koupit fofo 1.6 16v r.v2006 hned nebo pockat do noveho roku
-
- Test driver
Re: koupit fofo 1.6 16v r.v2006 hned nebo pockat do noveho roku
cca 3 mes dozadu som važne uvažoval o predaji svojho angela, mal som aj super ponuku,ale nakoniec som rad,že som tak neurobil.
1/ za nove by mi bolo luto prachy vyhadzovat
2/ ktovie..čo keby som mal smolu (chudak boban)
3/ čo ked príjdem o prácu? (je to dost realne, aj ked zatial neaktualne a dufam,že to takto zostane)
black ma 130 tis, v lete som vymenil komplet rozvody,naplne ,filtrem absolutne mu nič nieje, a mam ho predavat len kvoli tomu ,že už taha za par mesiacov na 6 rokov?
tak podla mna teraz začne uvažovat kopa ludí a som zvedavy na tych čo čakaju,že bude moje auto za 50 tis (ak ho nerozbijem) stale jazdit MHD,pretože pri zniženej produkcii sa takt otrh važne nebude chovat (odbyt stale je-polsko,bulharsko,rumunsko) budu turkom v nemecku zobat z ruky a za vraky
1/ za nove by mi bolo luto prachy vyhadzovat
2/ ktovie..čo keby som mal smolu (chudak boban)
3/ čo ked príjdem o prácu? (je to dost realne, aj ked zatial neaktualne a dufam,že to takto zostane)
black ma 130 tis, v lete som vymenil komplet rozvody,naplne ,filtrem absolutne mu nič nieje, a mam ho predavat len kvoli tomu ,že už taha za par mesiacov na 6 rokov?
tak podla mna teraz začne uvažovat kopa ludí a som zvedavy na tych čo čakaju,že bude moje auto za 50 tis (ak ho nerozbijem) stale jazdit MHD,pretože pri zniženej produkcii sa takt otrh važne nebude chovat (odbyt stale je-polsko,bulharsko,rumunsko) budu turkom v nemecku zobat z ruky a za vraky
- KubaU
- Junior
Tenhle (tihle) konkrétní prostě vyrábí na sklad, aby nemuseli vyházet lidi atd. Ovšem dlouho jim to nevydrží..chmelko píše:KubaU:
dodavatel sa operatívne prisposobuje automobilkam, to znamena,že su denne!!! odvolavky a automobilka nakupi len to čo potrebuje, ak to ma dodavatel už vyrobene, tak je to jeho problem..(just in time) kamoš ma s prepravou pravdu,pretože odvolavky su na cca30% oproti minulemu decembru
Myšleno se stejným motorem a výbavou, samozřejmě, těžko srovnávat Ochcávku v dvoulitru a Fábii "HTP"myli sa v tom,že cena octavky nieje zrovnatelna s fabiou..to je teda tažký žvast..cenu auta robí hlavne použitý motor a vybava..samozrejme,že keby sa robila octavka s 1.2HTP bola by cenou velmi blízko k fabii

