Rada pred kupou Fordu Focus
- tomason
- Test driver
- canndale
- Zkušený
Re: Zkušenosti s Fordem Focus
prirodzene.. 6kvalt + 96kW + kombi .. idealna kombinacia 

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- tomason
- Test driver

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- SilverGhost
- Junior
Bohužel ano, mám dva kolegy, kterým u Mondea 2.0tdci odešly vstřiky, oprava asi 70kKč, auto 2 roky staré, najeto kolem 100kkm (nevím přesně kolik, tacho však určitě nestáčeliThe_Gladiator píše:Nevím no, ale mě tento článek přijde DOOST zaujatý. Podle toho článku na dieslu odejde skoro všechno a hlavně vstřiky.
Takže když si koupím auto se 100tis. km, tak si mám za 30tisíc km připravit desítky tisíc na opravu vstřiků?? To je snad blbost ne?![]()
Má někdo z vás tady tak strašné trable s Common-Rail vstřikováním (TDCi) nebo jiné zkušenosti?

Naposledy upravil(a) SilverGhost dne 18.02.2009 11:52, celkem upraveno 1 x.
- SilverGhost
- Junior
Mám už tu novou generaci (mám 1.8tdci, 85kW, 8/2008) ? Pokud ano, tak se o vychytanosti mluvit moc nedátomason píše:ten článek je přehnaný spíš má upozornit na možné problémy a pasti na kupující takový výchovný článek a co sem četl o Focusech v Autodiesel a Autoojetinách včetně doplňků techniků z Fordu je 1.8 s CR nové generace vychytanější než nesmyslně protěžovaná 1.6 s DPF které není bezchybným motorem ,jak si kde kdo myslí bohužel![]()

- tomason
- Test driver
Dám ti radu běž za šéfem at ti to vymění za Ochcávku ať je od tebe pokoj a nevim o tom ,že by vstřiky stáli 70tisíc a propos vsadim se že to byli vstřiky od Bosche ty asi Ford nebude vyrábět co
Peugeot ,Citroen,Renault sou všade .Seš na forum Ford-Focus zde si lidé kupují Fordy ,protože nechtějí jezdit v Ochcávce jako každej Franta,Jarda od vedle a ještě k tomu nechutně předražený a ve výrobě 10let .Já mám Fofo 2 za 259.tisíc 1.8TDCI57000km za ty peníze loni bych koupil starou jetou Ochcávku za 300.000kč nejmíň o Fabii ani nemluvim ještě by to bylo menší auto a míň bezpečný auto máESP,ABS,6Xairbag ,vyhřívané zrcátka a el.ovládané sežeň za tu cenu lepší auto a v lepší výbavě než mam a spolehlivější a bezpečnější UŽ TO CHÁPEŠ
Všechno sou to jen stroje a každý má svoje mouchy ať je to Focus ,Octavie ,Peugeot rozhodně si ,ale nemyslim že Fofo nějak zaostává ve spolehlivosti a jízdních vlastnostech a rozhodně ne v provozních nákladech

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- The_Gladiator
- Nováček
No to jo, o tom jsem slyšel taky. To mě říkal náš mechanik, ale to je prý jen u tohoto motoru ...SilverGhost píše: ... mám dva kolegy, kterým u Mondea 2.0tdci odešly vstřiky ...
- nitram9
- Nováček
tomason:taky se mi zdá, že tady SilverGhost zbytečně prudí
, FFII má určitě svoje mouchy a dokonce si myslím že OII je o drobet lepší auto, ale pořád to nemění nic na tom, že by FFII TDCi byl nějaká plečka
Je to dobrý auto a jsem spokojenej

Focus Kombi II 1.8 TDCi 85kw ,Trend 10/2005
- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
tomason: AMEN 

"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113
- tomason
- Test driver
OII je cenově ještě někde jinde nebo loni určitě byla a jestli 1.9tdi 77 kw je nějaká revoluce to nevim teda ,zas předražený auto za tu cenu 260kč neseženeš
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- killerhammer
- Test driver
ach, 1.9 tdi tie mam na ceste rad, rychlo ich spoznam podla hluku a daju sa lahko predbiehat

- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No jo, 1.9Tdi
Tuhle si jedu dědinou cca 55km/h, na čtverku, klídek ... a dojela mě Ochcávka a hned se mi začala lepit na zadek, řidič nervozní, asi hodně spěchal a evidentně čekal na ceduli "konec obce" a že si mě jako vychutná. Jelikož jsem měl již něco ujeto, motor zahřátý a fakt mě nasral, jak se lepil, rozhodl jsem se pro malý test
Jen co jsem minul ceduli, dal jsem ostře za dva a šlápnul na to
... nu, chlapec nestihnul ani vyhodit směrovku
Když jsem poté jel cestovních 110km/h, tak si mě musel předjet (za šlušného rachotu a smradu), ale to už mi bylo jedno. Potenciál dřímá i v obyčejné 1,6 - jen je třeba umět ho probudit 

- Anndy
- Test driver
Otazne, preco si ho nepustil, ved debilov treba mat vzdy radsej pred sebou ako za sebou
.

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
niekedy prave taki lepiči byvaju sedemdesiatkari.. 70 v obci aj mimo
- SilverGhost
- Junior
Ale, ale, pánové, koukám, že když docházejí argumenty, tak se nahrazují vykřičníkynitram9 píše:tomason:taky se mi zdá, že tady SilverGhost zbytečně prudí, FFII má určitě svoje mouchy a dokonce si myslím že OII je o drobet lepší auto, ale pořád to nemění nic na tom, že by FFII TDCi byl nějaká plečka
Je to dobrý auto a jsem spokojenej
![]()

Thomasone, když zhrnu Tvoji argumentaci, tak mi vychází zhruba toto: "Já mám Forda 1.8tdci, jsem spokojenej, takže ty neotravuj". Tak dík. Nikde jsem ve stanovách fóra neviděl, že je to fórum jen pro šťastné majitele, kteří zde mají povinně pět samou chválu, vzájemně se laskat a poplácávat a každý jiný mimoň je označen jako "prudič".
Hele, jestli jste si nevšimli, já jsem nikde neřekl ani slovo na něco jiného na mém fordu, než motor 1.8tdci. (jo, ještě ten chabý tuner

Dokonce, tomasone, já jsem vážně rád, že jsi spokojený uživatel tohoto motoru. Mám tím pádem naději, že tento motor může fungovat i vcelku dobře, že se třeba zajede, sedne si, nebo si více zvyknu (ale to už moc nedoufám), nebo při další návštěvě servisu je zbuzeruju a dají mi tam nějaký jiný firmware, nebo se někde vymění nějaký díl a bude to třeba lepší (?).
Do té doby si však stojím za tím, že 1.8tdci je nejvíce nevyzpytatelný motor, s jakým jsem zatím jezdil.
AMEN