Nosič na kola na FF II kombi s drážkami
- Sobull
- Zkušený
Re: Nosič na kola na FF II kombi s drážkami
Tak jsem taky koupil dva kusy 591. Jsou super. Akorát mi řekněte, když máte nosiče na střeše, ale bez kol... Jak to děláte? Podle návodu se ten hák sklopí a přitáhne páskou na zadní kolo. Ale když ho sklopim tak je mimo a ne v té drážce jak ukazujou v návodu. Je v tom nějakej fígl?
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Anduril
- Test driver
Ja s tim nic nedelam, necham to jen tak sklopene, zatim mi to nijak nevadilo. Ten hak ma celkem tuhy chod.
- postak
- Test driver
No ta kolejnička je pojízdná, takže když sklopíš tu tyčku, tak musíš ten zadní plast posunout dopředu k místu, kde je ta tyčka a pak není problém to přitáhnout že

- Sobull
- Zkušený
No to jo, jasně že ji přitáhnu dopředu. Ale v návodu to maj namalovaný, tak že ten hák si pak lehne tam co je normálně kolo a připně se. Ale ono se to sklopí jako vedle
. Asi to budu dělat jako Anduril

FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- postak
- Test driver
Vyfoť co potřebuješ vyřešit, mě to stáhnout tím páskem jde a nevidím jediný problém 

- Sobull
- Zkušený
Tak jo, fotky, jen tak v rychlosti na zemi.
Takhle to je když to položim, do té drážky to nedostanu: Zatímco takhle hovoří návod: Tak co? Mám použít násilí nebo je v tom nějaká finta? Dík
Takhle to je když to položim, do té drážky to nedostanu: Zatímco takhle hovoří návod: Tak co? Mám použít násilí nebo je v tom nějaká finta? Dík
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Sobull
- Zkušený
Sám si odpovím
. Potkal jsem dneska tři auta s 591 a bez kol. Všechny to měli jen tak položený, takže to nebudu řešit...

FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Anduril
- Test driver
Presne tak, me ani nenapadlo to nejak privazovat. Asi proto, ze jsem necetl manual 

- postak
- Test driver
Sorry, že odpovídám až teď, ale byl jsem pracovně vytížen
Zkoušel si to v té pozici jak to máš přetáhnout tím páskem a zatáhnout za něj
Asi ne co. Tak to zkus a uvidíš co se stane s tou tyčkou. 

- Sobull
- Zkušený
Jojo, to mě napadlo použít trošku násilí. zas mi ale přijde zbytečný to navzájem páčit, když to drží i tak. Co to sleduju, ještě sem neviděl, že by to někdo měl přivázaný. Každopádně dík.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- postak
- Test driver
No podle toho obrázku to vypadá, že by to mělo ležet, a dá se říct lícovat. Ale není tomu tak. Nevím, jestli ty starší nosiče, myslím r.v. mladší než 2010 to měly trochu jinak. Ta tyč ve které drží kolo, je od letoška jiná. Je z jiného materiálu, možná se změnil trochu i ten tvar, těžko říct. Jen vím, že pro letošek, je ten nosič přepracovaný

-
- Nováček
@Sobull
mam to presne jako ty, tj. hak neni ve zlabku, ale vedle nej. Nicmene paskem to stejne pretahnout JDE...
mam to presne jako ty, tj. hak neni ve zlabku, ale vedle nej. Nicmene paskem to stejne pretahnout JDE...
- Raada
- Test driver
No treba pokud byste si vymenili (premontovali) tu tyc na druhou stranu tak uz to neni problem. Ja mam premontovany jeden nosic, abych mohl mit obe kola stejne a k obema jsem mel pristup ze strany. Prehozenim mam na mysli povoleni imbusu zespod a pretocenim te tyce a dostanu tak tu celist na druhou stranu. Pak uz to neni problem privazat. Kazdopadne me to privazovat nikdy nenapadlo a 591 mam asi 4-5 let a bez problemu. Tenkrat staly bezne pres 3000Kc
.

- Sobull
- Zkušený
Raada: Taky mám jeden přetočenej, abych měl lepší přístup. Ale otočil jsem si i ten žlábek, takže je to zase to samý... Ale už to neřeším, fakt tam není důvod to přivazovat, drží to samo a navíc odpor té tyče k otáčení se dá, myslím, nastavit.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Raada
- Test driver
Jo to je pravda
. Kdyz se otoci tyc tak se logicky taky otoci i ten zbytek. No tak fakt netusim jak to vyrobce myslel. Kazdopadne privazovat dle meho nazoru netreba - drzi to vyborne.