To zrovna není ideální případ, na "prémiových" řadách (RS, GT, Abarth, M, ...) jsou zrovna mnohem větší marže a vejvar. Prostě, i automobilka může prodávat bez marže, nebo dokonce pod cenou, jenže si to musí vykompenzovat jinde - na jiné řadě, v jiném teritoriu, nebo pokud díky tomu obsadí trh... Ale dlouhodobě žádná firma charitu dělat nebude.chmelko píše:Horst:presne:viz napriklad fabia RS...
Jinak taky si myslím že ojetiny dál dolů nepůjdou, cenové tlaky budou spíš naopak, čekal bych že teď chvíli dobrá auta ze soukromých rukou moc nebudou - jen zdroje co stejně obměňujou park, jako půjčovny, firemní vozy (i když i firmy IMHO budou šetřit), ale uvidíme. Každopádně bude chvíli těžko.
Dokonce bych se nedivil, kdyby si ten chytrák co dal na radu rodičů za dva měsíce těch 20 litrů připlatil, místo aby ušetřil...
Ad foki: kurzové riziko je pro dovozce problém, jediné řešení je prodávat za Eura - přenést riziko na zákazníka.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem o tom premyslel ale kazdy se hned pta kolik ho to vyjde v Kc .KubaU píše: Ad foki: kurzové riziko je pro dovozce problém, jediné řešení je prodávat za Eura - přenést riziko na zákazníka.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- autotiptop
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
To Foki: Myslím, že to nebude o jednovaječných dvojčatech, ale o tom, že v tom prostě děláme a setkáváme se denně s požadavky zákazníků nad kterýma už jen kroutíme hlavou. Někdy už drzost překračuje mez slušnosti. Já jsem úmyslně čekal, co k tomu napíšeš a vidím, že také bojuješ. Nikdo mě tlačit do kouta nebude. Každý chce stav jako ze salonu, kilometry jako z předváděčky a cenu jako zůstatkovou hodnotu vraku po totálce.
To chumelko: Tleskám za reálný názor. Vyberte si na mobile.de nějaké slušné auto za nějakou normální cenu a volejte. Víte co uslyšíte? Reserviert fur Russia, Romania, Latvia nebo ist weg. Co k tomu dodat, když mi volají lidi, jestli jim přivezu FII 1,6, 2006 v top stavu a že mají na to i celých 190 000 Kč, když české bazary prodávají za 220 a mají na tom přece 40 - 50 zisku, že? protože je krize…..
Byl jsem před měsícem ve Spainu a vybíral jsem a co jsem zjistil…?...jednoduše řečeno: ve Španělsku klesl prodej nových aut o 46% (to není výmysl, to je fakt, který jsem se dočetl i v místním tisku) …reakce trhu je taková, že šponují ceny na ojetinách. Přímo autosalon Ford chce za rok starého FF II 1,6 s 18 - 27 tkm o 800 € víc než jsem kupoval na jaře, ale u nás se čeká na slevy……a vzhledem k tomu že ceny u Fordu v ČR za posledních 18 měsíců srazil dovoz půjčoven ze Španělska, protože Německo je out, tak jsem zvědavý co bude dál. Salónovku mi tady už nikdo nezaplatí, takže mi zbývá jen leasingovka nebo banka (tu vozím, protože se dá vybrat stav a možná se trochu přiblížím ceně) a autopůjčovna, která hlavně láká cenou - pokusím se zde umístit pro ilustraci foto půjčovny při prohlídce
Takže bádejte, čekejte a spekulujte………..
Michal
To chumelko: Tleskám za reálný názor. Vyberte si na mobile.de nějaké slušné auto za nějakou normální cenu a volejte. Víte co uslyšíte? Reserviert fur Russia, Romania, Latvia nebo ist weg. Co k tomu dodat, když mi volají lidi, jestli jim přivezu FII 1,6, 2006 v top stavu a že mají na to i celých 190 000 Kč, když české bazary prodávají za 220 a mají na tom přece 40 - 50 zisku, že? protože je krize…..
Byl jsem před měsícem ve Spainu a vybíral jsem a co jsem zjistil…?...jednoduše řečeno: ve Španělsku klesl prodej nových aut o 46% (to není výmysl, to je fakt, který jsem se dočetl i v místním tisku) …reakce trhu je taková, že šponují ceny na ojetinách. Přímo autosalon Ford chce za rok starého FF II 1,6 s 18 - 27 tkm o 800 € víc než jsem kupoval na jaře, ale u nás se čeká na slevy……a vzhledem k tomu že ceny u Fordu v ČR za posledních 18 měsíců srazil dovoz půjčoven ze Španělska, protože Německo je out, tak jsem zvědavý co bude dál. Salónovku mi tady už nikdo nezaplatí, takže mi zbývá jen leasingovka nebo banka (tu vozím, protože se dá vybrat stav a možná se trochu přiblížím ceně) a autopůjčovna, která hlavně láká cenou - pokusím se zde umístit pro ilustraci foto půjčovny při prohlídce
Takže bádejte, čekejte a spekulujte………..
Michal
F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce
-
- Junior
Tak jak píše Foki,KubaU,Michal(autotiptop) a další:cena u kvalitních ojetin neklesne a bude se odvíjet od kurzu eura.Spíš se ojetý 2-3 roky starý auta budou držet s cenou nahoře,protože lidi tolik nový kupovat nebudou,když výroba stagnuje a prodejci v závislosti na výrobě nebudou dělat tolik akčních nabídek.
Prostě u skutečně dobrýho ojetýho auta se bude připlácet.Tříletý opečovávaný auto v dobrým stavu může být i dražší než rok starý a zhuntovaný.Rok výroby není všechno.
Já taky přemýšlel,jestli jsem za svýho fofíka nedal o trochu víc,než bylo nutný a jestli jsem nemohl sehnat třeba něco o 15-20 tis.levněji.Mohl,ale jde o to v jakým stavu.Než jsem se obrátil na fokiho,tak jsem dobrýho třičtvrtě roku prolízal nabídky bazarů a různých dovozců.Nevěřili byste,že je téměř nemožný u nás najít FF2,kombi,1.6,černýho,T-drážkou,serviskou,nájezdem okolo 50000km,a aby to nebyla autopůjčovna nebo po bouračce.A od soukromýho majitele v Česku takovýto auto neseženete i kdyby jste se rozkrájeli.Protože,kdo ho koupí nový,tak ho za 3 roky neprodá za téměř poloviční cenu(nebouraný).Dnes už je běžný,že se nafťák prodává za stejnou cenu nebo i levněji než benzín.Jistě firma,podnikatel nebo půjčovna jdou do nafty,protože víc najedou.Proto taky když sleduju nabídky tak v drtivé většině se nabízí tdci a benzínu je minimum,výběr žádnej.Jak píše Michal dobrý auta budou pryč a zůstanou levný autopůjčovny nebo opravený bouračky
Dneska jsem vděčnej,že mi Foki věnoval svůj čas při shánění auta a zpětně musím říct,že koupě nelituju a jsem spokojenej.I když hodnotit po 2 měsících je brzy,uvidíme za rok,za dva
Češi si budou muset zvyknout na to,že za opravdovou kvalitu se platí!!!
Svůj názor nikomu nevnucuju.Tož tak
Prostě u skutečně dobrýho ojetýho auta se bude připlácet.Tříletý opečovávaný auto v dobrým stavu může být i dražší než rok starý a zhuntovaný.Rok výroby není všechno.
Já taky přemýšlel,jestli jsem za svýho fofíka nedal o trochu víc,než bylo nutný a jestli jsem nemohl sehnat třeba něco o 15-20 tis.levněji.Mohl,ale jde o to v jakým stavu.Než jsem se obrátil na fokiho,tak jsem dobrýho třičtvrtě roku prolízal nabídky bazarů a různých dovozců.Nevěřili byste,že je téměř nemožný u nás najít FF2,kombi,1.6,černýho,T-drážkou,serviskou,nájezdem okolo 50000km,a aby to nebyla autopůjčovna nebo po bouračce.A od soukromýho majitele v Česku takovýto auto neseženete i kdyby jste se rozkrájeli.Protože,kdo ho koupí nový,tak ho za 3 roky neprodá za téměř poloviční cenu(nebouraný).Dnes už je běžný,že se nafťák prodává za stejnou cenu nebo i levněji než benzín.Jistě firma,podnikatel nebo půjčovna jdou do nafty,protože víc najedou.Proto taky když sleduju nabídky tak v drtivé většině se nabízí tdci a benzínu je minimum,výběr žádnej.Jak píše Michal dobrý auta budou pryč a zůstanou levný autopůjčovny nebo opravený bouračky

