Denso Mapy - aktualizace str. 1 a 78
-
- Pokročilý
Re: Denso Mapy
Omlouvám se,ale koukám že jsem tady asi špatně,místo toho aby to někdo zkusil,tak jenom remcáte.
Maxime,postup je jednoduchý,auto a satelit si vyměňuje informace,což znamená že když máš přístroj,který umí vysílat,tak není problem cokoli do toho auta poslat,upgrade se ti do auta stahuje sám,ale ty ho pak musíš nainstalovat.
Maxime,postup je jednoduchý,auto a satelit si vyměňuje informace,což znamená že když máš přístroj,který umí vysílat,tak není problem cokoli do toho auta poslat,upgrade se ti do auta stahuje sám,ale ty ho pak musíš nainstalovat.
Naposledy upravil(a) Uřvanej dne 28.05.2009 12:32, celkem upraveno 1 x.
-
- Zkušený
Mohl by jsi napsat postup jak by se to mělo dělat?
Vůbec tomu nerozumín, ale když vezmu, že GPS signál vysílají satelity a pouze pozemní přistroj je chytne a poté z něj zpracuje polohu tak mi nejde na rozum, že by to speciílně pro denso přenášelo SW.
http://www.rydval.cz/phprs/view.php?cis ... 2005110301
Vůbec tomu nerozumín, ale když vezmu, že GPS signál vysílají satelity a pouze pozemní přistroj je chytne a poté z něj zpracuje polohu tak mi nejde na rozum, že by to speciílně pro denso přenášelo SW.
Ex ST220 model 2004
- Spiclik
- Nováček
Re: Nefunkční navigace - nezdařilý update
pava: Díky za radu s tim update. Na DVD-R médiu se mi to povedlo. Ono se někde výše v diskuzi psalo, že navigace vyrobené po r.2004 se updatují na CD-RW, proto jsem DVDčko ani nezkoušel. Denso funguje, ale pořád nenaviguje
Včera jsem konečně zkusil vypalovat na dvou jiných vypalovačkách (jedna LG). Vypaloval jsem v Neru 5 (Nero Express), Neru 6 (Nero Burning ROM) i Neru 8 (Nero Express). Vše na média DVD+R DL Verbatim, book type DVD-ROM ale navigace stále vytrvale hlásí, že vložený disk neobsahuje mapové podklady. Kde můžu dělat chybu? Nemá být nějaká speciální adresářová struktura? Nebo nevypálil by mi někdo za rozumnou úplatu
tu mapu? Než zničit další DL disky, je lepší obrátit se na zkušenější...

Ford Mondeo 2.2 TDCi Titanium, stříbrná metalíza, r.v. 2011 (MK IV)
ex Ford Mondeo 2.2 TDCi Ghia, vínová metalíza, r.v. 2005 (MK III)
ex Ford Focus 1.8 16V Ghia sedan, zelená metalíza, r.v. 1999
ex Ford Mondeo 2.2 TDCi Ghia, vínová metalíza, r.v. 2005 (MK III)
ex Ford Focus 1.8 16V Ghia sedan, zelená metalíza, r.v. 1999
-
- Pokročilý
Spicliku,můžu ti nabídnout několik možností
podle toho odkud jsi
1) můžu ti ji smahnout a v Praze se někde potkat
2) přijeď 30.5 do Hustopeč u Brna
3)otevři se nero expres-image,projct,copy-disc image image or saved najdi si ten soubor,zadej pokud možno tu nejpomalejší rychlost a můžeš smažit
podle toho odkud jsi
1) můžu ti ji smahnout a v Praze se někde potkat
2) přijeď 30.5 do Hustopeč u Brna
3)otevři se nero expres-image,projct,copy-disc image image or saved najdi si ten soubor,zadej pokud možno tu nejpomalejší rychlost a můžeš smažit
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
m.a.x.i.m.u.s.: tvůj mobil to taky umí (jestli máš pořád ten samej) tak nevidím důvod proč by to nemohla umět GPS u Densa...mám namysli update přes vzduch 

-
- Nováček
All: Přesně tak, jak říká m.a.x.i.m.u.s. Vždy se jedná pouze o GPS přijímač. Není ani technicky možné, aby pozemní GPS přijímač cokoliv kamkoliv vysílal.
Mondeo, 2.2 Tdci 114kW, kombi, r.v. 10/05, Titanium X
-
- Nováček
All: Doporučuji si přečíst něco o tom, jak pracují všechny pozemní GPS přijímače. Pak pochopíte, že toto zařízení nemůže nic nikam vysílat. Tak třeba zde:
http://www.svethardware.cz/art_doc-7B65 ... 29D3A.html
Takže to nejde.
http://www.svethardware.cz/art_doc-7B65 ... 29D3A.html
Takže to nejde.

