Vánoce - domácí pekárna

Moderátor:phofy
Odpovědět
Mata
Pokročilý
Pokročilý

Re: Vánoce - domácí pekárna

Příspěvek od Mata » 06.11.2008 19:22

jirinp píše:Také to koupím, hlavně na ty specialitky, bo na obyčejnej to asi vyjde stejně cenově ne? Suroviny +cca 15kč na energie.
jestli myslíš ty kupovaný směsi na chleba, není v nich nic, co bys sám nesehnal taky...hlavně v prodejnách zdravé výživy se různých semínek dá sehnat kupa. Já ty kupovaný směsi nemusím, nekupuju je, jak jsem psala, zdají se mi drahé a né kdovíco....a když si míchám suroviny sama (mouka, semínka, koření, pivo-voda) tak vím co v chlebu mám :wink:
Ford Focus combi Viva, 1,6 r.v. 2004
Obrázek

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 07.11.2008 13:02

muhehe, dobre tema na Ford diskuzi, ale taky si prisadim...
doma mame Moulinex XXL, je super, mame asi od unora a normalni pecivo a chleba jsme od te doby kupovali asi dvakrat kdyz se nam vylozene ten chleba nechtel delat (preci jen kdyz ti dojde a nez se udela chvili trva)

zacinali jsme na smesich - vetsinou vcelku uniformni chut, moc nepotesi ale vylozene nevadi...
rozhodne doporucuju michat si smes doma sam - cenove znacne levnejsi, chutove nesrovnatelne, narocnost typu nalej vodu, odvaz mouku pridej odmerku toho a toho... prace tak na 5 minut i s mytim pouzitych veci...
doporucuju si procist toto:

http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php

je tam mrte overenych receptu nejen na chleba, ale treba i na testo (testo na buchty jako je z pekarny v ruce nikdy neudelas a kdo by se s tim rad patlal ze :-))
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

jirinp
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirinp » 03.12.2008 20:42

Tak mě tady tadle diskuse motivovala, pořídili jsme jednu co umí aj bagety http://www.megaobchod.cz/bila-technika/ ... 00331.html .
Akorát asi Vánoce, nebo doláč za dvacku, že už teď není za 2750,-(za to ji mame) ale 3165,-
Ještě jsme ji neprubli, žena má pevné nervy :D až u stromku.
FF Combi 1,6, r.v. 1999, tmavěmodrámetlička
Od 6/2013 Auto s pííp ve znaku, jízda plná zázraků - aneb Fluence. Focus prodán tchánovi, takže se o něj stále starám

Nightmix
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nightmix » 04.12.2008 09:38

Takže já jsem nakonec objednal Eta delicca, tak snad to bude dobrá volba :)
Ford Focus 2,0 Zetec r.v. 2000 - výměna za ...
Říká kočka praseti: "Hej čuníku, už vím, co z tebe bude, až vyrosteš." "Jé ty jsi četla můj horoskop?" Kočka: "Ne, kuchařku."
Obrázek

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 04.12.2008 10:29

no myslim ze jo, asi bych doporucoval kupovat vzdycky pekarnu ktera umi vetsi chleba, nez jsme si poridili tu nasi tak jsme se bali jestli to neni zbytecne a jestli to vyuzijem a ted vim ze s malym bysme si skubali vlasy, protoze kdyz udelame velky tak je to tak na tri dni pro dva lidi, s malym bysme museli delat snad kazdej den a to by se mi teda nechtelo....
Obrázek
Obrázek
Galerie:

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 04.12.2008 10:52

Rozmyslam, ze by som nejaku pekaren kupil svojej polovicke. Preto by som sa vas skusenych chcel opytat co by ste mi odporucali (ktory model). Nemam nejake podmienky. Mozno len, aby zvladla upiect aj maly chclieb = 500g (sme len dvaja a neviem ci sme schopny nejak rychlo zjest tie velke chleby) a chcel by som aby, bola schopna upiect aj pecivo (bagety a tak).
Dik.
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 04.12.2008 11:02

http://www.korunka.cz/domaci-pekarny/moulinex-ow-500331

taky jsme dva a nedovedu si predstavit ze bysme delali mensi chleba.. on ten nejvetsi je vcelku malej... my mame ten starsi model co neumi bagety... resim ze se nekde poptam jestli jde ten nas jen upgradovat nejakym drzakem nebo to nejde... :D
Obrázek
Obrázek
Galerie:

