To urcite nie. Mas na auto zaruku, tak nech v servise riesia v com je zrada.Anndy píše:To si mám vymeniť aj na novom aute?
Kolisanie otacok motora pri dojazde na krizovatku
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolisanie otacok motora pri dojazde na krizovatku
Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010
- Anndy
- Test driver
otazka, ci je to zrada, kedze to robi asi od zaciatku a len sem-tam. navyse dnes servisy nevedia taketo nejasne ulohy riesit.
- zeck
- Nováček
upřesnění, jak je na tom můj Fofik. Když stojím drží krásně otáčky - nekolísají a ať dupnu na brzdu, točím volantem, nic se neděje, jen se malilinko klepne ručička, takže si to přidá samo, ale vůbec to není znát ani po sluchu, když se na to člověk bedlivě nezaměří. Za když se jede na neutrál furt se to houpe mezi 600-800. To vyvracuje tvrzení, že si motor přidává při použití serva, brzd a neumí to ukočírovat. Při stání to krásně zvládne. Kurňa čím to jen může být......
Vím, že spusta z vás s tím má mnohem větší potíže, ale prostě mě to se.e!
Vím, že spusta z vás s tím má mnohem větší potíže, ale prostě mě to se.e!
Nyní: Ford Mondeo combi 2.0i, 107kW, 2010, barva šedá
Dříve: Ford Focus combi 1.6, 74kW, 2003, stříbrná metla tmavší
Dříve: Ford Focus combi 1.6, 74kW, 2003, stříbrná metla tmavší
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi na tom ako velmi ta to serie. Iba som chcel povedat, ze pri novom aute by som pripomienky na spravanie sa auta v prvom rade adresoval autorizovanemu servisu. Z tohto fora mi vyplyva, ze dobry je Kois v Banovciach. Az po neuspesnom rieseni "problemu" by som spekuloval co-kde-ako vymenit. Moj Focus ma 10 rokov, takze do Fordu idem maximalne po diely a na diagnostiku. Servisuje mi ho znamy a bezne blbosti si menim sam - s poznatkami ziskanymi na tomto fore resp. vygooglenymi.Anndy píše:otazka, ci je to zrada, kedze to robi asi od zaciatku a len sem-tam. navyse dnes servisy nevedia taketo nejasne ulohy riesit.
- Anndy
- Test driver
vobec ma to nestve, na neutral nejazdim vobec.
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak nemas problem 

- mario
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
to věřím,pořád nad to myslím,bude to peklo
- tommysek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, tak sem se dneska se vztekem drápal v autě s cílem najít příčinu toho proč mi jde blbě řadit a proč mi chcípe auto na každý křižovatce. Výsledkem byly 2 podtlakokvé hadičky které jsou v háji. jedna je splesklá a skoro neprůchozí a ta druhá má 2 praskliny. Ta delší je dokonce 5 cm
. Se divím že to vůbec jelo. přikládám foto
to: maxo111
máš pravdu v tom že je tam na tu výměnu přístup jak "pojď na mě z boku", ale je na to jedno řešení, sice trochu drasťárna ale jde to
Natřikrát přerazit kosti v ruce a vykloubit si prsty
Pak tam tu ruku určitě dostaneš

to: maxo111
máš pravdu v tom že je tam na tu výměnu přístup jak "pojď na mě z boku", ale je na to jedno řešení, sice trochu drasťárna ale jde to

Ford Mondeo MK IV 2007
Ford Focus 1.6 16V,74kW GHIA, r.v. 11/99 aquamarine perleť

Fiat Scudo Combinatoi rv.199 (najeto 280 000 km)

- tommysek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, tak sem se dneska se vztekem drápal v autě s cílem najít příčinu toho proč mi jde blbě řadit a proč mi chcípe auto na každý křižovatce. Výsledkem byly 2 podtlakokvé hadičky které jsou v háji. jedna je splesklá a skoro neprůchozí a ta druhá má 2 praskliny. Ta delší je dokonce 5 cm
. Se divím že to vůbec jelo. přikládám foto
Natřikrát přerazit kosti v ruce a vykloubit si prsty
Pak tam tu ruku určitě dostaneš

to: maxo111maxo111 píše:Je k tomu otrasny pristup. Teda neviem, ako s tou hadicou manipulovali ostatni, ale ja ked som dnes menil ten ventil, tak som bol na zlomok sekundy skoro zufaly

