Motorovy olej mondeo

Moderátor:phofy
Odpovědět
vendolino
Nováček
Nováček

Re: Olej mondeo

Příspěvek od vendolino » 27.08.2009 18:10

Ted uz vim a trvam na tom ze 5w30 je sracka a hlavne v lete!!!Si postahujte treba tech. listy oleju a studujte,ale stejne asi radsi budete jine presvedcovat o te svoji pravde ,omezenci!!!

vendolino
Nováček
Nováček

Příspěvek od vendolino » 27.08.2009 18:18

Nevim co tu pletete ty olivove a fritovaci oleje,to je tak 5w30,co se lije do novych aut,protoze tam staci tenky mazaci film a Zirafaku Iggyrock se podepisuje,protoze je tak asi zvyklej,ty tady akorat slovensky urazis,protoze vylozene vidim,ze uplne vsemu prd rozumis!!!Pako

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 27.08.2009 19:27

Sice som uz nechcel reagovat,ale iba si sa pan odbornik ukazal,co si zac.
Nevadi mi,ze urazas mna,pretoze niesi absolutne moja uroven podla tvojho stylu pisania,ale serie ma,ze urazas nas Slovakov.Rad by som sa rozpisal,ale naco.Ty si sa ukazal v plnom svetle.Gratulujem :wink:
A iba sa spytam...iggyrock sa vzdy na konci debat podpisoval.podpisal si sa aj ty svojim pseudonymom,alebo menom v tvojom poslednom prispevku :?: :wink:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.08.2009 20:34

!!!!!!!!!!!!!!to vendolino : tvoje chovani mi zacina vadit , urazet muzes svoje vrstevniky , pokud se to bude nejakým zpusobem opakovat tak to budu bez varovani řešit . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.08.2009 20:49

a jeste pridam odpoved pro iggyrocka , pokud ma ford konstruovan motory na nejakou viskozitu tak by se mela pozivat , pokud si tam nekdo naleje co ho napadne , viz tvuj pripad je to jen jeho vec ale prosim vyvarujte se dalsích diskuzi na toto tema protoze je tady vetsina uzivatelů kterí se snazi dat svým plechovým milačkům co doporucuje vyrobce a diky vasim nazorum vznika zmatek a kazdej se pak pta co je na tom pravdy a co si tam ma dat .

doporucene oleje jsou v manualu , pokud nekdo nema manual , tak jsou popsany v prispevku oleje u focuse na první strane , ford doporucuje tyto oleje protoze jsou na ne konstruovane motory , jakekoliv pouziti oleju lišících se bud v xWyy nebo Ay/Bx může vést k trvalemu poskození motoru

tymto bych byl rád aby se diskuze venovala danemu tematu a jeste ti dam radu , zkus si zavolat do forda aby ti daly pisemne ze muzes pozivat ty tvoje hodnoty co uvadis , pak muzes psat ze to je mozne pouzit , pokud to nemas nijak podlozene a je to jen nazor viz zoufalec vendolino , cituji "POKUD MAS VICE JAK 100000KM TAK LEJ 10W40,NEJLIP MOBIL 1 NEBO SHELL(FORD DODAVATELE),ALE I MOGUL JE SKVELEJ,TESTOVANEJ U NAS KRESTOU Z LUHACOVIC(BARUM RALLY), " , tak to sem radsi nepis .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 28.08.2009 06:49

Jakýkoliv příspěvek který bude znít stejně jako ty od vendolino bude mnou smazán, jelikož se tu budou ctít pravidla slušného chování :idea: :!: :!: :!:
PS: pokud to nestihne udělat někdo předemnou :idea: 8)

vendolino
Nováček
Nováček

Příspěvek od vendolino » 28.08.2009 11:13

Zoufalec jsi sam!A uz me konecne vymaz z toho fora!At nekazim Fordu a Motorcraftu ksefty!

