ved oki, písal som že peace.
ja tu dam vycuc z oficialnej stranky MVSR a v prilohe priložím celý zákon.
Osvetlenie vozidla
§ 32
(1) Vozidlo musí mať okrem prípadu uvedeného v § 34 ods. 4 počas jazdy rozsvietené stretávacie svetlomety alebo im na roveň postavené osvetlenie; to neplatí pre nemotorové vozidlo, ktoré musí mať rozsvietené svietidlá počas zníženej viditeľnosti. Za nezníženej viditeľnosti môžu byť na vozidle namiesto stretávacích svetlometov rozsvietené denné prevádzkové svietidlá, ak je nimi vozidlo vybavené.
(2) Vodič nesmie použiť diaľkové svetlomety, ak je vozovka dostatočne a súvisle osvetlená alebo...
toto som tam nenašiel
zirafak píše:Upozorňujeme, že počas dňa a nezníženej viditeľnosti nemusíte mať zapnuté na vozidle obrysové svetlá, osvetlenie prístrojovej dosky a ani zadné svetlá.
zirafak mne je jasne že teba toto netrápi. Lahko sa vyhovoríš na to, že to máš od výroby. Kludne cajtom názorne ukážeš ako funguje svetelny senzor. Ja osobne tu riešim DRL. A pokial máme na slovensku takých policajtov akých máme, tak si zákon môže vysvetlovať každy po svojom. Ale vacsinou teda vždy platí že zákon sú policajti. Preto tá uštipačná poznámka hore vyššie. Nechcem a nebudem sa tu hádať kto má pravdu. Každy má svoju pravdu

Ja tie svetla, na ktoré som dal obrázok o tri strany nazad možno o dva mesiace kúpim, možno o mesiac, ked ma nase..te tak zajtra

Ked za ne dostanem prvú pokutu tak ich odpojim a budu odpojne dovtedy, kym sa toto nedorieši.
ešte raz.. peace
Nový zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke: