střešní nosič Thule na FFII (kombi s pevnými body)

Odpovědět
postak
Test driver
Test driver

Re: střešní nosič Thule na FFII (kombi s pevnými body)

Příspěvek od postak » 15.09.2009 13:29

Neprodali ti špatné balení, vše je v pořádku. Ty zámky tam chybějí, což je dá se říct další investice navíc, protože nemít ty koncovky zamčené je o hubu. Sada čtyř zámků stojí asi 600 kč, taky jsem je dokupoval. :!:

A ke tvým otázkám. Ten konec který příjde zasunout do aero tyče má funkci tu, že v tyčce není díra, tím pádem to slouží jako zakončení a pokud použiješ např. do budoucna nosič na kola Thule PRO RIDE 591, tak ten se montuje do aero tyčí nahoru, do T-drážky, ve které máš teď nacvaknutou gumu po celé délce aero tyče. Takže pokud budeš mít koncovky zamknuty, tak je to další ochrana proti vykradení a podobným případům. Každopádně bych ti doporučil ty zámky koupit, já jezdil loňskou zimu bez nich, ale už bych neriskoval. Na fotce o pár odkazů výše jde vidět, ten zámek v koncovce. Koupíš např. zde http://www.autosportslezska.cz/content/ ... a-sada-544

Pořád lepší dát 500-600kč ještě za zámek, než dávat pokud ztratíš jednu z těch koncovek 400kč. Říkal mi to týpek v Thule obchodě v Ostravě, kde jsem je kupoval. Nebo pokud ti nějaký blbec v noci před barákem ukrade. :|

jirkau
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkau » 17.09.2009 00:50

Díky, mně tam jen nepasovalo to dlouhé tenké čtyrhrané železo, furt jsem dumal k čemu to tam je. A ono k ničemu :-)

Zámky si asi teda dokoupím, taky by to mohli dávat najednou - nosič na kola 591 už mám, o víkendu ho snad vyzkouším. Rejžujou si z nás peníze, švédové...

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 17.09.2009 13:58

No mě to taky překvapilo, že ty zámky nebyly v balení, protože přece jen, tak vyjdou nosiče na 5.000kč. Ale těch peněz vůbec nelituju, protože když se podívám na origo zahrádku od Fordu, tak s prominutím je to hnus. Patky jsou strašně vysoké, celé je to takové divné. Nehledě k tomu, že máš daleko větší ložnou plochu, např na střešní box a ještě nosiče na kola, pokud vezmu v úvahu např dovolenou někde autem do Chorvatska apod. Navíc myslím, že se na nich nedá nic zlomit, jako to tady psal kolega u origo nosičů, prdly mu nějaké podložky. :cry:

Gradient
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gradient » 03.11.2009 14:54

Taky jsem skládal Thulácký nosič a to 20cm čtyřhraný železo na konci aero-tyče jsem nepochopil... Zdá se mi divný, že by nemělo žádný význam, zvlášt u Thule.

Nevíte jestli ford prodává ty záslepky do střechy, případně kolik stojí? Myslím, že by bylo asi nejsnazší koupit ještě jedny a vyvrtat si do nich díru pro ten šroub do střechy.
Ford Focus II, 1,6 - Red Tango
Obrázek

mirisek
Junior
Junior

Příspěvek od mirisek » 31.12.2009 12:34

Mohl by někdo změřit výšku těch patek u origo nosičů?
O kolik je to vyšší než u Thule?
díky!
Ford Focus II kombi, 1,6 16V 74kW, 03/2006 SQ217
Obrázek

Meda
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Meda » 31.12.2009 15:39

Gradient píše:Taky jsem skládal Thulácký nosič a to 20cm čtyřhraný železo na konci aero-tyče jsem nepochopil... Zdá se mi divný, že by nemělo žádný význam, zvlášt u Thule.

Nevíte jestli ford prodává ty záslepky do střechy, případně kolik stojí? Myslím, že by bylo asi nejsnazší koupit ještě jedny a vyvrtat si do nich díru pro ten šroub do střechy.
Ano Ford dodává ty krytky do lišt bez děr pro zahrádku(cena cca 130,- á ks). Ty s dírama jsou součástí origo nosiče.
Ford Focus II kombi r.v. 2004 1.6 100PS Obrázek

Gradient
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gradient » 31.12.2009 21:14

Bezva, diky za info. Udelam si vylet do fordu. :D
Obrázek

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 05.01.2010 12:57

Gradient píše:Taky jsem skládal Thulácký nosič a to 20cm čtyřhraný železo na konci aero-tyče jsem nepochopil... Zdá se mi divný, že by nemělo žádný význam, zvlášt u Thule.
No ty koncovky tam mají tu funkci, že ten příčník zakryjí, to je jedna funkce a pokud v nich máš zámek, tak jde o to, že pokud máš např. střešní box, nosiče na kola atd. v T drážce, tak si tu koncovku zamkneš a zabráníš tím případnému vysunutí z příčníku. :!:

Gradient
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gradient » 05.01.2010 13:37

Jasně, tomu rozumím, jen mi není jasné proč tam trčí ten ocelový profil... Jinak co se týká boxu i nosičů na kolo, zatím stále využívám systému U profilů. Proto je pro mne funkce častějšího demontování bočních krytek bezpředmětná. Do sady dalších zámků se mi tedy investovat nechtělo, nehledě na to, že mít další klíč k nosiči mi přišlo jako pitomost. Zajistil jsem boční kryty napevno, tak, aby se nedaly sundat a je po problému.
Obrázek

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 05.01.2010 14:04

Mysllíš to co čouhá z koncovky směrem do příčníku? No já sice investoval do zámku, ale ty jsem kupoval v Ostravě a vybral jsem si úplně stejné číslo zámku jako, jako mám od patek, takže mám klíč jen jeden. Mimochodem si můžeš koupit těch zámků kolik chceš a klíč budeš mít pořád jen jeden. To je u Thule taky bezva věc. Nikomu nenutím 8) ať si kupuje každý co sám chce.

