Co Vás v poslední době vytočilo

Moderátor:phofy
Zamčeno
MobyDick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Co Vás v poslední době vytočilo

Příspěvek od MobyDick » 16.04.2009 08:26

Vážně se to tu začíná zamotávat, takhle se ten problém nevyřeší! Ono to asi ani nejde vyřešit, kde je vlastně jádro problému??? Fokiho reklama? Asi ne, vše bude o nějakém kompromisu. Teď jen najít správnou cestu a tu vzájemným osočováním asi nenajdem!
FORD FOCUS 3dv. 2.0l 96 kw r.v 98
Obrázek
Obrázek
Obrázek
galerie
Obrázek

ORBman
Junior
Junior

Příspěvek od ORBman » 16.04.2009 08:27

Já už to celé začínám trochu víc chápat, děkuju oboum stranám za vysvětlení. Pokud některé z mých příspěvků působily jako "útok", rozhodně tak myšleny nebyly a omlouvám se za to.

Pokusím se být trochu konstruktivní:

Na fóru by asi měla někde být sekce financování, kde by mělo být vysvětleno, kdo a jak co financuje a kdo se podílí na tvorbě/údržbě a co z toho pro ostatní plyne, aby to bylo všem jasné. Nemusí to být nijak detailní, spíše aby bylo všem jasno, v jakých řádech se to pohybuje a jaká je situace. Fórum totiž skutečně na první i na druhý pohled _působí_ jako komunitní projekt a nelze se tedy divit, že ho drtivá část uživatelů za takový považuje.

Výše uvedené rozpisy na provoz serveru odpovídají běžným cenám a jsou naprosto v pořádku. (Nelze se ale divit těm, kteří se v oboru příliš neorientují a pouze vědí, že existují nějaké "free phpBB" hostingy... jejich omezení však ale neznají.)

Hlavní problém vidím v nedostatečné komunikaci.

Termín "příspěvěk" mi připadá nevhodný, protože skutečně evokuje myšlenku, že se jedná o příspěvek na chod fóra (a dotyčný pak má oprávněný pocit, že by měl vědět, jak s ním bylo naloženo). Možná by se to mělo nazvat nějak jinak. (A koneckonců institut "příspěvku" by se taky mohl zavést... mohl by být dobrovolný a mohl by např. být vidět v profilu)

Co se týče hlavní WWW stránky, nemám absolutně nic proti tomu, aby tam byly uvedeni sponzoři a měli tam svoji prezentaci, eshop, bazar atp. Pokud ale někdo napíše do webového prohlížeče adresu opsanou z "klubových podložek" nebo nálepek, měla by na něho vybafnout stránka, kde je v první řadě přivítán ve FF klubu, odkázán na fórum a až potom informován o sponzorech a nabídce jejich služeb ... nikoliv stránka, kde je rovnou od začátku do konce prezentace soukromé firmy a někde stranou jen odkaz na nějaké "fórum" ("to má být jako fórum té soukromé společnosti? proč by mě mělo zajímat?"). -- jasně že jsem zaregistroval, že nějaké změny v tomto směru už proběhly ... jen jsem chtěl upřesnit můj názor o několik stránek dříve.

To je asi tak vše, co jsem k tomu chtěl říci a slibuju, že víc to v tomto threadu diskutovat nebudu. Děkuji za pozornost :-)

MobyDick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MobyDick » 16.04.2009 08:29

Naprosto souhlasím s ORBman-em!!!
FORD FOCUS 3dv. 2.0l 96 kw r.v 98
Obrázek
Obrázek
Obrázek
galerie
Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 16.04.2009 08:29

Obrázek Obrázek No tak jak to tady tak čtu, tak od včerejška se situace stále hrotí a dohoda jak navrhoval večer Foki je už zhola nemožná Obrázek. Nemá cenu se tady dál osočovat, nikam to nevede, tak se nechejme překvapit a dejme čas Fokimu s Darylem k doladění pravidel fungování fóra
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 16.04.2009 08:31

ORBman si to vystihol... SUUUHHHLLLLLLAAAAAAAAAS....
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 16.04.2009 08:32

konečně pochopili děkuji :lol: du makat práce čeká
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

petersbond
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petersbond » 16.04.2009 08:38

MobyDick píše:Naprosto souhlasím s ORBman-em!!!
Ano s tímto také naprosto souhlasím.
(Chápu, že se objevily problémy, ty prostě vznikají, ale nechápu, proč kvůli tomu zakládat absolutně duplicitní forum) :?:
byl Ford Focus I combi 1.8, 85kW Ghia 07/99
byl Ford Focus II combi 2.0 107 kW Titanium 09/2005
Ford Grand Cmax 2.0 TDCI 07/2015

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 16.04.2009 08:44

jenomze to tvoje know-how bylo i ostatnich lidi, nejenom tvoje foki.

stale nechapu, proc to najednou jde, kdyz to rok a pul neslo? Foki, to jsi rok a pul nevedel, kolik darylovi platis za hosting? Me tam neco smrdi, kdyz s tim vylezl daryl az ted po takove dobe, co jsme po tobe chteli vyuctovani.

foki, kdyz neco delam ve svem volnem case (moderovani), nemusim mit duvod odchazet. Pouze jsem nechtel zastavat pravidla, ktera jsem ja NESTANOVIL, ale stanovil je jeden clovek, ktery ma pravo veta. A pokud jsem mel byt v moderatorskem tymu, tak mi prislo proti srsti obhajovat neco, s tim nesouhlasim.

Jsem rad, ze nas odchod byl prospesny ostatnim. Konecne jsi foki zacal neco delat. Konecne jsi dovezl diagnostiku zadarmo pro klubaky. Nebo mi snad chces tvrdit, ze to byla nahoda, ze jsi 1.5 roku nic nedelal a ted najednou? Galerie ze trvaji rok? Sam daryl vi, ze kdyz na to programator sedne, ma to za tyden, max. 14 dni hotove. Uvodni stranka? Vsichni zainsteresovani vi, jak se to dela. Je jeden template, pouze se vymeni styly. Funkcnost je jenom jedna, ktera da nejvic prace. Takze uvodni stranka je prace na tyden, kdyz to prezenu.

Prodavani dilu bylo jenom rozbuskou ke vsemu, co se tu delo diky tvemu pristupu. A stale tvoje odpovedi typu "jsem ochoten s nimi jednat" poukazuji, ze se tady stale citis jako buh a vsichni jsou povinni ti lehnout k noham.

Nas projekt (nase forum), ktere nevnimam jako konkurenci, protoze nejde jen o Focus, se zrodil v hlavach az sledem udalosti, kdyz jsme se bavili vsichni moderatori a admini dohromady v komunikacnim kanalu. 3 dny jsi neodpovidal na jasne otazky a jak psal chmelko, ted tu valis kazdou minutu odpoved na veci, na ktere jsme se te ptali pred 14 dny. Divne, ne? Ano, ucitil jsi, ze ta vetev, na ktere sedis, se zacina kyvat, ze rok a pul drzela a byla silna. Az ted ti doslo, ze se fakt neco delo.

Tato diskuze je plna osocovani, zejmena foki tve odpovedi, kdy odpovidas otazkami a proto jsem do ni drive nevstoupil a nebudu ani uz dale vstupovat. Je mi jasne, ze se tu ted rozjede utok na me, ale to uz asi foki patri k tve nature.

Jeste co se tyce hostingu, souhlasim s tim, ze ze zacatku je hosting za par stovek mesicne, slovy tri stovky, ale se zvysujici se navstevnosti se zvysuji naroky na hosting, ktere prechazi na server hosting. Bohuzel nikdo z nas nevi, krome daryla, jestli opravdu pred rokem a pul tu byla takova navstevnost a jestli opravdu cislo 4000 lide denne je spravne. Pokud by tomu tak bylo, tak server hosting je jedina volba. Samozrejme 4000 mesicne jsou myslim dost prestrelene, kdyz vezmu nabidku https://www.forpsi.com/server/dedicated.php . Ale to uz je vase dohoda.

Co urychlilo me rozhodnuti odejit z moderatoskeho postu byl taky napriklad tvuj vyhnivajici postoj ke vsemu. Jak idiot jsem se nekolik hodin delal s navody Jak na forum a co jsem od tebe slysel? Ani to buuuuu, co dela kravicka, kdyz dostane zradlo. Kdyz (ja osobne) jsem tu pomahal s forem cca. trictvrte roku, kdyz jsme pak s Tadem odesli, tak ani dik, nic. Proste ani to buuuuuu. Az kdyz jsi vyrazil chmelka, tak jsi napsal nejakou zpravu. Byl jsi si foki moc jisty vsim, co delas a mas. A proto jsi se v mych ocich stal neduveryhodnou osobou.

Pokud se bavis o dilech, co jsem u tebe koupil, ano mas pravdu, par jich bylo. Ale jako charitu jsi to nedelal, mel jsi na tom provizi. Takze tohle bych tu vubec nevytahoval. Delal jsi to kvuli sobe, ne kvuli me. Ja napr. nepocitam hodinove rozhovory, kdy jsem ti technicky radil ohledne fora, programovani atd. Vse bylo v me dobre duvere, ze to, co delam, delam pro zajem skupiny. Ne jednotlivce. Takze jsem to nedelal kvuli sobe, ale kvuli ostatnim.

Dale neexistence vyuctovani po roce a pul, kdyz se s forem nic nedelo, davala jiste lidem do hlavy otazku, co se s temi penezi stalo. Jiste kazdeho napadlo, ze si je rozdelil moderatorsky tym. A ja jsem byl v pozici, kdy se lidi na me zacali divat pres prsty i presto, ze jsem pouze chtel pomoci s forem. Nepripadalo ti to tenkrat blbe vuci nam, je mi jasne, ze ti to nepripadne blbe ani nyni. S tim uz nic nenadelame.

