Koupě Ford Focus 2006 - cena
-
- Nováček
Koupě Ford Focus 2006 - cena
Zdravím všechny znalce,
V brzké době mám v plánu koupit ford fucus II, protože podle toho, co jsem zatím četl, se jedná o velice kvalitní stroj.
Potřeboval bych však poradit s výběrem, abych nešáhl vedle.
Osobně bych chtěl koupit rok 2006 nebo 2007 v kombíku, nevím však, jestli benzín nebo naftu a jaký objem. Jezdit budu plus mínus tak 50 na 50 (město / dálnice). Myslíte že je pro mě vhodná nafta 1.6TDCI 80 KW, nebo mám raději koupit benzín 1.6 74kW?
Také jsem se díval do nabídek bazarů, kteří tahají auta z Německa (i na zakázku) a u jedné nabídky mě překvapila cena. Proto bych se rád zeptal, jestli je odpovídající najetým kilometrům a výbavě a jestli by to byla dobrá volba:
Focus 2006, 1.6 TDCI 80kW, najeto 86 000 km, z Německa, první majitel + serviska, výbava: elektrika předních oken, digi klima, ESP, vyhřívané sedačky, tempomat ….
Cena cca 220 000 Kč.
Není lepší koupit za 220 tis. Raději např. rok 2007, benzín s 30 tis. Km v základní výbavě?
Kde bych mohl (v uvedeném příkladu auta) očekávat problémy, na co si dát pozor, popř. jak ověřit, zda je opravdu v pohodě (abych např. během roku nemusel měnit filtr pevných částic, rozvody atd.)?
Také jsem slyšel, že prý mají dieselové fofíky dobré palivové filtry, které odolají i špatné naftě (dokonce prý i když dojde k natankování benzínu a auto se zastaví, je po vypuštění a vyčištění až po filtr schopen jezdit – to se mi zdá ale už jako sci-fi).
Pokud máte také typ, kde v moravskoslezském kraji koupit dobrého fofíka (nejlépe z Německa), takého uvítám.
Předem díky za všechny odpovědi a rady
V brzké době mám v plánu koupit ford fucus II, protože podle toho, co jsem zatím četl, se jedná o velice kvalitní stroj.
Potřeboval bych však poradit s výběrem, abych nešáhl vedle.
Osobně bych chtěl koupit rok 2006 nebo 2007 v kombíku, nevím však, jestli benzín nebo naftu a jaký objem. Jezdit budu plus mínus tak 50 na 50 (město / dálnice). Myslíte že je pro mě vhodná nafta 1.6TDCI 80 KW, nebo mám raději koupit benzín 1.6 74kW?
Také jsem se díval do nabídek bazarů, kteří tahají auta z Německa (i na zakázku) a u jedné nabídky mě překvapila cena. Proto bych se rád zeptal, jestli je odpovídající najetým kilometrům a výbavě a jestli by to byla dobrá volba:
Focus 2006, 1.6 TDCI 80kW, najeto 86 000 km, z Německa, první majitel + serviska, výbava: elektrika předních oken, digi klima, ESP, vyhřívané sedačky, tempomat ….
Cena cca 220 000 Kč.
Není lepší koupit za 220 tis. Raději např. rok 2007, benzín s 30 tis. Km v základní výbavě?
Kde bych mohl (v uvedeném příkladu auta) očekávat problémy, na co si dát pozor, popř. jak ověřit, zda je opravdu v pohodě (abych např. během roku nemusel měnit filtr pevných částic, rozvody atd.)?
Také jsem slyšel, že prý mají dieselové fofíky dobré palivové filtry, které odolají i špatné naftě (dokonce prý i když dojde k natankování benzínu a auto se zastaví, je po vypuštění a vyčištění až po filtr schopen jezdit – to se mi zdá ale už jako sci-fi).
Pokud máte také typ, kde v moravskoslezském kraji koupit dobrého fofíka (nejlépe z Německa), takého uvítám.
Předem díky za všechny odpovědi a rady
- killerhammer
- Test driver
Re: Koupě Ford Focus 2006 - cena
dizel - benzin to je na dlhu debatu a je tu toho popisane na tuto temu hodne
to musis sam vediet co xces
a ci si priplatit za vybavu namiesto novsieho, tak to je tiez len a len otazka na teba
ja by som bral napr. vybavu, nemam rad zaklady

to musis sam vediet co xces
a ci si priplatit za vybavu namiesto novsieho, tak to je tiez len a len otazka na teba
ja by som bral napr. vybavu, nemam rad zaklady

