Mondeo ST220 jde o sportovní auto?
- hupino
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mondeo ST220 jde o sportovní auto?
Máš můj obdiv. Líp to ani napsat nejde. 

- - V6 -
- Zkušený
Tak to opravdu srovnávat nejde. Už odpočátků tvrdím že mondeo ST ani Ochcávka nejsou sportovní auta, ani pseudosportovní, jen silnější rodinné vozy 

Mondeo V6 r.v. 98 5dv.Ghia zelen metal, STkit, 17" alu + 215/45/17 předek, 225/45/17 zadek, podvozek -35mm
pracovně levnější jezdidlo,nezabte mě - fiat marea wejkend 2,4TD HLX

- ErikCartmen
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
celou dobu myslím že se bavíte o OII RS TFSi s 200hp. Ta má podvozek na "sporťák" dost měkký a nebýt tech 18" ráfků nic jí nezachrání. Další teda lehká výhoda pro ST je že nemůsí papat 98+ naturál. Koktě když jí teda proháníš v otáčkách 95 naturál moc nesvědší a má to i v TP. Kluk co jí má jezdí pracovně delší trasu a v nižších otáčkách na 95 oktan, jednou za čas hodí dvě,tři bandy 98 a řádí. Na druhou stranu na ní neřek křiví slovo a dost Oktu chválí.
- - V6 -
- Zkušený
Ještě sem v Ochcávce RS nejel, ale osobně se mi O2 RS designově hodně líbí, jezdit bude taky určitě sluště o tom žádná, Ale původně to tu začalo : Mondeo ST 220 jde o sportovní auto ?
A zatím se tady z toho stalo ST vs. RS
A zatím se tady z toho stalo ST vs. RS

Mondeo V6 r.v. 98 5dv.Ghia zelen metal, STkit, 17" alu + 215/45/17 předek, 225/45/17 zadek, podvozek -35mm

-
- Zkušený
Ano, celou dobu jsme se bavili o posledním modelu RS 
Až hupino se začal bavit o starším modelu, tam je to opravdu bez debat
V6: O tom rodinné autě bych to až nenapsal, protože nevím kolik rodin by si libovalo v tak tvrdém podvozku od kterého jdou celkem rázy a při nerovnostech v zatáčce uskakuje...
V OII RS 2,0 TFSI jsem jel a má tvrdší sedáky než ST a hned je poznat jak začne tahat v těch 2t. otáčkách. Je super, ale taky o cca 100t dražší než ST
Jo a ještě se tady probírala Honda Probe, která jela taky lépe, ale zase je to opravdu jen rachotina bez výbavy a bez pohodlí jako ve velkém autě tak má velké plus nízkou váhu.
Na obranu ST musím říct, že Mercedes S320 to zkoušel, ale neměl na to
ale zase je luxusnější a težší.

Až hupino se začal bavit o starším modelu, tam je to opravdu bez debat

V6: O tom rodinné autě bych to až nenapsal, protože nevím kolik rodin by si libovalo v tak tvrdém podvozku od kterého jdou celkem rázy a při nerovnostech v zatáčce uskakuje...
V OII RS 2,0 TFSI jsem jel a má tvrdší sedáky než ST a hned je poznat jak začne tahat v těch 2t. otáčkách. Je super, ale taky o cca 100t dražší než ST

Jo a ještě se tady probírala Honda Probe, která jela taky lépe, ale zase je to opravdu jen rachotina bez výbavy a bez pohodlí jako ve velkém autě tak má velké plus nízkou váhu.
Na obranu ST musím říct, že Mercedes S320 to zkoušel, ale neměl na to

Ex ST220 model 2004
- hupino
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak ST v žádným případě neni rodinný auto. Na nekvalitní silnice ten podvozek prostě neni dělanej. O to větší masakr je to na silnici kvalitní.
- - V6 -
- Zkušený
Já v tom problém nevidím, mít rodinu tak ji stejně hned odpočátku učím na tvrdčí auta, mě se ty hongavý lodě nezamlouvají 

- killerhammer
- Test driver
pripajam sa k nazoru- V6 - píše:Tak to opravdu srovnávat nejde. Už odpočátků tvrdím že mondeo ST ani Ochcávka nejsou sportovní auta, ani pseudosportovní, jen silnější rodinné vozy