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 04.12.2008 11:28

Dik.
Tu som pozeral, ale robi min 750g chlieb. A mam obavu, ze kym ten chlieb dojeme tak uz nebude dobry. Radsej by som robil viackrat maly, ale stale cerstvy, ako nechat zakazdym ten chlieb zoschnut.
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 04.12.2008 11:33

Mám tuhle http://www.elektro-oaza.cz/pekarna-chle ... l/+p91990/ i v tomto obchodě koupenou ,je to paráda a vše bylo na popud TASPY :wink: :wink:

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 04.12.2008 11:40

spigot píše:Dik.
Tu som pozeral, ale robi min 750g chlieb. A mam obavu, ze kym ten chlieb dojeme tak uz nebude dobry. Radsej by som robil viackrat maly, ale stale cerstvy, ako nechat zakazdym ten chlieb zoschnut.
Upecu, rozpulim a druhou pulku dam do mrazaku. Kdyz dochazi pulka prvni, taham druhou (za cca 1 hodinu je pouzitelna, popripade proces urychlim v mikrotrube) :mrgreen:
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 04.12.2008 13:47

ten chleba se dela pres 3 hodiny (pokud nedelas z nejakych smesi, ktery zas ale neni moc dobry), takze ono si potom hodne rychle rozmyslis, jestli budes delat kazdej den... sice to ma odlozenej start, ale preci jen kdyz chces aby to bylo co k cemu tak jsou jeste nejake cinnosti v prubehu delani.... Jinak ten chleba je tak minimalne tri dni dobrej, vubec neni suchej (kdyz ho nenechas vycapenej nekde na vzduchu).... No ale zalezi jak casto ho jite, ja si dam vetsinou k snidani a pak treba vecer kdyz prijdu ze sichty a nechce se nam delat neco teplyho...a vetsinou s takovou ho mame na ty 3 dni...
Obrázek
Obrázek
Galerie:

jirinp
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirinp » 04.12.2008 13:52

alexino píše: resim ze se nekde poptam jestli jde ten nas jen upgradovat nejakym drzakem nebo to nejde... :D
nejde, bo krome tech drzaku na bagety jsou tam i dve spiraly, aby se propekly i ty horni bagety, takze je u tohodle modelu i dvojnasobny W

Korat divny, proc bagetovou kucharku poslou, kdyz jim zaslete carkovej kod (nase krabice samozrejme hned letela kominem, jak ma zena ve zvyku),takze jsem to tisknul
FF Combi 1,6, r.v. 1999, tmavěmodrámetlička
Od 6/2013 Auto s pííp ve znaku, jízda plná zázraků - aneb Fluence. Focus prodán tchánovi, takže se o něj stále starám

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 05.12.2008 23:19

já bych taky neměla strach z toho, že "velký" chleba nesníte...a když si pořídíš na "velkej chleba" nikdo ti přeci neříká, že to musíš péct z celé dávky...manžel, když dává péct chleba on, neví kolik dávám surovin já, tak si to nějak upravil a má vždy chleba o dost menší než já. A upečený je dobře.
myslím, že první upečený chleba sníte i suchej během chvilky! Počkej na tu vůni, když se peče. :wink:
Ford Focus combi Viva, 1,6 r.v. 2004
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 09.01.2009 09:45

Mam tu samou jako Wolf2, upekl jsem v tom od Vanoc uz asi 15 chlebu a furt to neni vono. Jak o tom kazdy basni, tak jsem zklaman. Chleba se podoba chuti a konzistenci toustovemu (ted nemyslim tvar :lol: ), pak se mi povedl haluzove udelat neco na zpusob mazance. Nepouzivam smesi, vsechno rucne. Pouzivam drozdi s ptakem jako Mata. Ale sliboval jsem si od toho daleko vic... Mam rozporuplne pocity. Hodte nekdo nejaky domaci recept na tmavej chleba pls :wink:

Jinak jsem v tom delal testo na pizzu a to bylo v pohode, jeste se chystam na langose :wink:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 09.01.2009 09:54

Zkus koupit směs na chleba v Lídlu , stojí 34kč a uděláš z toho cca 2x750g chleba ,stačí přidat jen 0,35l vlažné vody . Máš na výběr ze 4 druhů chleba. :wink:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“