Ford Mondeo MK IV 2007

- Dzefer
- Zkušený
robi mi to to iste, len sa mi zda, ze to neni taky extrem 300 - 800, ale 600 - 1000. Ale iba ked je zahriaty motor, ked je studeny, klesne to na 1200 a tam drzi.Anndy píše:hmm - mne dnes sa stalo toto (napadlo ma to len tak nahodou):
obvykle nedavam neutral pred krizovatkou, az tesne pred zastavenim. Teraz som si spomenul na vlakno v takej cca 20-30kmh vyradil a cakal co rucicka.
A kupodivu rucicka "zbesilo" behala medzi cca 300 a 800 ot. - hore, dole, hore dole, kym som uplne nezastal. Potom sa ustalila na volnobeznych otackach.
Ale kedze na neutrali nejazdim, zily mi to netrha. Na konci marca idem do banoviec na prehliadku, tak ked nezabudnem, spomeniem to. Ale nedavam tomu velke sance, ked je to raz tak naprogramovane, ani servis s tym nic neurobi.
- Anndy
- Test driver
Ak je to vlastnost tak nemam problem.
-
- Nováček
Mam stejny problem, trva porad, uz od noveho auta. Pri dojezdu na neutral, 20-30km/h otacky litaji, nekdy dolu az tak, ze motor zdechne! Pak je to parada, nejdou posilovace, nesvitim, proklinam Ford. Dalsi nepekna vec je padani otacek po studenem startu.
Resil jsem to v autorizovanem servisu v Kurimi 3x, pry zkouseli vsechno vcetne aktualizace SW a bohuzel bez vysledku. Psali i soudruhum do NDR, taky nic.
Auto jsem koupil v Bratislave, u nas se 1.8 92kW neprodava (jen jako FlexiFuel). Technik ze Summit Motor mi po telefonu rekl, ze je to problem vsech novych Focusu a mel by pomoct update SW. Nepomohl.
Pokud to nekdo z vas u noveho FoFo 2008 1.8 92kW vyresi dejte prosim vedet.
Resil jsem to v autorizovanem servisu v Kurimi 3x, pry zkouseli vsechno vcetne aktualizace SW a bohuzel bez vysledku. Psali i soudruhum do NDR, taky nic.
Auto jsem koupil v Bratislave, u nas se 1.8 92kW neprodava (jen jako FlexiFuel). Technik ze Summit Motor mi po telefonu rekl, ze je to problem vsech novych Focusu a mel by pomoct update SW. Nepomohl.
Pokud to nekdo z vas u noveho FoFo 2008 1.8 92kW vyresi dejte prosim vedet.
5dv Focus Titanium 2008 Duratec 1.8 92kW, Sea Gray
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Aky benzin tankujes ? Keby to bolo stare auto tak ma napadne "x" veci preco by to mohlo robit, ale pri novom voze ? By som im to auto isiel asi otrepat o hlavu ... 
Btw. to padanie otacok po studenom starte moze sposobovat zatuhnuty volnobezny ventil. Malo by pomoct premazanie napr. WD-40. Tu na fore je o tom pisane pomerne vela.

Btw. to padanie otacok po studenom starte moze sposobovat zatuhnuty volnobezny ventil. Malo by pomoct premazanie napr. WD-40. Tu na fore je o tom pisane pomerne vela.
- Anndy
- Test driver
Ono to nie je take hrozne, ako sa zda (najma ak nejazdis na neutral vobec) a navyse benzinom to asi tiez nebude. tipujem na soft RJ. Mne sa ani celkom nepaci ako sa sprava pri jazde v zapchach. Ona nejako moc predpoklada, ze po 1-ke nasleduje 2-ka, co zavrsi tym, ze po stlaceni spojky a vyradeni na neutral si to samo prida otacky o 500-1000 navyse. Mozno to pomaha pri normalnej jazde, ale pri zapchach je to na nerv.
Ale pohoda. uz som si zvykol a ked len jemnulinko pridavas plyn a spojku, tak nejako prestane predpokladat
Ale musi to byt fakt jemne - takmer bez plynu. Obcas ma zarazia vibracie na volnobeh, a to nielen ked je studeny. Alebo volnobezne otacky pri zahriatom motore - niekedy pozorujem, ze su len cca okolo 600, co sa mi zda malo. Vtedy aj dost vibruje.
Avsak si myslim, ze je to jeho standardne spravanie sa, resp. vlastnost.
Ale pohoda. uz som si zvykol a ked len jemnulinko pridavas plyn a spojku, tak nejako prestane predpokladat

Avsak si myslim, ze je to jeho standardne spravanie sa, resp. vlastnost.
-
- Nováček
Benzin bezne tankuju neznackovy, ale delalo mi to i pri natankovani 100 oktanoveho Verva. Cele je to asi o softu RJ, je to smejd. Soudim proto, ze seslapnutim spojkoveho pedalu kolisani okamzite zmizi a otacky se ustali.maxo111 píše:Aky benzin tankujes ? Keby to bolo stare auto tak ma napadne "x" veci preco by to mohlo robit, ale pri novom voze ? By som im to auto isiel asi otrepat o hlavu ...
Jen by me zajimalo jak vic jim to mam omatit o hlavu? Vracet auto se mi kvuli tomu nechce a asi bych s tim ani neuspel, slevu z ceny mi nedaji (navic bych si musel udelat vylet do Blavy) a za nekolikere badani si zatim nic nerekli. Stve me to, ale beru to jako nutne zlo za usporu cca 120 tisic oproti tehdejsi cene Titania u nas. Priste si nekoupim auto (motorizaci) se kterym nebudu aspon den jezdit.
5dv Focus Titanium 2008 Duratec 1.8 92kW, Sea Gray