Koupě os. auta od "majitele" který není zapsaný v TP
- ondraZ
- Nováček
Koupě os. auta od "majitele" který není zapsaný v TP
Všechny po dlouhé době zdravím. Zajímavá situace - a prosím zkušené o radu: Je mi nabízen osobní automobil, který byl v 7/2008 (vloni v létě) zakoupen v Autoesa, nicméně jediným důkazem této koupě je kupní smlouva mezi aktuálním "majitelem" a Autoesa. V TP je stále zapsána jako majitel Autoesa, o nikom dalším ani zmínka, vozidlo tedy nebylo na aktuálního majitele dosud odhlášeno. Dle sdělení aktuálního majitele je to tak proto, že Autoesa ještě nebyly schopny auto na něj ve velkém TP odhlásit. Hlava mi to nebere. Oč může jít? Jak v tomto případě postupovat? Díky!
ford focus II turnier 1.6 16V 74kW rv 2005, najeto cca 100tkm
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupě os. auta od "majitele" který není zapsaný v TP
Autoesa podle všeho skutečně auto neodhlásili. Měli po prodeji auto odhlásit a velký techničák poslat novému majiteli - tak se to dělá běžně. Ten pak měl vozidlo přihlásit. Začal bych v Autoesa a na místním DI - kde by ti měli poradit další postup. Je otázka jak je to s pojistkou a jak to bude s kupní smlouvou. Ten co to v Autoesa kupoval je pěknej bordelář, že rok neměl velkej techničák. Ideální by nejspíš bylo, kdyby všechno proběhlo dodatečně - Autoesa vozidlo odhlásí - další majitel přihlásí atd. I když to asi nelze antidatovat a blbý je, že smlouva je stará víc jak rok a přepis až po roce. No to bude rébus
Navíc nemůže mít ani malej techničák na svý jméno. Asi bych od toho dal ruce pryč

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
pokud je ten clovek ktery to koupil v mezikolonce tak to neni problem protoze se dolozi kupni smlouva z puvodniho na toho co je to odhlasene a dolozi se mezi odhlaseným a nove kupujicim . ale pokud to jeste na nikho odhlasene nebylo tak by si musel vyzadat plnou moc od ESA aby to mohl odhlasit a nasledne prihlasit na noveho kupujiciho .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- ondraZ
- Nováček
Chlapi, díky za reakce. V tuto chvíli jsem tedy s tím člověkem domluven že provedeme následující kroky: Autoesa to na něj odhlásí, pak s tím on zajede na evidenční prohlídku, pak si to na svém DI nechá on na sebe přihlásit (a zaplatí ekodaň), pak teprve podepisujeme smlouvu a proběhne platba, pak na tomtéž DI (nejspíš to proběhne víceméně současně s předchozím krokem) to on odhlásí na mne. Já pak už "jen" vyřídím pojištění a na svém DI si to přihlásím. Mělo by to klapnout. Pokud by náhodou vzniklo nějaké zajímavé pokračování (což doufám že nevznikne), napíšu to sem jako zkušenost pro ostatní.
- killerhammer
- Test driver
tak si to dohodol uplne 100% postup
tam by nemal nastat ziadny problem
tam by nemal nastat ziadny problem
- ondraZ
- Nováček
Takze predem prozrazuji ze "konec dobry", jen tomu predchazely 2 malicke komplikace: Kdyz jsme se v Praze pokusili to na "majitele" prihlasit, tak nam bylo sdeleno, ze ekologicka dan se musi zaplatit az nekde v Jungmance, takze jsem se rozhodl (vlastne je to od zacatku cele pribeh meho bratra...), takze bracha se rozhodl ze uz toho ma vseho akorat tak dost a risknul to primo prihlasit na sebe na DI tady u nas (plnou moc mel pripravenou sebou). Kdyz tam vcera dojel (a predlozil protokol o Evidencni prohlidce, ktery zustal nevyuzity kvuli nerealizovanemu prihlaseni v praze na prazaka) tak mu oznamili, te ta Evidencni prohlidka musi byt udelana NA JMENO NOVEHO MAJITELE, na ktereho se auto s jeji pomoci prihlasuje. Takze dnes rano jeste hura na STK pak hned hura znovu na nas DI a ted uz je zapsan jako stastny novy majitel ve velkem TP a vse je OK