Klimatizace
-
- Zkušený
Re: Klimatizace
Je možné, že v kompresoru, mohl se zadřít. Servis by to měl poznat.
Ex ST220 model 2004
-
- Nováček
V takom prípade by oprava, alebo kúpa stála si riadne peniaze... Mal som auto na počítači, ale akurát klimatizáciu mi nespoznalo, tak sme hladali problém manuálne, no na nič sme neprišli... mám sa obrátiť na autoelektrikára?
-
- Zkušený
Na někoho kdo dělá klimatizace. Aspoň já byl v takovém servisu a na minulém autě mi to tam rozpoznali. Předtím to bylo ještě v jednom a tam si na to zase volali někoho přes klimatizace.
Ex ST220 model 2004
- kemo
- Junior
Já teď taky dořešil problém s klimatizací.
Přestala mi ze dne na den chladit, i když zelená kontrolka na tlačítku fungovala a pojistky byly v pohodě. Byl jsem doplnit médium, kterého tam mimochodem byla jen půlka, ale nepomohlo to.
Dle rad Fokiho jsem to zkoušel spojit nakrátko přes vývod relátka, ale ani tak furt nic, tak jsem se začal bát spojky. Zavezl jsem to tedy do klimatizačního servisu (k Fokimu mám bohužel vzhledem k pracovnímu vytížení ve všední den daleko). Tam zjistili, že byl problém v konektoru do kompresoru v motorovém prostoru. Tak to jen pročistili atd. a chladím dál ...
Přestala mi ze dne na den chladit, i když zelená kontrolka na tlačítku fungovala a pojistky byly v pohodě. Byl jsem doplnit médium, kterého tam mimochodem byla jen půlka, ale nepomohlo to.
Dle rad Fokiho jsem to zkoušel spojit nakrátko přes vývod relátka, ale ani tak furt nic, tak jsem se začal bát spojky. Zavezl jsem to tedy do klimatizačního servisu (k Fokimu mám bohužel vzhledem k pracovnímu vytížení ve všední den daleko). Tam zjistili, že byl problém v konektoru do kompresoru v motorovém prostoru. Tak to jen pročistili atd. a chladím dál ...
-
- Test driver
No a konecne mam s tym hnusnym Focusom problem aj ja
fakt otrasne auto to je.som teda z neho sklamany
A teraz normalne.
Dnes nasadnem a kedze bolo dneska fakt pekelne teplo,takze si zaklimujem.
Ale co sa stalo?Z vetrakov fuka horuci vzduch.Nastavim teda nizsiu teplotu,ze nech sa konecne zapne,ale nic.Stale teply vzduch.
Kontrolujem poistky v interiery,v exteriery,načuvam,ci cvakne klimakompresor,ci sa nastavi ventilator v motorovom priestore na vyssiu rychlost a nic
Volam Moabsterovi a skusam od neho rele na klimu a stale nic.Volam Jamakovi a pytam sa,co by to mohlo byt.Mam vraj vyskusat,ci je dostatok chladiva.Vyskusane s vysledkom dostatok.
A teraz otazka predtym,ako navstivim zarucny servis/kurnajs,pred tyzdnom som bol na 40000 servise.Menili mi pelovy filter.Moze to mat nejaky suvis?Trebars nejaky nezapojeny konektor,alebo co?Alebo co este skontrolovat?

A teraz normalne.
Dnes nasadnem a kedze bolo dneska fakt pekelne teplo,takze si zaklimujem.
Ale co sa stalo?Z vetrakov fuka horuci vzduch.Nastavim teda nizsiu teplotu,ze nech sa konecne zapne,ale nic.Stale teply vzduch.
Kontrolujem poistky v interiery,v exteriery,načuvam,ci cvakne klimakompresor,ci sa nastavi ventilator v motorovom priestore na vyssiu rychlost a nic

Volam Moabsterovi a skusam od neho rele na klimu a stale nic.Volam Jamakovi a pytam sa,co by to mohlo byt.Mam vraj vyskusat,ci je dostatok chladiva.Vyskusane s vysledkom dostatok.
A teraz otazka predtym,ako navstivim zarucny servis/kurnajs,pred tyzdnom som bol na 40000 servise.Menili mi pelovy filter.Moze to mat nejaky suvis?Trebars nejaky nezapojeny konektor,alebo co?Alebo co este skontrolovat?
- madbugie
- Zkušený
s tym filtrom tam asi spojitost nebude... som pozeral zrkadielkom dovnutra a nic tam nieje proste diera s plastovym deklom, ziadne kable...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

modrá je dobrá ale iba ako farba auta

- Forfoc
- Pokročilý
Žirafák a jak jsi vyzkoušel resp. zjistil, že tam máš dostatek chladiva? Tím, že jsi zkusil zmáčknout ventilek, kterým se klima plní? Ten syčí resp. při zmáčknutí uniká chladivo i když už ho tam je málo. Máš Focuse ještě v záruce, kdyby jsi byl těsně po 2 leté záruce a bylo to něco vážného, to by byl sakra velkej pech.
Doufám, že ještě aspoň pár dní záruku máš, to by ti přeci tvůj Focusek za tvou starostlivost nemohl udělat.

Naposledy upravil(a) Forfoc dne 22.05.2009 18:39, celkem upraveno 3 x.
-
- Test driver
Presne tak som to skusil.Tlak tam je brutalny,ale kolko tam media je,to netusim.
Nastastie som v zaruke do 10 mesiaca 2009,takze mam este casu
Len ja nerad beham po servisoch.Koisovi cas ist nemam,tak som sa dnes stavil v Summite v BA.Totalny nezaujem personalu,objednat ma vraj mozu az v piatok poobede o 15-tej.Teda objednali,nahradne auto nehrozi,lebo to vraj podla slecny nieje vazna chyba,ze sa v tomto horku prazim v aute.Ze si mozem auto vyhodne prenajat.
Ine som ani necakal.Misoka mi dal este typ na Szilcar v Ba,len dnes som tam este nevolal.
V pondelok skusim este Trnavu,ci nemaju volny termin.
Uvidime.Zatial si vychutnam jazdu v aute bez klimy,ako kedysi na mojej prvej oranzovej Skodovici 105L.
Nastastie som v zaruke do 10 mesiaca 2009,takze mam este casu

Len ja nerad beham po servisoch.Koisovi cas ist nemam,tak som sa dnes stavil v Summite v BA.Totalny nezaujem personalu,objednat ma vraj mozu az v piatok poobede o 15-tej.Teda objednali,nahradne auto nehrozi,lebo to vraj podla slecny nieje vazna chyba,ze sa v tomto horku prazim v aute.Ze si mozem auto vyhodne prenajat.

Ine som ani necakal.Misoka mi dal este typ na Szilcar v Ba,len dnes som tam este nevolal.
V pondelok skusim este Trnavu,ci nemaju volny termin.
Uvidime.Zatial si vychutnam jazdu v aute bez klimy,ako kedysi na mojej prvej oranzovej Skodovici 105L.
- killerhammer
- Test driver
to skorej niezirafak píše:Menili mi pelovy filter.Moze to mat nejaky suvis?Trebars nejaky nezapojeny konektor,alebo co?Alebo co este skontrolovat?
kebyze ti unika chladiaca zmes (netesnost v potrubi), tak klima prestava postupne chladit, nie naraz
skorej este nejaky problem s elektronikou, napr. tie cidla co meraju teplotu v interieri, ze nemeraju a klima sa ti automaticky teda nespusta. zeby to nezapojili alebo rozpojili omylom v servise

-
- Nováček
Ford Focus 1.8TDCi,74kW 2004
Zdarec,mám ford focus 1.8TDCi,74kW a mám problém s klimatizací,furt to jede a nemůžu to vypnout,ja si myslím,že je přidřený kompresor,nemáte nekdo s tím skušenosti? 

- Stehnak
- Test driver
Tak nevim ale pridrenej kompresor...?
Klasika: nemas nasmerovano foukani vzduchu v kabine na celni okno
Klasika: nemas nasmerovano foukani vzduchu v kabine na celni okno

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
-
- Nováček
Re: Ford Focus 1.8TDCi,74kW 2004
Mám podobnej problém.sajs píše:Zdarec,mám ford focus 1.8TDCi,74kW a mám problém s klimatizací,furt to jede a nemůžu to vypnout,ja si myslím,že je přidřený kompresor,nemáte nekdo s tím skušenosti?
Zapnu motor, během chvilky zima jak prase. Zapnutý tlačítko nemám, kontrolka nesvítí. Je jedno, kam ten vzduch je nasměrovanej. Furt zima.
Otevřel jsem haupnu, abych poslouchal cvaknutý kompresoru, neslyšel jsem nic.
Nevíte co s tím?
Díkec
-
- Test driver
Takze zavada zistena.Pravdepodobne na 99% je v riti elektromagneticka spojka,co spina klimakompresor.
Objednany novy diel a vo stvrtok sa vymiena

Objednany novy diel a vo stvrtok sa vymiena

-
- Test driver
Takze....diel dorazil a dnes sa vymienalo.Zauradovali vsak pani z technickej kancelarie v Koline,ktory upravili aj remenicu,ktora ma teraz vacsi priemer a nahradili nou tu,ktoru som mal namontovanu ja.Vsetko by bolo ok,klima chladi.respektive chladila si 1 min,kym sa neroztrhol remen,ktorym je pohanana.Proste bol kratky a prilis nasponovany.
V servise teda kontaktovali centralu v Koline a objednali komplet novu sadu,ktora snad bude obsahovat aj spravny remen.Este ze sa ochladilo a da sa fungovat aj bez klimy.Cakam teda opat do buduceho tyzdna
V servise teda kontaktovali centralu v Koline a objednali komplet novu sadu,ktora snad bude obsahovat aj spravny remen.Este ze sa ochladilo a da sa fungovat aj bez klimy.Cakam teda opat do buduceho tyzdna