Dale, kdyz se furt ohanime galeriemi atd. Co s navody? Ktere byly slibene od tebe? Rok v podstate lidi platili, aby si mohli davat navody mezi sebou. Az po roce, co jsem za navody loboval, jsi milostive Damonovi nahodil fotky. Ne, ze bys ty navody udelal TY. Proste ostatni delejte, jste moji otroci. Prislo par navodu. Pak konec. Zadna profesionalita, zadna vec.

Pokud budes odpovidat otazkou, jak je ostatne tvym zvykem, proc jsem ti to nerekl uz pred rokem, tak ti reknu, ze ty jsi stanovil podminky a tim jsi se zavazal je dodrzovat. Snad mi nechces tvrdit, ze ostatni jsou tu od toho, aby ti pripominali, co je tvou povinnosti? Libi se mi, ze mas spoustu podminek (clenstvi) ale ze tve strany uz zadne povinnosti.

Dale se k veci nebudu tedy vyjadrovat, moje stanovisko znate. Je jiste potrebne, aby se vsechno dostalo do starych kolejich, foki konecne zacal neco delat, takze to vsechno k necemu bylo.

Daryl to shrnoval dobre: je potreba se dohodnout a pokracovat dal. Kazdy uz se rozhodne sam, zda je to pro neho prijatelne nebo ne. Kazdy at si udela obrazek sam.

btw: nez jsem tohle dopsal, objevilo se tu dalsich x prispevku, tak ale mazat to uz nebudu.

taky jsem si vsimnul, ze jsi foki posledni dobou zacal i lidem prat narozeninam, co jsi predtim nedelal, pokud neslo o cca. 3 lidi. Opet nahoda? Nebo ukazka vlidne tvare po takove dobe?
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 16.04.2009 08:52

nebudu psat sloh jako ty , napisu to kratce , po boji je kazdy general - kdyz jsme na chate resili jak udelat uvod - proc jsi nenavrhl ze ho udelas , kdyz je to prace na tyden ? ale ja to resit uz s vama nebudu , ty se hajis tim ze jsi mel dodrzovat neco co jsi nestanovil , to ano stanovil jsem pravidla ja a proc jsi teda u ostatnich je akceptoval a 2 roky jsi vydrzel na postu moderatora a najednou ze dne na den se vyvola hadka a druhy den mate svoje forum ? hm trochu divne nemyslis ? ale jak jsem neres to .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 16.04.2009 08:58

vidis, to presne odrazi tvou osobu.. Ani nevis, ze jsem byl moderatorem necely rok, ne od zacatku jako ostatni... To je presne tvuj styl. Kaslal jsi na to. Vsak ostatni to udelaji. Divim se, ze si vubec pamatujes, kdo byl kdy moderator.

a opet: zadne odpovedi, pouze otazky.
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 16.04.2009 09:04

kurva a ted uz me to zacina vytacet taky, tohle je diskuze jak na základní škole. Tohle chytání za slovíčka máte naučený z nějakýho dámskýho klubu nebo co? Nemohli byste už toho nechat. Myslím že OBRman to shrnul vcelku dobře a když se na tom ještě zapracuje, tak tu zase může zavládnout spokojenost a klid a tohle vlákno se může zase k tomasonově radosti plnit jen tím co nás kde kdo nasral venku....
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

tomig
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomig » 16.04.2009 09:13

ORBman píše:Pokud ale někdo napíše do webového prohlížeče adresu opsanou z "klubových podložek" nebo nálepek, měla by na něho vybafnout stránka, kde je v první řadě přivítán ve FF klubu, odkázán na fórum a až potom informován o sponzorech a nabídce jejich služeb ... nikoliv stránka, kde je rovnou od začátku do konce prezentace soukromé firmy a někde stranou jen odkaz na nějaké "fórum" .
Souhlas, přesně o to jde (alespoň tedy mně).

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 16.04.2009 09:17

presne tak chlapi kua zajtide na pivo, vydiskutujte si to, ako spravni "slovania" si jednu jebnite po papuli, podajte si ruky a vsjo rovno... kua...

a stacilo uz debaty... myslim ze viaceri z nas sem dali uz celkom slusne navrhy co a ako, teraz si z toho treba vyzobat to spravne zrnie... a smitec...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

HORST
Test driver
Test driver

Příspěvek od HORST » 16.04.2009 09:33

to madbugie: myslim, ze tady uz dohoda neni mozna, uz to preteklo a asi neni cesty zpet.
Jinak nektere prispevky me pripominaji porad pana Donutila : "Zeptejte se me na co chcete, ja vam na co chci odpovim!!!" :wink:

Po ranu celkem vzrusujici pocteni, jdu si zahulit!
8)
Naposledy upravil(a) HORST dne 16.04.2009 09:58, celkem upraveno 1 x.
byl Ford Focus-sedan, 1,6 - Ghia, 11/1999
Obrázek
je FoFu (Ford Fusion) cervena colorado 11/2008, 1,4 benzin

tomig
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomig » 16.04.2009 09:34

HORST píše:nektere prispevky me pripominaji porad pana Donutila : "Zeptejte se me na co chcete, ja vam na co chci odpovim!!!" :wink:
:lol: :lol: :lol: jsem málem spadl ze židle

Zamčeno

Zpět na „Pokec“