-
- Nováček
Díky za rychlou odpověď.
Jedná se mi hlavně o uvedený příklad. Zda je cena adekvátní vzhledem k výbavě a kilometrům (jestli to není např. málo a tudíž tam bude nějaký špek). Je mi jasné, že volba je na mě, ale zajímají mě názory ostatních, kteří mají zkušenosti (třeba jestli není hloupost koupit za ty peníze auto s 86 tis. km).
Jedná se mi hlavně o uvedený příklad. Zda je cena adekvátní vzhledem k výbavě a kilometrům (jestli to není např. málo a tudíž tam bude nějaký špek). Je mi jasné, že volba je na mě, ale zajímají mě názory ostatních, kteří mají zkušenosti (třeba jestli není hloupost koupit za ty peníze auto s 86 tis. km).
- killerhammer
- Test driver
za vybavu sa u jazdenych aut priplaca
podla mna napr ESP je vyborna vec a oplati sa za to priplatit.
s ESP dostanes tusim rovno aj 4 kotucove brzdy
v trende mozno dostanes vzadu bubny
a hned je to auto uplne o inom

podla mna napr ESP je vyborna vec a oplati sa za to priplatit.
s ESP dostanes tusim rovno aj 4 kotucove brzdy

v trende mozno dostanes vzadu bubny

a hned je to auto uplne o inom

- tomason
- Test driver
Asi nejdůležitější je od koho to kupuješ, reference a tak ,taky mohlo projít omlazovací kůrou 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- killerhammer
- Test driver
kukni si na mobile.de ponuky, zadaj tam presne take auto, motorizaciu, rocnik, najazd, vyklikaj vybavu (esp, digi klima, tempomat) a porovnaj ponuky. sam uvidis ci ta cena je nizka, vysoka, alebo presne v strede
ak mas cenu podobnu v strede je velka sanca, ze to auto bude v poriadku a majitel toho stavu si vedomy ho nepreda(va) pod cenu
ale to su len dohady, realita moze byt uplne ina
ak mas cenu podobnu v strede je velka sanca, ze to auto bude v poriadku a majitel toho stavu si vedomy ho nepreda(va) pod cenu
ale to su len dohady, realita moze byt uplne ina

- killerhammer
- Test driver
urobil som to za teba
nasiel som 13 aut, od 9000 eur do 14000 eur, s tym ze median, teda najviac aut sa pohybuje s cenou niekde okolo 10900-11 900 eur
prerataj si to na vase kacky podla kurzu

nasiel som 13 aut, od 9000 eur do 14000 eur, s tym ze median, teda najviac aut sa pohybuje s cenou niekde okolo 10900-11 900 eur

prerataj si to na vase kacky podla kurzu
- Raada
- Test driver
No pokud je to auto z Nemecka, tak tam je standardni vybava stejna jako mam ja tj.: 6x airbag, ESP - mam diesel 80kW. V CR je zakladni vybava 4 pytle a bez ESP. U benzinu se nevim proc nedavalo ESP a zadni kotouce tak casto jako u dieslu. Dej si bacha hlavne na filtr pevnych castic - ma se menit ve 120tis. km a pri 60tis. km se doplnuje aditivum. Vymena je docela draha sranda - cca 25-30tis. Kc. Ja mam tento motor a moc se mi libi prubeh vykonu (plynuly, linearni zatah bez turbo kopance) a na pohodovy jezdeni je to moc prijemny motor. Jedina spatna vec je ten filtr. Na bezny jezdeni by mozna stacila i verze 1,6TDCi s 66kW nebo jedny z prvnich 80kW, ktery nemeli DPF.
Tempomat se da domontovat dodatecne za castku asi 3800Kc - blizsi info nick Samantus a digi klima je skvela vec.
Co se ceny tyce, tak ja sehnal pres mobile.de pred rokem moje auto za 11tis. €, nakonec jsem usmlouval cenu o 400€ nizsi tj. 10600€, r.v. 11/2006, 17600km najeto ve skvelym stavu.
Tempomat se da domontovat dodatecne za castku asi 3800Kc - blizsi info nick Samantus a digi klima je skvela vec.
Co se ceny tyce, tak ja sehnal pres mobile.de pred rokem moje auto za 11tis. €, nakonec jsem usmlouval cenu o 400€ nizsi tj. 10600€, r.v. 11/2006, 17600km najeto ve skvelym stavu.
- killerhammer
- Test driver
mozno kvoli tomu, ze dizle su tazsieRaada píše:U benzinu se nevim proc nedavalo ESP a zadni kotouce tak casto jako u dieslu

