Špatné starty 1,8 TDCi
- IstenlyI
- Nováček
Zvýšená spotřeba
Zdar panové potřeboval bych poradit. Měl jsem špatné starty 5-7 vteřin auťák se klepal jak stará hejtra. Vyměnil jsem vduch. filtr rano start - volnoběžné otáčky O.K. po přidání otáček černej dým výkon nikde, mechanik vyndal turbo vyčistil narovnal nějakou klapku a vše funguje. akorát se mi zvedla spotřeba o 1.2 litru, - a to při lehké noze na plynu ostřejší jízdu jsem raději nezkoušel, mužete někdo poradit proč taková spotřeba
1,8 TDCI 2002 74 KW

- marras
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Špatné starty 1,8 TDCi
Pánové mám dotaz.
Studené starty teď pomiňme (ty mám OK), zajímají mě teplé starty. Můj drobek většinou hrozně "zahrochtá" při teplých startech, tak ve čtyřech z pěti případů. Jestli žhavím nebo startuju hned to na to nemá vliv. Zvuky, které to při "chrochtání" vydává mě celkem klidným nenechávají a autem to pěkně zatřepe a tak jste chci zeptat co s tím? Je to nosmální nebo něco odchází? Dělá mi to už nějakých 10k km. Uvítám jakoukoli radu/doporučení jak dále postupovat. Najeto mám 86k km. Spotřeba v normě (do 5,5l na 100).
Studené starty teď pomiňme (ty mám OK), zajímají mě teplé starty. Můj drobek většinou hrozně "zahrochtá" při teplých startech, tak ve čtyřech z pěti případů. Jestli žhavím nebo startuju hned to na to nemá vliv. Zvuky, které to při "chrochtání" vydává mě celkem klidným nenechávají a autem to pěkně zatřepe a tak jste chci zeptat co s tím? Je to nosmální nebo něco odchází? Dělá mi to už nějakých 10k km. Uvítám jakoukoli radu/doporučení jak dále postupovat. Najeto mám 86k km. Spotřeba v normě (do 5,5l na 100).
Ford Focus kombi 1.8TDCI 74kW, 6/2004
Opel Corsa 1.0, 3dv. nákupní taška manželky
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
To dela setrvak. Vzhledem k tomu, ze to dela skoro vsem bez ohledu na pocet ujetych kilometru, tak bych to nepovazoval za zasadni zavadu. Setrvak se zacne casem sypat, ale dulezite to zacne byt ve chvili, kdy zacne prenaset razy do spojky a bude se ozyvat kovovym zvukem pri zmene smyslu prenosu momentu (brzdeni motorem -> akcelerace). Kazdopadne ja za tepla startuju bez spojky na neutral a je to o dost lepsi ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- marras
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dík, trochu jsi mě uklidnil, zkusím teplé starty na neutrál. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se měl setrvačník odporoučet. 

Ford Focus kombi 1.8TDCI 74kW, 6/2004
- Isaspider
- Nováček
Nazdar pánové.Asi to jsem nepatří,ale...mám 1.8 tddi a taktéž mě trápí starty v zimě.Žhavičky nové,nový palivový filtr a i přes to startuji v zimě tak na třetí pokus a to musím držet klíček snad 15 vteřin.Mohl by dát někdo radu???
Díky moc
Díky moc

Ford Focus Combi 1.8 TDdi 2001 66Kw Black metal Trend
- Esklada
- Junior
tak jsem tady i já.. měl jsem ten problém minulý rok.. vyměnil žhavky a bylo to ohodně lepší.. dnes mi přijde že problém je zase tady tak to zase skontroluju.. jde mi o to že ráno se mu moc nechce chytnout.. a při teplém startu se auto zachvěje a vydá opravdu nepřijemný zvuk.. 

-
- Nováček
zdravim vas, mal som rovnake problemy ako su na tomto fore motor pri teplote asi 8 stupnou nad nulou podotykam zacal horsie a horsie chytat a ked prisli teploty pod nulou tak to bola hroza, motor dlho tocil ked naskocil konecne asi po 3-6 krat tak ako keby siel na 3 valce myslels om ze asi vypadne z karoserie hned za tym zacali kolisat otacky a motor na koniec zhasol toto sa opakovalo niekolko krat az sa nakonec chod motora ustalil ...... zasiel som ku mojmu dvornemu mechanikovi co sa motorov tyka je z trencina a ked som mu povedal o mojom probleme len naznacil ze vstreky .... a bola to pravda zacalo ist vela nafty do prepadu co malo za nasledok zle starty motoru .... teraz auto stalo tyzden bez pretocenia vcera bolo okolo -15 stupnov motor sa asi 3 krat pretocil a nabehol bez problemov.... cena za vstreky vysla okolo 1100 ecok a este cakam na vratenie eur za moje vstreky cize mozno okolo 900 eur vysla cela tato sranda ale za cenu ze motor slape ako hodinky .... a este nieco podotkol ze motory TDCi su stavane na filtre DELPHI ktore maju filtrovatelnost 2um a nie ako bezne 5um, prve co bolo ked mi montovali nove vstreky bolo ak nie je filter DEPLHI nebude ani zaruka na ne ....... filter ma vysiel okolo 29 eur u znameho z autobenexu inak vo forde zan uctuju 75 ecok coho som bol svedok ked tam bol zaniest moj znamy fofo na garancku skoro mi vypadli tesaky z ust....
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Jo jo to chrochtání při teplým startu dělá dvouhmotový setrvačník.Dělá to skoro všem je to výrobní vada Fordu 

Focus 1.8 TDCi combi 74 kW r.v.2003
-
- Nováček
Ahoj
Tiež mám problém so štartovaním za studena na mojom focuse. Ráno naštartuje tak na 5-6 krát pri dlhóoom točení a pod plynom. Bol som s tým v servise kde bolo auto 2 týždne, žhaviče OK, baterka nová 3týždne, diagnostika nič neukáže,trysky boli tiež von a na diagnostike - pred rokom repas prepadov teraz vyskúšane na nejakom BOSCH diagnostickom stroji všetky OK.
Problém sa nevyriešil. Niekto tu ešte písal p padaní nafty...ako zistím či je to môj prípad. Ak tomu dobre rozumiem potrebujem vedieť či je po dlhšom státi pri tryskách nafta nie? Ako to zitím?
ďakujem za každú radu.
Tiež mám problém so štartovaním za studena na mojom focuse. Ráno naštartuje tak na 5-6 krát pri dlhóoom točení a pod plynom. Bol som s tým v servise kde bolo auto 2 týždne, žhaviče OK, baterka nová 3týždne, diagnostika nič neukáže,trysky boli tiež von a na diagnostike - pred rokom repas prepadov teraz vyskúšane na nejakom BOSCH diagnostickom stroji všetky OK.
Problém sa nevyriešil. Niekto tu ešte písal p padaní nafty...ako zistím či je to môj prípad. Ak tomu dobre rozumiem potrebujem vedieť či je po dlhšom státi pri tryskách nafta nie? Ako to zitím?
ďakujem za každú radu.
Focus 2001 1.8TDCI 85kW
- Robert
- Junior
Zkus se podívat na startér. Taky dost často odchází Přečíst si o tom můžeš něco tady: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=18976
Ford S - MAX 2.5T Titanium S
Ford focus 1,8TDCi TREND (115k)r.v. 2002

https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=17620 můj Fofík

Ford focus 1,8TDCi TREND (115k)r.v. 2002

https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=17620 můj Fofík