Stěrače MONDEO
- kryspin.ag
- Nováček
Re: Stěrače MONDEO
Tak, čtu si, že většina má velmi podobné problémy. Já nedávno koupil orig. Ford ramínkové stěrače. Mám pocit, že je vyrábí Valeo nebo já nevím kdo, ale v tom marastu jaký je letos v létě na ně nedám dopustit. a cena? sada 600 kč přímo v servisu ford 

Mondeo 2.0 TDCi, 2005, Kombi
-
- Nováček
zdravím. nechci kvůli tomu zakládat nový vlákno, tak to zkusím tady.
zadní stěrač mi přestal chodit až do krajní polohy, někdy se zasekne v půlce. trochu jsem to prostříknul silkalem, ale není to ono.
na co se chci zeptat- jak sundat zadní stěrač? odklopil jsem krytku, odšrouboval tu matku, ale dál nic. nechci nir urvat, tak jsem se moc nesnažil to nějak vyklat nebo tak něco. musím?
nebo se musí sundat např. plast zevnitř pátých dvěří, abych se dostal ke stěrači zevnitř?
díky za každou radu
zadní stěrač mi přestal chodit až do krajní polohy, někdy se zasekne v půlce. trochu jsem to prostříknul silkalem, ale není to ono.
na co se chci zeptat- jak sundat zadní stěrač? odklopil jsem krytku, odšrouboval tu matku, ale dál nic. nechci nir urvat, tak jsem se moc nesnažil to nějak vyklat nebo tak něco. musím?
nebo se musí sundat např. plast zevnitř pátých dvěří, abych se dostal ke stěrači zevnitř?
díky za každou radu
Ford Mondeo combi MKIV, 2.0 TDCi, 120 kW čip na 138kW, Titanium, 2012
- 13karel
- Zkušený

Jinak v sekci návody najdeš link na kompletní Jak na to - Mondeo

Naposledy upravil(a) 13karel dne 23.07.2010 12:37, celkem upraveno 1 x.
Mondeo, MK4, Duratec 2.0, 2009

- johnyram
- Junior
Tak už nějakou chvilku mám nasazený ty Bosche, ale nemůžu si pomoci, nějak mě přišli ty originál Valea lepší. Valea mi nikdy nevrzli, ty bosche sem tam vrznou, kvalita stírání zatím stejná ( velmi kvalitní ) Ale čeho jsem si všiml už při těch Heynerech, a teď i u těch Boschů : když stěrač jak jeden tak druhý setře okno a blíží se ke sloupku předního okna, tam se zastaví a zase se vrací, tak za sebou jakoby táhnou vodní film asi dva cm. Heyner to dělal úplně brutálně, Bosch o 50% méně, ale dělá to taky. Naproti tomu ty Valea to nedělali ani náhodou, kam dojeli tam bylo sucho a čisto i při vracení se dolů. Při jízdě se tam nějak asi točí vítr nebo co, ale Valea si s tím uměli perfektně poradit naprosto precizně
Tak uvidíme jak dlouho mi vydrží Bosche. Každopádně už mám asi jasno, co se komfortu setření týče, přístě to budou fordí Valea, chtěl jsem zkusit i něco jiného ze stíracích špiček abych si udělal obrázek. Zatím je Valeo můj favorit 

Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...
- Zdendis
- Nováček
Měl jsem také Bosch a byly super, ale na Valeu jde vyměnit krytka a vypadají jako origo Ford. Příště je nemusíš nutně kupovat ve Fordu. Když budeš hledat, tak se daj koupit kolem 750,-Kč.
FF2 FL 2.0TDCi automat
- Aluna
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem k vánocům dostal od ségry origo Ford bezraminkový s tou značkou pro výměnu (prej stály litr), dal jsem je tam po zime a taky jsem lehce zklamanej..
Do te doby tam byly origo Ford ramínkový už s oranžovým vykřičníkem
. Kvalita stírání je u obou výborná (žádné čmouhy, pruhy ani nechaná voda na skle) ale ty bezramínkové mi v krajní poloze lehce vržou a když je méně vody (i když to mám na nejpomalejší cyklovač-mám senzor) tak ten řidičův jakoby poskakuje..
Takže příště tam půjdou zase origo Ford ramínkový a bude klid...

Ford Mondeo 2.2 TDCi Titanium 07/2005, Denso navi, 6kvalt, tempomat, vyhř. sedačky a čelní sklo

- johnyram
- Junior
Zajímavé, jak se ty samé stěrače chovají u různých lidí. To si je každý asi musí vychytat sám, různé okna, různé přípravky na okna, atd.... 

Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...
-
- Zkušený
Tak nevím jestli si přát k vánocům od Fordu klasické za cca 650,- nebo za cca 800,- Aerotwiny.
Ex ST220 model 2004
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Určitě aerotwiny.Já koupil za 690 ty bosche na aukru a je to bomba!Doporučuju!
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Přemýšlel jsem nad jiným zadním stěračem.Nevíte jestli se dá přehodit z octavie?Nebo jiný nápad?
- Zdendis
- Nováček
Souhlasím s tebou. Ten zadní je opravdu krasavec k pohledaní. Zkusím se mrknout u kamoše na octavii a případně fabii.
FF2 FL 2.0TDCi automat
- Vitalish
- Zkušený
jak tu všichni remcají na stěrače Heyner... koupil jsem před 8 měsíci všechny tři bezramínkové Heynery a dosud fungují velmi dobře. Velmi dobře není výborně, ale určitě mi vydrží ještě celou zimu fungovat ke spokojenosti a pak vyměním gumičky, které byly dodány ke stěračům. Stěrače za tuto cenu, které s druhou várkou gumiček vydrží cca.rok se mi zdají celkem dobrý poměr cena/výkon.
-
- Zkušený
To myslíš ty za 690,- + 100,- pošta, co?Kóťa píše:Určitě aerotwiny.Já koupil za 690 ty bosche na aukru a je to bomba!Doporučuju!
Setkávám se teda dost často s tím, že lidé prostě plácnou cenu za jakou to koupili, ale poštovné do toho nepřipočítají i když jej museli zaplatit. Ale stále mě to překvapuje.
Jinak ty z mého odkazu prodává i na Aukru za 750,- + 50,- a beru to od něj za cenu 800,-

Ex ST220 model 2004
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jojo...já sem tak zvyklej.Jsem přesvědčen o tom,že pokud bych napsal,že jsem je koupil na aukru za 790kč,tak mi 80% lidí napíše,že je tam maj už za 690kč.Ale to je debata o ničem
Hlavně,že víme...je to fakt kvalitka.
Co ten zadní?Neřešil někdo?Vím,že pan už sem nechodím Boban
tam má zadní z MKIV za 400kč.Vypadá taky suprově!

Co ten zadní?Neřešil někdo?Vím,že pan už sem nechodím Boban

-
- Zkušený