíjení), kapacitou podle testů u nás na fóru jsou nejlepší Sanyo 2700 mAh. Špatný nejsou ani GP Recyko. Už mi to zase kecá, půjdu spát. Tak šťastnou ruku. :)
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 30.06.2010 10:57

Kua, mne sa to tiez paci, len uvazujem naco mi to bude? Ja takuto vec nemam kde pouzit ako je rok dlhy. V aute nosim nieco smiesne, keby nieco, ale tam akurat 1x rocne menim baterky (uz 5 rokov) a len vtedy to pouzivam, resp. na otestovanie, ci to svieti dalej :D.

Vy to kde pouzivate a na co? (je mi jasne, ze na "zrusenie tmy", ale kde ma mestsky clovek taku prilezitost?)
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 30.06.2010 13:28

chalupa, chata, stan, les, doma, v autě, na kolo, jen tak co mě napadá zprvopočátku... :)
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 30.06.2010 13:29

... jo ale na kolo bych doporučil ASPOŇ 500 a víc lumen...
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 30.06.2010 13:31

O.K.
chata, chalupla - chapem. nemam ale chapem.

les - po tme nechodim
doma? - my mame elektriku :D
auto - v aute ma 5 rokov nejaku a nic
kolo - nepouzivam (a po tme nejazdim)

Takze som na tom rovnako :D Teda chapem vyuzitie baterky, sem-tam, ale utratit za to tolko a nemat to kde pouzit :(

Kua, som myslel, ze ma inspirujete...
Obrázek

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 30.06.2010 13:43

Anndy, pod so Skalakmi na nocny prechod cez Karpaty a vyuzijes ;-).
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 30.06.2010 13:48

Uz som pochopil, ja to nepotrebujem :D
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 30.06.2010 13:53

jo tak to asi fakt nepotřebuješ... no, ale doma když vypne elektrika? Je ale pravda, že kvůli tomu si nebude člověk kupovat baterku za +1000kč... to je fakt. I když, já už jsem ztracenej, takže jako fanoušek a potencionální sběratel už ani nad využitím nepřemýšlím. Jsem prostě v háji. :mrgreen: ... ale - někdo má rád to, někdo tamto. Někdo sbírá pivní tácky, někdo známky, někdo... :wink:
Obrázek

Redmann
Junior
Junior

Příspěvek od Redmann » 30.06.2010 14:00

Prave kvoli tomu som rozmyslal nad celovkou. Proste vec, ktora je vyvinuta pre konkretny ucel asi bude mat lepsiu ergonomiu a ovladanie ako celovka, ako ta baterka v gumenej paske. Co tiez nie je zly napad, ale tam prave plati to co pisal Andy, co aj mne mata v hlave. V aute mam nejaku "reklamnu" diodovu baterku, predtym som tam mal inu a pouzil som ju zatial tak 2x. Na obcasne pouzitie vystacim s tym co mam - bezne lacaky, stara Sonca s halogenovou ziarovkou + cyklolampa.
Takze predbezne to vidim na tu celovku, uz som to doma opatrne avizoval v spojeni s bliziacimi sa narodeninami.
A raz si kupim (a znovu si necham od mickieliho poradit) nejaku taaaakle veliku kapesni svitilnu...
Ford Focus 1.6 Duratec 16V DOHC 100PS 5-dv Champion X - strieborny srsen
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“