já myslím, že 160km/h by se u nás dala povolit, tedy, teoreticky. Samozřejmě jen na určitých úsecích. A proč pouze teoreticky? Protože, jak zde už mnozí psali, v našich končinách je masa tupců. Masa tupců se u nás projevuje nejen na dálnicích, ale i ve volbách, na úřadech a jiných oblíbených kategoriích. Bohudíky sice existuje početná skupina rozumných lidí, kterým to ale tupci řádně kazí.
Jezdím občas do USA (nepíšu to proto, abych vám tu ukázal, že jsem borec - byl jsem v AMERICE!!!! Ty vado!!! - ale proto, že tam jezdím někdy hrát. Chci jenom říct, že když jedete po dálnici v USA, drtivá většina aut má nastavený tempomaty, třeba v okolí Atlanty, Los Angeles nebo jiných velkých měst je třeba 6 pruhů v jednom směru a ta pohoda, co tam panuje, je prostě neuvěřitelná. Je to sice zároveň trochu nuda, ale nuda mě přešla, když jsem se po měsíci vrátil, nasednul jsem v Praze do auta a vyrazil na D1. Jak jsem byl uchlácholenej tím klidem, najednou mi D1 připadala jako tenoučká rozbitá okreska, kde jezdí všichni 160km/h a zároveň ti, kteří nemají odhad vzdálenosti a rychlosti okolního provozu, těm rychlým zase (asi schválně) vjíždějí do levého pruhu těsně před nimi. No prostě ANARCHIE. Člověk tomu zase samozřejmě přivykne, ale celým tím jsem chtěl říci, že 160 km/h ano, ale ne u nás.

Podotýkám, že já osobně mám rád svižnou jízdu, ale je velký rozdíl jet svižně až rychle, ale s předvídavostí a jet jako prase a každého ohrožovat (to ale může i člověk jedoucí pomalu, že).