Bowie77
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bowie77 » 05.01.2010 14:45

Postak: Výborný nápad, zrovna jsem to řešil.... moc díky za tip.
Ford FOCUS II 1,8 TDCI // SPORT // Aquarius

Obrázek
Muj CrashDown

vladacr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladacr » 06.01.2010 23:22

postak píše:Mimochodem si můžeš koupit těch zámků kolik chceš a klíč budeš mít pořád jen jeden. To je u Thule taky bezva věc. Nikomu nenutím 8) ať si kupuje každý co sám chce.
Sadu od Thule chci taky koupit - na střeše máme T-drážku. Teď mě ale zaráží ta záležitost s klíči - abych měl jeden klíč, musím ty zámky koupit najednou, v jedné sadě, nebo je můžu později přikupovat - chci těď koupit tři držáky na kola a čtvrtý až synek doroste a bude mít vlastní větší kolo.
Ford Focus II Style Combi, Stríbrná Moondust, 1.6/74kW, 11/2007
Obrázek
Obrázek

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 08.01.2010 17:44

Ahoj, ty zámky se dají různě přikupovat, a prodávají se tuším v sadách 4, 6, 8 a 12 ks, takže záleží kolik jich budeš potřebovat a můžeš mít např. od nosičů, střešního boxu i od všech čtyřech nosičů na kola pouze jeden klíč. 8)

Např. zde odkaz.

http://www.stresni-nosice.cz/eshop-cz/a ... ky-cz?od=0

Ceny co jsem procházel tak nejlevnější, ale seženeš i jiných e-shopech ale i v kamenných prodejnách, http://www.klimsport.cz , http://www.4ski.cz apod. Více si z hlavy nevybavím.

FeroFord
Nováček
Nováček

Příspěvek od FeroFord » 19.01.2010 22:28

Cez víkend som montoval Thule tyče861+kit3015+patky753.
...toto fórum som čítal až dodatočne:(
Tmel pod lakom bol identifikovateľný iba ťažko....išiel som proste "na stred" a na 99% som sa trafil. Samotná montáž na auto cca 1 hodinu (v zime bez rukavíc)

Snáď len jedna rada.....aj keď nájdete závit pod tmelom presne, urobte dieru väčšiu. Ten šrób je plastový a na jednom sa mi podarilo "strhnúť" drážku pre križový šrobovák. Malý otvor v tmele spôsobil, že šróbik nešiel ľahko vykrútiť. Čím viacej som točil tým to bolo horšie :(polovicu času som sa mordoval s jedným).
Riešil som to tak, že som do plastových okrajov vyrezal nožíkom drážku pre plochý šrobovák....bolo to len tak-tak.

Okolo samotného závitu som trochu odkryl aj kov karosérie....som zvedavý čo bude po zime. Niekto spomínal, že tam dával silikón. Plánujem tam dať tvrdý tmel, ktorým sa opravujú karosérie. Po vytvrdnutí v ňom ostane aj závit. Pod tesniaci šrób dám na leto už len vazelínu (alebo indulonu:) kvôli utesneniu. Čo vy na to?
FFII 1,8 Duratec (125k), TitanX, 2008, Hatchback, SeaGray

FeroFord
Nováček
Nováček

Příspěvek od FeroFord » 19.01.2010 22:38

Mne tie ukončenia na 4-hrane k areo tyči 861 nejdú vybrať. Idú iba vysunúť cca 5 cm...čo je nevyhnutné k nasunutiu nosiča na lyže 727 s T- ukončením. Pravdupovediac som to ale moc na silu neskúšal ťahať.
Z hľadiska bezpečnosti je to OK pretože 727-čka je uchytená šróbom, ku ktorému sa dá dosať iba ak je odomknutý samotný nosič na lyže.

postak píše:Neprodali ti špatné balení, vše je v pořádku. Ty zámky tam chybějí, což je dá se říct další investice navíc, protože nemít ty koncovky zamčené je o hubu. Sada čtyř zámků stojí asi 600 kč, taky jsem je dokupoval. :!:

A ke tvým otázkám. Ten konec který příjde zasunout do aero tyče má funkci tu, že v tyčce není díra, tím pádem to slouží jako zakončení a pokud použiješ např. do budoucna nosič na kola Thule PRO RIDE 591, tak ten se montuje do aero tyčí nahoru, do T-drážky, ve které máš teď nacvaknutou gumu po celé délce aero tyče. Takže pokud budeš mít koncovky zamknuty, tak je to další ochrana proti vykradení a podobným případům. Každopádně bych ti doporučil ty zámky koupit, já jezdil loňskou zimu bez nich, ale už bych neriskoval. Na fotce o pár odkazů výše jde vidět, ten zámek v koncovce. Koupíš např. zde http://www.autosportslezska.cz/content/ ... a-sada-544

Pořád lepší dát 500-600kč ještě za zámek, než dávat pokud ztratíš jednu z těch koncovek 400kč. Říkal mi to týpek v Thule obchodě v Ostravě, kde jsem je kupoval. Nebo pokud ti nějaký blbec v noci před barákem ukrade. :|
FFII 1,8 Duratec (125k), TitanX, 2008, Hatchback, SeaGray

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“