seidlv píše:Tento problém jsem měl také.Nejprve jsem vyměnil žhavící svíčky a žádný výsledek.Dnes jsem startér vytáhl ,rozebral ho,vyčistil,namazal,složil a namontoval.Byl jsem překvapenej jak to startuje hned na první žhavení a jaký má startér otáčky a tichý chod.
Cau, zajimalo by me zda-li jsi pred tou opravou starteru spozoroval, ze se motor netoci pri startu dost rychle. Mam ten samej problem s prvnim startem, chyta mi to vetsinou na podruhe a nekdy az na potreti a je jedno kolikrat predtim zhavim. Pred zimou mi to zacalo delat uz pri +5 stupnich. A to mi chytalo auto az treba na sesty pokus. Pak zemrela baterka a po vymene se to vyrazne zlepsilo a auto chyta tak jak chyta. Pred baterkou jsem menil jeste zhavici svicky tri byli KO, ale zadna zmena se po vymene nekonala. Snad to neni tim, ze sem koupil svicky od fy. Starline??? Jeste se chystam na ten starter, ale nezda se mi, ze by to malo tocilo!? Ale jak nepomuze starter tak to prestavam resit........ Zde jsem si precetl tolik prispevku, jak se nechalo vymenit spousta dilu motoru napr. vstrikovace, cerpadla, navstevy ruznych ,,odbornych,, servisu a zadny vysledek se nedostavil. Akorat spousta vyhozenych penez do luftu a starosti navic. Auto jezdi perfektne, v lete startuje jako benzinak na cvrnknuti do klicku, takze to proste nechapu. Je pravda ta, ze stater mam dost vychozeny ponevadz se pri startu trosku vic nez by bylo zdravo ozyva.
Ford Focus combi 1.8 TDCI, 85 kw, r.v. 2002