-
- Test driver
Ale mě by takové silnější rodinné auto jako ST220 docela stačilo 

Ford Focus 2005 2,0 TDCi
- killerhammer
- Test driver
sak som si to bol uz zajazdit viackrat tak viemm.a.x.i.m.u.s píše:Tomu nemůžeš věřit ani sámkillerhammer píše:aj preto vyjdem horsky priesmyk rychlejsie na focuse 100k rychlejsie ako na mondeu 220k

v ostrych zakrutach, kde si na focuse s prehladom davam 80-100 km/h som na mondeu rad, ze prezijem 60 km/h aj to uz stracam trakciu a bere ma von

podotykam, ze na mondeu 2.5T som uz 2x dostal poriadneho smyka a raz som skoncil skoro na zvodidlach, pretoze to auto vobec nedava najavo dokedy sa na vozovke udrzi ako som bol zvyknuty z focusa

a na poslednom zraze focusacov som sa ledva udrzal na mondeu za candalle-om co ma focus1 1.6

samozrejme akonahle je par roviniek tak to ide diabolsky

ST220 je o dost pritvrdeny strunami, cize k tomu focusu by som sa mozno teoreticky priblizil v zakrutach ale neverim, ze niekedy moze mondeo akokolvek upravene prejst vracacku rychlejsie ako focus so sportovym podvozkom

- killerhammer
- Test driver
OII RS nejdem ani riesit, to auto je tiez dlhe skoro 5 metrov ale razvor ma z maleho golfa
toto auto je na sportovanie doslova nebezpecne
a mali by to explicitne uviest velkymi pismenami na prvej stranke technickej prirucky k tomu autu

toto auto je na sportovanie doslova nebezpecne

a mali by to explicitne uviest velkymi pismenami na prvej stranke technickej prirucky k tomu autu

- killerhammer
- Test driver
nasiel som na jednom anglickom fore informaciu v com sa lisi seriove mondeo MK3 od mondea MK3 ST220
nie su to len struny ale aj ine tlmice, nastavenie geometrie a podvozku
takze beriem spat, to co som pisal davnejsie, ze sportovy podvozok znamena u fordu vacsinou len vymenu strun
a este som nasiel v microcate zmienku o novom mondeu MK4 ST
je tam oznacovane ako mondeo 2.5 ST 300
cize je jasne, ze ford planoval MK4 ST s tym istym motorom len zdvihnutym na 300k podobne ako je v novom focuse RS
podobne sa 2.5T k tejto hodnote da posunut aj upravami od bluefin alebo code red
nie su to len struny ale aj ine tlmice, nastavenie geometrie a podvozku

takze beriem spat, to co som pisal davnejsie, ze sportovy podvozok znamena u fordu vacsinou len vymenu strun

a este som nasiel v microcate zmienku o novom mondeu MK4 ST

je tam oznacovane ako mondeo 2.5 ST 300
cize je jasne, ze ford planoval MK4 ST s tym istym motorom len zdvihnutym na 300k podobne ako je v novom focuse RS

podobne sa 2.5T k tejto hodnote da posunut aj upravami od bluefin alebo code red

-
- Test driver
Ale aspon uz sam vies,ze RS Focus a ST Mondeo su o niecom uplne inom,ako len vyhonenom motore 

- killerhammer
- Test driver
z focusa ST focus RS neurobis, to je jasne (samosvorny diferencial, revoknuckle, 305k 420Nm) 
ale z mondea MK3 V6 mondeo ST220 teoreticky ano, pretoze tlmice a struny nie je problem vymenit, zdvihnut motor, horsie je to uz s tym nastavenim podvozku a geometriou
no a MK4 ST 300 to vobec nevieme co je/co bude a ci vobec
pretoze keby bolo, tak ho uz vlastnim

ale z mondea MK3 V6 mondeo ST220 teoreticky ano, pretoze tlmice a struny nie je problem vymenit, zdvihnut motor, horsie je to uz s tym nastavenim podvozku a geometriou

no a MK4 ST 300 to vobec nevieme co je/co bude a ci vobec

pretoze keby bolo, tak ho uz vlastnim

- majo669
- Nováček
Mondeo ST220 a Focus RS porovnavate dve neporovnatelne auta