iggyrock
Junior
Junior

Příspěvek od iggyrock » 28.08.2009 11:45

@foki: Nemyslím si, že jsem se odchýlil od tématu. Řeší se tady olej pro Mondeo, tak jsem sem napsal svoje praktické zkušenosti podložené teorii a názory oborníků z olejářské praxe! Výrobce normou určuje min. HTHS viskozitu, to neznamená, že tam nemůže být olej s větší HTHS, která je logicky z hlediska opotřebení motoru lepší (a to platí obecně) - viz. výše! Nikomu neříkám, ať to tam leje pouze se dělím o zkušenosti (praktické a teoretické) a tom přece fórum a diskuse je, ne? Taky se to tady hezky rozjelo :-). Je přece na každém co si z toho vezme a jak je schopný posoudit fyzikální rozdíly olejů a udělat si svůj názor. Chtěl jsem jen pomoci, nic víc! Iggyrock
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 28.08.2009 13:21

iggyrock píše:@foki: Nemyslím si, že jsem se odchýlil od tématu. Řeší se tady olej pro Mondeo, tak jsem sem napsal svoje praktické zkušenosti podložené teorii a názory oborníků z olejářské praxe! Výrobce normou určuje min. HTHS viskozitu, to neznamená, že tam nemůže být olej s větší HTHS, která je logicky z hlediska opotřebení motoru lepší (a to platí obecně) - viz. výše! Nikomu neříkám, ať to tam leje pouze se dělím o zkušenosti (praktické a teoretické) a tom přece fórum a diskuse je, ne? Taky se to tady hezky rozjelo :-). Je přece na každém co si z toho vezme a jak je schopný posoudit fyzikální rozdíly olejů a udělat si svůj názor. Chtěl jsem jen pomoci, nic víc! Iggyrock
takze jestli jsem to dobre pochopil , kdyz hodnoty A1/B1 nekde konci a tam zacina A3/B3 (davam to jako priklad ) tak to je pro motor lepsi ?
tomason píše:Klasifikace olejů dle normy ACEA podle mne není moc přehledná. Vůbec totiž neznamená, že A3 je "lepší" než A1 apod. Označení olejů vychází z kinematické viskozity, což je podle mne zjednodušeně řečeno jakási míra vnitřního tření oleje. Udává se v jednotkách mPa.s(milipascalsekunda) a pro klasifikaci ACEA se měří při vysoké teplotě i zatížení. Olej třídy A1 má tuto hodnotu mezi 2,9 až 3,5, kdežto třída A3 vyšší než 3,5. V praxi to znamená, že olej A1 klade pohybujícím se součástem nižší "odpor" a bude mít pravděpodobně i tenčí olejovou vrstvu (ale vůbec to neznamená, že je méně nebo více kvalitní, prostě má jiné mazací schopnosti). Může to znamenat lehčí chod a trochu nižší spotřebu paliva. (Výraz lehkoběžný se někdy používá pro označení oleje viskozitního rozsahu 0W-30 či podobných, ale s normální hodnotou HTHS viskozity.) Pro některé motory však tento menší odpor a tenčí vrstva oleje může znamenat ztrátu potřebných mazacích vlastností a v krajním případě je nebezpečí vážného poškození motoru. Je proto vždy třeba dbát na doporučení výrobce, který ví, jaký olej jeho motor potřebuje.převzato oleje cz JÁ OSBNĚ NAVRHUJU TOTO TÉMA ZAVŘÍT S TÍM ,ŽE PŘI KLIKNUTÍ SE OBJEVÍ NÁPIS :POUŽÍVEJ JEN TEN OLEJ KTEREJ TI DOPORUČUJE VÝROBCE FORD A JE ROVNĚŽ TUČNĚ NAPSÁN V NÁVODU K AUTOMOBILU TO JEST OLEJ TŘÍDY KLASIFIKACE A1/B1 každý jiný olej v této klase je buď dražší Shell ,Castrol nebo jménu Mobil nesahá ani po kotníky ÁMEN :D
to iggyrock : jsem zvedav cim mi tohle vyvratis ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 28.08.2009 13:33

vendolino píše:Zoufalec jsi sam!A uz me konecne vymaz z toho fora!At nekazim Fordu a Motorcraftu ksefty!
chudacek se urazil , ňuňuňu . :mrgreen: proc se rozcilujes . jsi nejak labilní ? nebo ti nekdo rozbil autodrahu ? ne , ja uz vím , v praci jsi nedostal k svacine tvuj oblibeny rohliček s marmeladou a zkazily ti cely den . tak to se ti omlouvam za svacinařky . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a kdyz budes chtit nekho zase urazet tak si no nejdriv poradne promysli co vypustis z huby .