-
- Nováček
Monďák: Mobil pracuje na úplně jiném principu - je to zároveň vysílač i přijímač, ale GPS je pouze přijímač. No a žádnej mobil si taky nikdy neupgraduje svůj firmware přes GPS buňky. To taky nejde 

-
- Pokročilý
IVOCHU:tak jsem si přečetl tvoje odkazy a bohužel jsem nenašel nic co by mě utvrdilo v tom že GPS přijímač neodesílá data jak ty tvrdíž,ale jestli je to jak říkáš,tak mě vysvětli jak může satelit určit tvojí přesnou polohu,když teda jak říkáš že se jedná pouze o "Přijímač",nehledě na to že přes satelit se dá šířit mraky dat,stačí jen k tomu mít příslušné zařízení,netvrdím že konkrétně DENSO,které se montovalo do Fordů to umí,ale taky netvrdím že to neumí,jelikož jsem to ještě nevyskoušel a snažím se najít někoho kdo ještě neupgradoval svoje auto,ale jestli chceš tvrdit opak,tak to dokaž. 

-
- Zkušený
Měl jsem N95 a teď mám 6500c než asi pořídím N86Monďák píše:m.a.x.i.m.u.s.: tvůj mobil to taky umí (jestli máš pořád ten samej) tak nevidím důvod proč by to nemohla umět GPS u Densa...mám namysli update přes vzduch

Ale k věci. Přes co myslíš, že se přehrává sw v telefonu? GSM? GPS? Ani jedno, přes GPRS což je internet...
Uřvanej: Nejsem odborník, ale dle mého tyto hromady dat odesílají zase úplně jiné satelity, které jsou určené na přenos dat a chytají to zase úplně jiné přijímače než GPS anténa na autě a přístroj Denso.
Ex ST220 model 2004
-
- Pokročilý
Maxime skoušel jsi to??Že to opravdu nejde??Nebo máš podrobný zapojení densa ve kterém se píše že neobsahuje ani jednu technologii pro přenos.Kromě teda GPS
-
- Zkušený
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
maximus: já myslel že máš N85 jako já .. no nejen přes gprs
a k densu: já si myslím že by to klidně mohlo přes něco jít pač to bude umět určitě víc než jen gps a rádio
a k densu: já si myslím že by to klidně mohlo přes něco jít pač to bude umět určitě víc než jen gps a rádio
-
- Pokročilý
Klucí necháme toho nesmyslnýho dohadování a spíš se ozvěte ten kdo ještě neupgradoval aby to mohl zkusit.
-
- Nováček
Uřvanej: No už z toho názvu - GPS přijímač, znamená, že to data přijímá. Satelit navíc neurčuje tvoji polohu. Přečti si prosím pozorně ty články (hlavěn ten druhý odkaz). Je tam dost podrobně psaný, na jakým principu ten přijímač určuje svoji polohu (je to na poslední straně č.5). A jak píše m.a.x.i.m.u.s - na přenos dat obousměrně jsou určený jiný satelity. Kdyby jsi četl i rychlost dat zasílaných přes GPS (první článek), tak bys věděl, že ty satelity vysílají na zem data rychlostí 50b/s=6,25B/s. To by tedy znamelo přenést 1MB za cca 46 hodin. A ten upgrade má 15MB, nebo 60MB? Teď přesně nevím.... A to máš jen pro 1 druh navigací. Na světě je stovky druhů navigací. Prostě to není možný. Selským rozumem si to takhle vypočítáš.... Stačí to tak, když to dokážu? A pokud ne, tak si opravdu přečti ty články. Nikde se nepíše, že by se zpět cokoliv ze Země z GPS přijímačů zasílalo. Já se právě nechci nějak hádat, ale tomuhle chloupek rozumím. Nejsem vševěd, ale opravdu vím,že tohle není možné
Uffff.