problém tachometer
- venaf
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: problém tachometer
Me to s oteplenim ustalo.Tak zas cekam na zimu
Ford Focus 1.6 16V, 74kw, r.v.99

- Srnka
- Nováček
Vůbec nevím, kde ho mám hledat ( čidlo tachometru ) Prosím o nápovědu. Kde ho najdu? Hledal jsem někde manuály pro Focus 1.8 16V, ale marně ..... jen pro 1.4 - .1.6 16V a ti to mají úplně jinak .......
Dík

- kachnak
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
no ja by som hladal pevny kablik co ide priblizne od pristrojovky niekam do motora
tak to ma kamos na felici aj na roveri 

Audi S3 1.8T 154kw 210koni 1999
bol Ford Focus 1.8 16V hatchback 1999 3dv.
bol Ford Focus 1.8 16V hatchback 1999 5dv.
Život je príliš krátky, tak nejazdi pomaly
bol Ford Focus 1.8 16V hatchback 1999 3dv.
bol Ford Focus 1.8 16V hatchback 1999 5dv.
Život je príliš krátky, tak nejazdi pomaly

- Srnka
- Nováček
Tak jsem se konečně odvážil to čidlo vyměnit - po tak dlouhe době. 4 dny jsem ho promazával WD40kou. Zamluvil jsem si jámu u strýce a hurá na to!!? Oříznul jsem si plastový výčnělek kolem zajišťovacího čepu až ke konektoru. Připravil nářadí a hurá na čep. Ta bestie se ani nehla po 3 hodinách mordování. Vzdal jsem to!! Jel jsem k místnímu autoservisu a ten ho měl za hoďku venku
) cena 300kč. Nezlomili ho, ale stihli za tu hodinu říct víc sprostých slov, než by řekly normálně za celý den
)

- hanyz
- Nováček
tak jsem se děsil jak to dopadne a bylo to takhle, čidlo 1210,- vč. kolíčku. 3 týdny jsem to stříkal jednou týdně wd-ečkem pak jsem pod to vlezl cvikačka jsem ucvakl tu plastovou packu co jde na kolík, těma samýma cvikačkama jsem chytl kolíček zapáčil jednou a šel, podruhé šel po třetí vylezl - hotovo cca. 1 min.
odpojil konektor - skleroza skoro jsem ho tam nechal. Vzal jsem si sikovky (knipex) chytl čidlo potáhla nahuru asi silou tak 10 kg víc né a flus bylo venku. Namazal nové vazelínou vč. kolíku nasadil no trošku naklepnul zapojil konektor a jel. Vše cca. do 10 min. Ale předtím tři týdny strachu jak to dopadne
. Jinak ve fordu ti zloději chtěli 500 až 3000 podle toho jak to půjde.

Focus combi Ghia 1,6 r.2000, LPG Landi-Renzo
- lupo66
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Dneska mi začalo chrčet v tachometru tak od 60 výše říkám si asi bovden.Tak jsem se postil do demontáže a ejhle žádný bovden tam nevede
. Tak jsem do těch motorků stříknul WD a už to nechrčí.Alespoň jsem si vyměnil i jednu žárovku v osvětlení která nesvítila a kvůli jedné žárovce se mi to nechtělo montovat. 

Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

- xmorfeuz
- Junior
muzete mi nekdo hodit odkaz ktere cidlo to je ? treba na autokelly
uz mi funguje jenom 5min po nastartovani a pak kaput
uz mi funguje jenom 5min po nastartovani a pak kaput
- Srnka
- Nováček
Hanyz : gratuluji ... těch aut, jako je tvoje, je strašně málo, kterým se v klidu dá vyměnit čidlo tachometru bez sprostých slov
Xmorfeuz : na netu ho nejdeš - snad jen na polských webech. Autokelly a další ho nemají. Lepší bude zajít si do Fordu .... bude stát cca. stejně, jako všude jinde

Xmorfeuz : na netu ho nejdeš - snad jen na polských webech. Autokelly a další ho nemají. Lepší bude zajít si do Fordu .... bude stát cca. stejně, jako všude jinde