a abych ti zkazil radost tak te mazat nebudu , mi se tady na tvýma nazorama tlemime celý dopoledne :mrgreen: :mrgreen: a kdo by nas potom bavil , co ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

vendolino
Nováček
Nováček

Příspěvek od vendolino » 28.08.2009 13:48

Jsi blazen asi,aspon ze se mas cemu tlemit.asi hacknu forum :)

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 28.08.2009 15:26

vendolino píše:Jsi blazen asi,aspon ze se mas cemu tlemit.asi hacknu forum :)
ne , ty mas svuj svet ktery je ale jiny nez normalnich lidí . lituju te .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

vendolino
Nováček
Nováček

Příspěvek od vendolino » 29.08.2009 09:24

xxxx

z dôvodu osočovania a osobných narážok na členov fora bol príspevok editovaný a uživatelovi "vendolino" udelený BAN

edit by Quickie

iggyrock
Junior
Junior

Příspěvek od iggyrock » 31.08.2009 08:56

foki píše:takze jestli jsem to dobre pochopil , kdyz hodnoty A1/B1 nekde konci a tam zacina A3/B3 (davam to jako priklad ) tak to je pro motor lepsi?
Tohle nejde rozfodně takhle obecně říci.
tomason píše:Klasifikace olejů dle normy ACEA podle mne není moc přehledná. Vůbec totiž neznamená, že A3 je "lepší" než A1 apod. Označení olejů vychází z kinematické viskozity, což je podle mne zjednodušeně řečeno jakási míra vnitřního tření oleje. Udává se v jednotkách mPa.s(milipascalsekunda) a pro klasifikaci ACEA se měří při vysoké teplotě i zatížení. Olej třídy A1 má tuto hodnotu mezi 2,9 až 3,5, kdežto třída A3 vyšší než 3,5. V praxi to znamená, že olej A1 klade pohybujícím se součástem nižší "odpor" a bude mít pravděpodobně i tenčí olejovou vrstvu (ale vůbec to neznamená, že je méně nebo více kvalitní, prostě má jiné mazací schopnosti). Může to znamenat lehčí chod a trochu nižší spotřebu paliva. (Výraz lehkoběžný se někdy používá pro označení oleje viskozitního rozsahu 0W-30 či podobných, ale s normální hodnotou HTHS viskozity.) Pro některé motory však tento menší odpor a tenčí vrstva oleje může znamenat ztrátu potřebných mazacích vlastností a v krajním případě je nebezpečí vážného poškození motoru. Je proto vždy třeba dbát na doporučení výrobce, který ví, jaký olej jeho motor potřebuje.převzato oleje cz JÁ OSBNĚ NAVRHUJU TOTO TÉMA ZAVŘÍT S TÍM ,ŽE PŘI KLIKNUTÍ SE OBJEVÍ NÁPIS :POUŽÍVEJ JEN TEN OLEJ KTEREJ TI DOPORUČUJE VÝROBCE FORD A JE ROVNĚŽ TUČNĚ NAPSÁN V NÁVODU K AUTOMOBILU TO JEST OLEJ TŘÍDY KLASIFIKACE A1/B1 každý jiný olej v této klase je buď dražší Shell ,Castrol nebo jménu Mobil nesahá ani po kotníky ÁMEN :D
foki píše: to iggyrock : jsem zvedav cim mi tohle vyvratis ?
Ta fyzika je trochu nepřesná. Rozhodně ovšem souhlasím s červenou podtrženou větou o vážném poškození při používání A1/B1, tam kde . Jak už jsem psal výše - A1/B1 lze použít pouze když to povoluje výrobce (případ Ford), oleje A3/B3 lze použít vždy. Momentálně jsem doma bez netu, tak se nemůžu rozepisovat, ale pokud je o to zájem, tak to připravím a hodím to sem :-). Pokud někdo umí německy, tak tady: http://www.motor-talk.de je toho spousta (Fordöl). Iggyrock
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 31.08.2009 10:03

stale ale nechapu kdyz vyrobce vyrobi motor na hodnoty A1/B1 , tak jak lze pouzit A3/B3 kdyz se neprekrývaji .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Odpovědět

Zpět na „Motor - Mondeo“