Dneska jsem vděčnej,že mi Foki věnoval svůj čas při shánění auta a zpětně musím říct,že koupě nelituju a jsem spokojenej.I když hodnotit po 2 měsících je brzy,uvidíme za rok,za dva

Češi si budou muset zvyknout na to,že za opravdovou kvalitu se platí!!!
Svůj názor nikomu nevnucuju.Tož tak

- KubaU
- Junior
To je jasné, že to není ideální, ale je to asi jediná možnost. Dej jim odkaz na exchange.cz, ať si to spočítaj sami... Třeba když do dotyčný bude chvíli sledovat a uvidí, že kurz lítá třeba o korunu za pár dní - že mu auto v pátek stojí o 20 tisíc Kč víc než v pondělí - tak se nad tím trocha zamyslí... Ale spíš ne.foki píše:taky jsem o tom premyslel ale kazdy se hned pta kolik ho to vyjde v Kc .
On nákup ojetin by vůbec bylo dobré téma na nějakou studii z psychologie, chování lidí je ve spojení s tím fakt překvapivé. Na jednu stranu se jedná o opravdu velkou investici, na druhou stranu člověk tak nějak ztrácí poslední zbytky zdravého rozumu a soudnosti - chce nesmyslnou cenu, je ochoten uvěřit nesmyslné ceně, odmítá si připustit naprosto zjevné skutečnosti (stočené km, původ auta...). Sám jsem to na sobě pozoroval v počáteční fázi nadšení.
A pak ten další postup - zjištění, že nejlevnější není nejlepší, že musím zvýšit rozpočet nebo snížit požadavky, že náklady navíc za servis a přihlášení jsou fakt nezanedbatelný, to bylo všechno strašně nepříjemný. A nakonec si pořád nejsem jistej, jestli jsem udělal dobře... Možná jsem měl zůstat v té růžové mlze ze začátku, ovšem teď jsem mohl být v pr...

