Klimatizace
- Jemar
- Zkušený
Re: Klimatizace
Vlastní chladivo je bezbarvé, tedy pokud není použito barviva na vyhledávání netěsností. Chladivo by se také hned odpařilo. Otázkou je jakou barvu má ten olej na mazání kompresoru. Samozřejmě to může být i unikající chladící kapalina.
-
- Test driver
Jemar:neviem o nikom, kto by nepridaval vyhliadavaciu farbu do R134a
- jamaka
- Test driver
tak, tak - a ta ma farbu aku??? no aku?????
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- Jemar
- Zkušený
Já jen čerpám z vlastní zkušenosti. Když jsem byl naposledy doplňovat klimu, tak se mě mechanik vysloveně ptal jestli má přidat to barvivo nebo ne. Že prý s barvivem je to dražší. Jestli je to jinak, tak se omlouvám.
-
- Test driver
jamaka:ja už na farby nepočujem, pretože pri zasranom motore a v najme v zime ti každy povie niečo ine aka to je vlastne farba
to samozrejme netvrdím,že nemáš pravdu, ale to čo písal aka je to farba som vobec neriešil, mal som za to,že objavil vznik uniku

to samozrejme netvrdím,že nemáš pravdu, ale to čo písal aka je to farba som vobec neriešil, mal som za to,že objavil vznik uniku
-
- Test driver
Jemar:jasne v poho, ale len blazon si tam da len samotne chadivo (btw.olej zanechava tiež stopy)
mal som za to, že žiadny servis to neurobí..

mal som za to, že žiadny servis to neurobí..
- Bury No.1
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tak panove koukam, ze se tu rozjela slusna diskuze a privedli jste me na myslenku, ze se mozna opravdu jedna o chladici kapalinu (jen je mi divny, ze je to mastny kdyz si to rozetru v prstech, mozna ze to bere mastnostu s povrchu motoru jak steka), kazdy den nachazim pod autem skrvnu o prumeru 5cm a vzdy je mastna
kazdopadne ubytek chladici kapaliny jsem zatim nezpozoroval, ted o vikendu zkusim najit odkud to tece
kazdopadne ubytek chladici kapaliny jsem zatim nezpozoroval, ted o vikendu zkusim najit odkud to tece
FF 1, 5D HB, 1.6 74kW, Trend 11/99, tmave modra metla, 16" alu, K&N filtr

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zeptám se odborníku na klimu.Má cenu dělat preventivní výměnu chladiva atd.za litr,když klima fouká správně?Dezinfekci si dokážu udělat sám,ale nevím jestli to jednou za rok vyměnit,to chladivo.Nebo jestli to je vyhazování peněz,když je všechno ok.... 

-
- Test driver
nema
sice sa doporucuje ho prefiltrovat raz za cas, ak nieje potrebne dopnenie,ale urcite nie kazdy rok, takze bud bez obav

sice sa doporucuje ho prefiltrovat raz za cas, ak nieje potrebne dopnenie,ale urcite nie kazdy rok, takze bud bez obav

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá,to jsem rád.Jen nasadím nový pylák a vydezinfikuju...
Díkec!

Díkec!
- Bury No.1
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
takže dnes jsem pod auto vlezl a našel jsem tu nejhorší variatu a to, že mi teče jak chladící kapalina z termostatu, přesněji těsnění pod termostatem už neplní moc svoji funkci, tak to že na kompresoru klimy je olejový film zelené barvy
o ten termostat se nebojím, vyměním příští týden nebo to dám známému, ale horší je to s tím kompresorem... nevím jestli se to dá nějak opravit nebo jestli musí být nový...
koukal jsem se na hadice a tam to neteče, spíš je to okolo té příruby... tak nevím jestli mám zajet někam kde kotrolujou těsnost klimy, nebo co mi poradíte? předem díky za rady
o ten termostat se nebojím, vyměním příští týden nebo to dám známému, ale horší je to s tím kompresorem... nevím jestli se to dá nějak opravit nebo jestli musí být nový...
koukal jsem se na hadice a tam to neteče, spíš je to okolo té příruby... tak nevím jestli mám zajet někam kde kotrolujou těsnost klimy, nebo co mi poradíte? předem díky za rady
FF 1, 5D HB, 1.6 74kW, Trend 11/99, tmave modra metla, 16" alu, K&N filtr

- hihi
- Zkušený
Těsnost klimy zkontrolují v každém klimaservisu. Já bych tam zajel pokud nechladí. Nějak se mi daří to dělat za "děkuji" s tím, že když byl problém, tak to doplnili.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
- tompec
- Junior
Ahoj, je to pěkně dlouhé vlákno - tak se nezlobte jestli jsem to přehlédl. Teď jak začínají vedra jsem otočil ventilaci (podotýkám BEZ klimy) na studeno a ejhle, z větráku smrad jak když rozšlapete plastelínu. Tedy spíše takový technicko-chemický zápach spíše než bilogický. Auto je v záruce, takže na to poukážu při servisce, ale nenapadá vás čím by to mohlo být ? S klimou to nesmrdí.
Díky
Díky
FoFo Combi FL08 Trend, 1,6 Duratec 74 kW/100 k, 04/08, Red Colorado
Škoda Fabia Clasic Plus, 1,2 47 kW, 07/04, červená Cordoba
Citroen AX

Škoda Fabia Clasic Plus, 1,2 47 kW, 07/04, červená Cordoba
Citroen AX

- Xele
- Nováček
O klimatizacích je tady toho strašně moc a nechce se mi to pročítat celé takže mě omluvte pokud budu mít stejný dotaz jako tady už třeba zazněl. Chtěl jsem se zeptat zda-li je možné kdybych měl prázdnou klimu, zda-li by nesepnul ventilátor u chladiče. Když totiž klimu zapnu, kontrolka u tlačítka svítí ale ventilátor u chladiče netočí.
-
- Test driver
tak sa presne prejavuje ked tam nič nieje
ešte si nespomenul cvakanie spojky u kompresoru

ešte si nespomenul cvakanie spojky u kompresoru