Příspěvek
od vcedula » 24.01.2010 12:43
musim poupravit niektore informacie ohladom myta. Dnes som sa dozvedel, ze mytny system sa splati az o 13 rokov !!! To je dlhsie, ako mam ja hypoteku !!! Fakt fasa obchod. Aj s tym vyberom myta je to trocha o hubu. Odhaduju trzby (ak som to dobre pocital) vo vyske 180 mil EUR rocne (5.4 mld Sk), z toho 85 mil Sk ma ist na splatku, cize zostava 95 mil EUR na opravu ciest. Dales sa odhaduje, ze vypadok zo spotrebnej dane bude 100 mil EUR. Vysledkom je, ze myto bude prerabat a este mozno niekolko rokov budeme vyberat menej penazi ako tomu bolo ked sa platili znamky.
Bravooo pan minister, toto som fakt necakal. Skvely obchod a uzasny napad, ako konecne zacat budovat dialnicnu siet na SK. Az na to, ze prve roky nebude ani na opravu tych existujucich.
V tejto situacii, o 4 - 5 rokov ma nastupit spoplatnenie ciest aj pre osobne auta. V case, ked este len myto zacne zarabat tolko, ako dialnicne znamky predtym. Vyzera to tak, ze cesty sa budu pravdepodobne opravovat hlavne z penazi za znamky osobnych aut...