- pkadecka
- Test driver
Mně to měnili v servisu, ale nebyl jsem u toho, tak nevim, co u toho řikali. Ale připadalo mi, že muselo jít vyndat lehce, protože nebylo ani rozlámaný.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- Naraxis
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
čauves, hele mám skoro ten samí problémek s Tacháčem ale malinko se liší.. asi předevcirem sem nastartoval ráno Fofíka, byla docela zima a rozjedu se a ručička na nule.. všechny ostatní fungujou. po pár minutách jízdy když sem pustil Teplé foukání na okno, aby rozmrzla palubovka, ručička se začala pomalilinku zvedat nahoru do tech 40km/h. poté hned vystřelila na konkrétní rychlost 80km/h kterou sem jel.. když jsem motor vypnul a hned nastartoval a zkusil kousek ujet, ručička skákala jak veselá.. ale když jsem nechal motor vychladnout a v autě už byla zima, ručička opětovně zůstala na Nule.. Nedávno jsem dělal modré podsvícení a přemýšlím čím by to mohlo být, ale myslim že si to nedávám za vinu. .staloi se to až po cca 14 dnech co jsem budíky dodelal.. nevíte čím by to mohlo být ?.. děláto pouze když je studený motor.. po cca 7-8 minutách se ručička zvedne.. ( také se mi zasekává ukazatel paliva. když vezmu plnou, vyjede jen do půlky, zkoušel sem podle citu jestli ručička jezdi volne ale cívka se zadrhává.. budu muset asi sehnat jinou... ) Díkes za každou pomoc Chlapy 

ST220 Black Panter, 2002
- Naraxis
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re:
áhaFrost píše:Tak já se nacházím v tom jednom procentu lidí, u kterých to neni způsobeno čidlem. Už jsem ho chtěl taky menit, ale před tím jsem rozebral tachometr a zjistil jsem, že tavné lepidlo kterým mám přilepené LED diody na osvícení budíku se v tehlech vedrech rozteklo a nateklo na "motorek" který hýbe ručičkou. No a podle toho jaká byla teplota to fungovalo. Když byla zima tak tacho nešel..když teplo tak šel ale ručička měla zpomalené reakce. Docela povedená závada.

ST220 Black Panter, 2002
- rubenso
- Nováček
Ak vypadne tachometer, motor nabieha do takeho cudneho rezimu jazdy. Moze to motoru uskodit?
- pkadecka
- Test driver
rubenso: Asi ne. U mě jen nepatrně klesnul výkon, zřejmě je ř.j. zblblá, protože neví přesně kolik má dávkovat paliva. Může to zvednout (nebo snížit) spotřebu, ale že by se něco zničilo, to asi nehrozí. Dá se to asi přirovnat ke stavu, kdy je ř.j. po resetu v default hodnotách a teprv se učí.
Nefunkční tachometr je akorát otravnej, protože nevíš přesně kolik jedeš, musíš se řídit podle otáčkoměru a taky ti to nepočítá ujetý kilometry (což de facto zkreslí i tu spotřebu).
Nefunkční tachometr je akorát otravnej, protože nevíš přesně kolik jedeš, musíš se řídit podle otáčkoměru a taky ti to nepočítá ujetý kilometry (což de facto zkreslí i tu spotřebu).
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- kajicek
- Nováček
Tak to jsem rad, ze jsem si precetl tohle tema, muze mi nekdo rict, jak se to cidlo jmenuje, aby na me na Kladne ve Fordu nekoukali jak na tele. Spadava mi rucicka uz dost dlouho, ale ted nejak casto a jeste se k tomu pridalo, ze misto ujetych kilometru se po chvli objevi - - - - -, coz mi driv nedelalo, asi to stacilo nabehnout vcas zpatky, nastrikam to WDckem a snad to pomuze a nepretrhnu ho, pouzil jsem to i na sterace, to bylo jak porod, ale potom jsem to nastrikal a malem si vyrazil zuby, jak to slo rychle, takze vymenam cidel ZDAR !!!!
Jinak baterka je tam snad jeste puvodni, ja ho mam 5let a je porad v zelenym, takze asi 9let
Jinak baterka je tam snad jeste puvodni, ja ho mam 5let a je porad v zelenym, takze asi 9let
Naposledy upravil(a) kajicek dne 02.12.2009 07:18, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus 1.4i, ZETEC, r.v. 2000
- Naraxis
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
lidi kdyby nekdo chtěl, muzu prodat budíky na nahrádní díly, alias kdyby nekdo měl třeba špatnou cívku na tacháčí můžeme se domluvit
.. jinak jakejkoliv díl z ních je k mání.. berte dokud je !!
...

ST220 Black Panter, 2002