na druhej strane u 2007 modelu sa kotuce uz davali tusim standartne do vsetkych focusov

len 2005-2007 este mali slabsie benzinove motory (1,4,1.6,1.6ti-vct) v nizsich vybavach (trend) bubny

-
- Nováček
Tak já jdu pozítří do charouze koupit nového FF 1,6 TDCi. Cena je 340tKč za trend a myslím si že je to lepší než dát 250tKč za risk z Německa - je to na zvážení co koupit....Raada píše:No pokud je to auto z Nemecka, tak tam je standardni vybava stejna jako mam ja tj.: 6x airbag, ESP - mam diesel 80kW. V CR je zakladni vybava 4 pytle a bez ESP. U benzinu se nevim proc nedavalo ESP a zadni kotouce tak casto jako u dieslu. Dej si bacha hlavne na filtr pevnych castic - ma se menit ve 120tis. km a pri 60tis. km se doplnuje aditivum. Vymena je docela draha sranda - cca 25-30tis. Kc. Ja mam tento motor a moc se mi libi prubeh vykonu (plynuly, linearni zatah bez turbo kopance) a na pohodovy jezdeni je to moc prijemny motor. Jedina spatna vec je ten filtr. Na bezny jezdeni by mozna stacila i verze 1,6TDCi s 66kW nebo jedny z prvnich 80kW, ktery nemeli DPF.
ESP už je dle ceníku i ve výbavě ambiente.
Ten tempomat opravdu dokážeš dodat za 3800Kč??? měl bych zájem
Máte někdo v autě vyhřívání př. skla? Za jak dlouho to v zimě rozmrazí sklo?
Ford Focus II 2009 Trend+ 1,6 benzín LPG
- killerhammer
- Test driver
dobre ale ten jazdeny nemec je urcite nejaka ghia
rozdiel medzi trendom a ghiou vo focuse je napr aj vo vytlmeni atd atd.
malickosti, ktore ale kazdy den potesia
kupis aj novu ghiu alebo titanium v takej cene?

rozdiel medzi trendom a ghiou vo focuse je napr aj vo vytlmeni atd atd.
malickosti, ktore ale kazdy den potesia

kupis aj novu ghiu alebo titanium v takej cene?

- tomason
- Test driver
Pustíš klimu jako topení netrvá to tak dlouho na diesel je lepší garáž nebo vyhřívané sklo
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- killerhammer
- Test driver
vyhrievane predne sklo je najlepsia ficura vo forde
hned po ventilovanych sedakoch v mondeu
skoda len, ze nie su vyhrievane aj okna bocne

hned po ventilovanych sedakoch v mondeu

skoda len, ze nie su vyhrievane aj okna bocne

- Raada
- Test driver
Ohledne tempomatu je tady vlakno a tam se obrat na Martina (nick Samantus), kterej ti to v Pardubicich v Auto In dodela za uvedeny peniz.jakatak píše: Tak já jdu pozítří do charouze koupit nového FF 1,6 TDCi. Cena je 340tKč za trend a myslím si že je to lepší než dát 250tKč za risk z Německa - je to na zvážení co koupit....
ESP už je dle ceníku i ve výbavě ambiente.
Ten tempomat opravdu dokážeš dodat za 3800Kč??? měl bych zájem
Máte někdo v autě vyhřívání př. skla? Za jak dlouho to v zimě rozmrazí sklo?