P.S. Ad Michalovy fotky - tak tomu říkám "ojetina"

-
- Nováček
To je přesně téma pro mě. V září jsem koupil auto a pořád jsem přemýšlel, jestli moc neprodělám. Naštěstí moc silnějších benzínů v 1.6 na trhu není ani teď a tak jsem v klidu. Navíc mám v bazaru na prodej starýho Megana a čekám až jej někdo koupí. Po přečtení odkazů ve fóru mám jasno. Budu čekat a na jaře dostanu o 20 víc
Ford Focus 1,6 Ti VCT 2006, Red Colorado
-
- Nováček
Z toho, co tu odznelo, mi vychadza, ze cena auta, ktora je teraz napr. 11 tisic Eur teoreticky do jari neklesne.
-
- Test driver
Dirk:samozrejme len naše uvahy, možno sa mýlime, ale podla mna sa tento vyvoj dá velmi logicky predpovedat
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a muze se stat ze i lehce stoupne .Dirk píše:Z toho, co tu odznelo, mi vychadza, ze cena auta, ktora je teraz napr. 11 tisic Eur teoreticky do jari neklesne.
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
aniz bych byl prorokem tak si myslim ze moje predpoved se zacina naplnovat .
dival jsem se na mobile j( sice cekam az se uvolni 2 auta co mam v nabidce )ale co kdyby bylo neco levneho pro cecháčky . ty dve auta , presto ze nikdo neprojevil zajem tak jsem je zamluvil a ceny byly 6000 za 2002 a 7000 za 2003 a kdyz jsem se podival ted na mobile tak 2002 s kilometrama do 100000km je tam od 6900euro a 2003 s 110000km je tam 7500 . a vzhledem k tomu ze opet jde euro nahoru tak jen ten rozdil cini u 2002 26000kc a u 2003 16700kc navic .a to je konec roku . nehlede na to ze tech aut je tam celkem 9 (beru 2002-2003 a najezd 125000km )
a jen tak pro zajimavost jsem se podival na dalsi co ted resim za 11000 euro 12/2007 a 3000km najeto ty auta uz jsou za 12900euro tak tam to vychazi diky vyssimu kurzu a drazsim autum o cca 56000kc
jsem zvedav co si koupi ti co stale cekaji az se to zlevni , ale ono nebude co zlevnovat .

dival jsem se na mobile j( sice cekam az se uvolni 2 auta co mam v nabidce )ale co kdyby bylo neco levneho pro cecháčky . ty dve auta , presto ze nikdo neprojevil zajem tak jsem je zamluvil a ceny byly 6000 za 2002 a 7000 za 2003 a kdyz jsem se podival ted na mobile tak 2002 s kilometrama do 100000km je tam od 6900euro a 2003 s 110000km je tam 7500 . a vzhledem k tomu ze opet jde euro nahoru tak jen ten rozdil cini u 2002 26000kc a u 2003 16700kc navic .a to je konec roku . nehlede na to ze tech aut je tam celkem 9 (beru 2002-2003 a najezd 125000km )
a jen tak pro zajimavost jsem se podival na dalsi co ted resim za 11000 euro 12/2007 a 3000km najeto ty auta uz jsou za 12900euro tak tam to vychazi diky vyssimu kurzu a drazsim autum o cca 56000kc
jsem zvedav co si koupi ti co stale cekaji az se to zlevni , ale ono nebude co zlevnovat .

Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
- Quickie
- Moderátor
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to jsou ale stale nove - kdyz stal novy focus ve vybave 600000kc a slevi 30% tak te bude stat 400000 ale kdyz nekdo bude prodavat jeteho tak ho neda o tolik levneji .
to je to same jako kdybych ti rekl prodej mi toho tveho , ted se slevilo a je to ojete , dej mi ho za 300000kc . tak si reknes bud bude jeste nejaky patek slouzit , tzn neprodas , nebo "chci min treba 380000kc " abys co nejmin doplatil .
takhle to bude u kvalitních privatnich aut . pokud to bude bazar kterej potrebuje prodat aby mohl platit zamestnance tak to samozrejme da levneji , ale jak je obecne zname tak bazary nakupuji to nejlevnejsi co v nabidce turku a arabu je
. a pokud to bude firma tak ta se toho zbavi treba protiuctem .
to je to same jako kdybych ti rekl prodej mi toho tveho , ted se slevilo a je to ojete , dej mi ho za 300000kc . tak si reknes bud bude jeste nejaky patek slouzit , tzn neprodas , nebo "chci min treba 380000kc " abys co nejmin doplatil .
takhle to bude u kvalitních privatnich aut . pokud to bude bazar kterej potrebuje prodat aby mohl platit zamestnance tak to samozrejme da levneji , ale jak je obecne zname tak bazary nakupuji to nejlevnejsi co v nabidce turku a arabu je

Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a co bude tlacit euro ted?Quickie píše:Euro stlačilo ceny áut
vynatek z clanku http://www.novinky.cz/clanek/158737-kor ... z-rok.htmlZ dlouhodobého hlediska se totiž očekává, že koruna bude oslabovat i nadále, a to až k hranici 27,50 Kč/EUR.
takze kdo ma nakoupeno tak rozhodne neprodela protoze kdyz si to nekdo bude chtit koupit ted tak na aute za 10000euro zaplati cca o 25-30000 vic nez na podzim .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé