Kontrolka ruční brzdy
- ondora
- Nováček
Kontrolka ruční brzdy
Nesetkal jste se někdo s tím, že by vám "lehce" svítila kontrolka ruční brzdy? Pokud je ruč.brzda zatažená, kontrolka svítí normálně, ale pokud ruční brzdu povolím, kontrolka změní intenzitu a i když je ruční brzda dole, kontrolka lehce svítí. Díky za radu.
FORD FOCUS KOMBI SPORT TDCi 85kW 02/2006 stříbrná metal
- pipin
- Nováček
Jasně že setkal . Stalo se mi to asi dvakrát. Jednou jsem umýval motor a zapoměl zakrýt nádržku na ostřikovače. Domnívám se že voda natekla někde dolů ke kontaktům a došlo k částečnému propojení obvodu. Kontrolka začala mírně zářit asi třetinovou intenzitou . Po několikerém zahřátí auta postupně slábla až zhasla ůplně. Podruhé mi na nádržku stekla voda když jsem za deště otvíral kapotu a situace se opakovala. El. obvody ve víčku nádržky zřejmě nejsou zcela hermetické. Od té doby dávám na polití nádržky bacha a nemám problém.
Ford C Max 1.8 TDCI
- Forfoc
- Pokročilý
Jednou mi takto problikávala kontrolka. Ptal jsem se odborníků na různých místech a prý si s tím nemám dělat hlavu. Pak jsem jednou vezl kámoše a tomu jsem to říkal a ukázal a on na to , že jsou všude hovada , kde mi to řekli. Povídal , že může být děravá trubička s brzdovou kapalinou či může kapalina unikat u kola. Tak jsem pořádně obhlédnul auto a opravdu u zadního kola jsem měl disk z vnitřní strany zasviněnej. Důkladnou kontrolou bylo zjištěno vadné prasátko na zadních bubnech. Bylo otázkou pár kilometrů, kdy sešlápnu brzdový pedál a nezabrzdím.
Ps. Nebylo to u vozidla Ford a ani to nemusí být tvůj případ.
Ps. Nebylo to u vozidla Ford a ani to nemusí být tvůj případ.
- martas69
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka ruční brzdy
Zkus dolít brzdovou kapalinu... Mně to při průjezdu zatáčkou, kdy se obsah nádržky nahrnul na jednu stranu, delalo taky... Je tam prý plovák.. Mělo by to být v pohodě...ondora píše:Nesetkal jste se někdo s tím, že by vám "lehce" svítila kontrolka ruční brzdy? Pokud je ruč.brzda zatažená, kontrolka svítí normálně, ale pokud ruční brzdu povolím, kontrolka změní intenzitu a i když je ruční brzda dole, kontrolka lehce svítí. Díky za radu.
Ford Focus 2003 5HB 1.6 16V výbavu nevím, ale je slušná:o)
- ondora
- Nováček
Díky za rady, myslím si, že to nemá souvislost s množstvím brzd.kapaliny-to by svítila kontrolka brzd a také by neměl být problém ze zadními brzdami-kdyby visely čelisti, kontrolka by normálně zhasla, protože je páka ruč.brzdy dole. Nejspíše to bude někjaký kontakt(vlhko, oxidace, volný spoj, poškozená izolace atd.)spínače polohy ruční brzdy.
FORD FOCUS KOMBI SPORT TDCi 85kW 02/2006 stříbrná metal
- alan d
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, ja mam totez, ale s tim rozdilem, ze to sviti opravdu jen velmi slabe - musis se na to primo soustredit - a za dne to neni ani videt. brdzovy system by mel byt pritom v poradku. nicmene nedeje se tak stale, takze to asi opravdu bude nejakym spatnym kontaktem
-
- Nováček
Mi začala svítit kontrolka po vyměně brzdoveho valečku,kapaliny je dostatek a nevim co dál.
Ford Focus 1.8 TDCI 2010
Momentálně 470 000km
Momentálně 470 000km
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
mue byt nekde preruseny kabel nebo neco spatne zapojene .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé